in

Είσαι ορκισμένος κρεατοφάγος; – Οι καλύτερες ταβέρνες διάσημες για τα κρεατικά τους – Η καλύτερη μπριζόλα

Είσαι ορκισμένος κρεατοφάγος; Αν ναι, θα είσαι γνώριμος με την αγωνία πριν δοκιμάσεις την μπριζόλα σου σε μια καινούργια ταβέρνα, τις προσδοκίες που μεγαλώνουν καθώς την βλέπεις στο πιάτο σου και την απογοήτευση, κάποιες φορές, όταν βάζεις την πρώτη μπουκιά στο στόμα σου. Ξέρεις, όμως, και την ικανοποίηση όταν αυτό που γεύεσαι είναι αυτό που ήθελες ή και ακόμα καλύτερο. Είσαι κυνηγός του καλού κρέατος και καλά κάνεις.

Σίγουρα θα έχεις εντοπίσει τα αγαπημένα σου στέκια, που σου προσφέρουν ακριβώς αυτό που θες. Δεν μπορείς, όμως, να περιοριστείς σε 2 ή 3 μέρη. Βέβαια, το ρίσκο είναι μεγάλο. Κρίμα να δώσεις μια περιουσία και να μην το ευχαριστηθείς. Εδώ θα βρεις μερικές ταβέρνες που είναι φημισμένες για τα κρεατοφαγικά τους πιάτα. Αξίζει να τα δοκιμάσεις.

Στην Πλ. Παπαδιαμάντη στα Άνω Πατήσια, θα συναντήσεις τον Τζίτζικα και Μέρμηγκα στα Κάρβουνα. Ίσως γνωρίζεις την αλυσίδα, που κυρίως προσφέρει μαγειρευτούς μεζέδες από την ελληνική κουζίνα. Στα Άνω Πατήσια, όμως, πρωταγωνιστεί η σχάρα. Κάτσε σε ένα από τα τραπεζάκια του μέσα στο μαγαζί ή έξω στην πλατεία και απόλαυσε Χοιρινά μπριζολάκια, ζουμερά καλαμάκια, τρυφερό ψαρονέφρι και γιγάντιες σταβλίσιες μπριζόλες. Αν θες κάτι για ορεκτικό, δοκίμασε κολοκυθοκεφτέδες με φέτα και μυρωδικά, πίτα Καισάρειας, γραβιέρα τηγανητή με σουσάμι και μαρμελάδα ντομάτας.

Διαφήμιση

Στην Κάτω Κηφισιά, στις αρχές της οδού Φραγκοπούλου, θα πέσεις πάνω στο Τηλέμαχος Art Grill. Τι να περιμένεις από τον Τηλέμαχο; Τη σχάρα και τη σούβλα να πρωταγωνιστούν και τον κήπο να κλέβει τις εντυπώσεις. Τι θα παραγγείλεις; Εξαιρετικό γουρουνόπουλο στη σούβλα, ζουμερότατη και χορταστική T-bone steak, μυρωδάτα σουτζουκάκια σχάρας και ωραιότατο κοντοσούβλι είναι μερικές μόνο από τις νοστιμότατες επιλογές. Τα ορεκτικά έρχονται σε δίσκο και περιλαμβάνουν εξαιρετική μελιτζανοσαλάτα, κομμένες στο χέρι πατάτες τηγανιτές και πολύ καλό τζατζίκι.

Στα Μελίσσια θα βρεις μια κλασσική ταβέρνα που δίνει έμφαση στο είναι και όχι στο φαίνεσθαι. Στον Βλάχο – το όνομα της ταβέρνας – θα πας για να ευχαριστηθείς αυθεντική γεύση, όχι για την διακόσμηση και την ατμόσφαιρα. Λίγες οι επιλογές που σου δίνει το μενού, αλλά όλες καταπληκτικές. Φημίζεται – δικαίως – για τα χοιρινά μπριζολάκια του, η κάθε μερίδα των οποίων αποτελείται από τρεις μεσαίες μπριζόλες επάνω σε ένα βουνό πατάτες. Άνετα χορταίνουν δυο άτομα. Διάσημες είναι και οι παραδοσιακές του πίτες, χωριάτικες, αφράτες και πεντανόστιμες. Εννοείται ότι θα παραγγείλεις χωριάτικη σαλάτα και τζατζίκι. Αν θες και ορεκτικό, δοκίμασε τα λουκάνικα.

Στον Πειραιά, ανάμεσα στις ψαροταβέρνες της Πειραϊκής, θα βρεις το Κρεατοπωλείον. Όσο παράξενη κι αν σου φαίνεται η αντίφαση, μην την αφήσεις να σε παραπλανήσει. Σερβίρει νοστιμότατα και καλοψημένα κρέατα και νόστιμα μεζεδάκια. Αν είσαι παραδοσιακός τύπος, δοκίμασε τα μοσχαρίσια και τα χοιρινά μπριζολάκια του και το γιγάντιο ζουμερότατο rib eye steak. Αν θες κάτι πιο gourmet, διάλεξε τη μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος μαριναρισμένη με εννέα διαφορετικά μπαχαρικά ή το χοιρινό σουβλάκι με μέλι και κόλιανδρο. Από τα ορεκτικά μην χάσεις τις φρέσκιες στρογγυλές τηγανιτές πατάτες με τυρί και την τυροκαυτερή με μπούκοβο.

Και για μια βόλτα προς τα Νότια Προάστια, ψάξε τον Στέλιο στον Άλιμο. Σερβίρει εξαιρετικά καλοψημένα κρέατα που έρχονται απευθείας από την Ήπειρο. Έχε κατά νου ότι εξειδικεύεται στα αμνοερίφια, που σπάνια βρίσκεις στις Αθηναϊκές ταβέρνες. Ιδανικές επιλογές τα παϊδάκια, το κοντοσούβλι, τα μπριζολάκια και τα ζουμερά του μπιφτέκια. Για συνοδευτικό προτίμησε το τραγανό σαγανάκι και, όπως πάντα, χωριάτικη σαλάτα και τηγανιτές πατάτες.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Νάσος Μπετούγιας

Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

Έμιλι Μάντισον: Το πιο δυνατό μαγιό της Τζαμάικα αποκαλύπτεται – Φωτογραφίες

Φιστουλαρία: Το νέο δηλητηριώδες ψάρι, απειλή στις ελληνικές θάλασσες