in

Έχεις κορωνοϊό; Δες τα νύχια σου. Αυτά είναι τα σημάδια που μιλάνε

Όπως iσως γνωρίζετε τα νύχια μας και το χρώμα που μπορεί να πάρει το δέρμα κάτω από αυτά μπορεί να δώσει πολλές πληροφορίες σχετικά με το οξυγόνο στο αίμα μας αλλά και την υγεία μας γενικότερα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που στο παραμικρό χειρουργείο τα νύχια για παράδειγμα δεν πρέπει να είναι βαμμένα.
Ο λόγος είναι ότι θέλουν οι γιατροί θέλουν να βλέπουν τις χρωματικές αλλαγές που μπορεί να συμβούν στα νύχια του ασθενούς κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Στα νύχια επίσης καταγράφονται πάρα πολλές πληροφορίες όπως η έλλειψη ασβεστίου η χρήση απαγορευμένων ουσιών ή και ο καρκίνος όπως για παράδειγμα του πνεύμονα που προκαλεί πληκτροδακτυλία.

Διαφήμιση

Μία νέα έρευνα που έχει κυκλοφορήσει και στο διαδίκτυο αναφέρει ότι υπάρχουν σημάδια τα οποία μπορούν να μαρτυρήσουν ότι κάποιος μπορεί να έχει νοσήσει από κορωνοϊό. Τα νύχια στα χέρια και τα πόδια εμφανίζονται αποχρωματισμενα η παραμορφωμένα λίγες ημέρες αργότερα και ονομάζονται νύχια covid.

Ένα τέτοιο σημάδι είναι ένα μοτίβο κόκκινου μισοφέγγαρου που σχηματίζει μια καμπύλη πάνω από τη λευκή περιοχή στη βάση των νυχιών. Το φαινόμενο αυτό φαίνεται πως υπάρχει πριν από άλλα συμπτώματα της COVID-19, με τους ασθενείς να το παρατηρούν σε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά τη διάγνωσή τους.

«Τέτοια μοτίβα είναι σε γενικές γραμμές σπάνια και μέχρι τώρα δεν είχαν παρατηρηθεί τόσο κοντά στη βάση των νυχιών, οπότε η εμφάνιση ενός τέτοιου μοτίβου θα μπορούσε να αποτελεί αποκλειστική ένδειξη της λοίμωξης από κορωνοϊό», επισημαίνουν οι ειδικοί.

ΝΥΧΙΑ: Όλη η λίστα. ΑΝ έχεις αυτά τα σημάδια γρήγορα σε γιατρό

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αλεξάνδρα Ευσταθίου

Η Αλεξάνδρα αγαπά τη μόδα, παρακολουθεί τα gossip και λατρευει την τηλεόραση. Έχει σπουδάσει διακόσμηση και είναι η επιτομή του ανήσυχου πνεύματος. Με λίγα λόγια Καλλιτεχνάρα. Στείλτε μου email στο [email protected]

Διαφήμιση

ΝΥΧΙΑ: Όλη η λίστα. ΑΝ έχεις αυτά τα σημάδια γρήγορα σε γιατρό

Τόνια Σωτηροπούλου εγκυμοσύνη: Έρχονται τα ευχάριστα. Ο πελαργός δεν αργεί