in

Eιναι το no make-up το καλυτερο make-up;

Όταν ο Marc Jacobs πριν μερικά χρόνια στο show του γέμισε το instagram feed του από μοντέλα που δε φορούσαν καθόλου make-up το make-up free look κυριάρχησε για τα καλά σε περιοδικά και instagram hashtags και ο κόσμος της μόδας προβληματίστηκε εάν η επιλογή του Marc Jacobs ήταν απλά μία επανάσταση ή ένα βήμα για μία νέα εποχή στην ομορφιά.

Το δίλημμα των writers και των bloggers είναι αν όντως μπορεί το no make-up να θεωρηθεί τάση ή αν πάντοτε υπήρχε και ήταν επιλογή των γυναικών που δε θέλουν να ”φορτώνουν” το πρόσωπό τους.

Oι “no make-up” στιγμές έχουν περάσει από αρκετά κύματα στην ιστορία.

Διαφήμιση

Στην αρχή της δεκαετίας του ’90 μάλιστα θεωρήθηκε απάντηση στο υπερβολικό glamour των 80s, τη λαμπερή pop και grunge αισθητική. Σύντομα η φυσική ομορφιά ξεπήδησε στο fashion στερέωμα με ολοένα και περισσότερους οπαδούς, όπως celebrities, μοντέλα σε catwalks αλλά και σε καμπάνιες όπως αυτές του Calvin Klein και της Kate Moss με τις iconic εικόνες του Corinne Day το 1990.

Η ιδέα του no make-up έρχεται από την Αίγυπτο, και συγκεκριμένα από τις γυναίκες που επιθυμούσαν να βελτιώσουν την εμφάνισή τους.

Πριν την ύπαρξη των εταιρειών με καλλυντικά, οι γυναίκες έκαιγαν σπίρτα για να δημιουργήσουν σκιές ματιών. Σήμερα η ομορφιά χρειάζεται χρήματα και χρόνο. Άρα, γιατί να μην ξεχάσουμε το μακιγιάζ;

Έχουμε δει αρκετές όμορφες φωτογραφίσεις και εικόνες από γυμνά πρόσωπα, χωρίς make-up αλλά τα standards των media παραμένουν υψηλά και ίσως έφτασε ο καιρός που πραγματικά πρέπει η φυσική ομορφιά να κυριαρχήσει. Εδώ γεννάται το ερώτημα αν όντως χρειαζόμαστε το μακιγιάζ.

Μέσα σε όλο αυτό έρχεται να προστεθεί το έντονο ενδιαφέρον της fashion και beauty σκηνής για τις Γαλλίδες, που ξεχωρίζουν διαχρονικά για το στιλ τους.

Χάρη στο βιβλίο της Caroline de Maigret “How to Be Parisian Wherever You Are: Love, Style and Bad Habits”, θυμηθήκαμε ότι οι Γαλλίδες τάσσονται υπέρ της κομψής, γυμνής επιδερμίδας, των ατημέλητων hairlooks και των outfits, που δείχνουν super cool χωρίς καμία προσπάθεια.

Ίσως το πιο σοφό πράγμα που έχουμε να κάνουμε στην καθημερινότητά μας είναι να μην ενδιαφερόμαστε τόσο πολύ.

To μακιγιάζ ήταν και θα είναι πάντα θέμα αυτοπεποίθησης και άνεσης. Όπως αναρωτιόμαστε για το αν νιώθουμε άνετα με τα ρούχα μας, έτσι θα έπρεπε να είναι και η ιδέα του make-up.

Αν αγαπάτε το cat eye και το ελαφρύ κραγιόν, τότε θα πρέπει να το φοράτε χωρίς να ενοχλείστε και να αναρωτιέστε αν ταιριάζει στο στιλ σας. Αν βαριέστε τη διαδικασία του μακιγιάζ και την αισθάνεστε σαν κάτι ξένο, τότε φορέστε απλά μία mascara, ενώ, αν δε θέλετε καθόλου μακιγιάζ, τα trends και η ιστορία είναι μαζί σας και μπορείτε να υποστηρίξετε την επιλογή σας αναδεικνύοντας τη φυσική σας ομορφιά.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Στεφανία Καρρά

Αγαπώ τα ταξίδια, το διάβασμα και το καλό φαγητό. Στο Kool απο την πρώτη μέρα Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

Τατιάνα Στεφανίδου: Επικό τρολάρισμα για την ηλικία της Βίκυς Χατζηβασιλείου. Viral video. Και εγώ 40άρα θα δηλώνω

Κάτια Ζυγούλη: Το χαστούκι στο Σάκη Ρουβά και η ιστορική φωτογραφία λίγο πριν τον γνωρίσει