Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Παρασκευή, Μαρ 6, 2026
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Δολοφονία ισοβίτη στις Φυλακές Δομοκού: Στο μικροσκόπιο το σενάριο «συμβολαίου θανάτου» και τα κενά στην επίσημη εκδοχή
news

Δολοφονία ισοβίτη στις Φυλακές Δομοκού: Στο μικροσκόπιο το σενάριο «συμβολαίου θανάτου» και τα κενά στην επίσημη εκδοχή

Kool Team
Last updated: 17 Φεβρουαρίου, 2026 6:26 μμ
Kool Team
Published: 17 Φεβρουαρίου, 2026
Share
SHARE

Η εκτέλεση ενός 43χρονου ισοβίτη μέσα σε σωφρονιστικό κατάστημα υψίστης ασφαλείας δεν είναι απλώς ένα ακόμη αιματηρό επεισόδιο. Είναι ένα γεγονός που δοκιμάζει τα όρια της ασφάλειας στις ελληνικές φυλακές και επαναφέρει με ένταση το ερώτημα: ποιος ελέγχει πραγματικά τι συμβαίνει πίσω από τα τείχη;

Η δολοφονία στις Φυλακές Δομοκού έχει πυροδοτήσει αλυσιδωτές εξελίξεις, με τις Αρχές να εξετάζουν πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο οργανωμένου «συμβολαίου θανάτου», την ώρα που η αρχική εκδοχή περί απόπειρας επίθεσης κατά αρχιφύλακα εμφανίζει σοβαρές αντιφάσεις.

Ο 43χρονος Έλληνας κρατούμενος, καταδικασμένος σε ισόβια για τη δολοφονία του επιχειρηματία Ντίμης Κορφιάτης στη Ζάκυνθο το 2021, βρέθηκε νεκρός έπειτα από τρεις πυροβολισμούς εντός του καταστήματος κράτησης.

Ως φυσικός αυτουργός φέρεται Βούλγαρος βαρυποινίτης, ο οποίος έχει καταδικαστεί και για τη δολοφονία του Γιάννης Μακρής στη Βούλα το 2018. Το γεγονός και μόνο ότι ένας κρατούμενος με τέτοιο ποινικό παρελθόν εμπλέκεται σε νέο φονικό μέσα σε φυλακή υψίστης ασφαλείας ενισχύει τις υποψίες περί οργανωμένης ενέργειας.

Η επίσημη εκδοχή και τα κρίσιμα ερωτήματα

Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν ο αρχιφύλακας και ο δράστης, το θύμα φέρεται να επιχείρησε να πυροβολήσει τον σωφρονιστικό υπάλληλο. Ο Βούλγαρος κρατούμενος, κατά την ίδια εκδοχή, τον αφόπλισε και στη συνέχεια τον πυροβόλησε.

Ωστόσο, το υλικό από κάμερες στους διαδρόμους – όχι όμως στο σημείο της δολοφονίας – δείχνει τον 43χρονο να βγαίνει από το κελί του φορώντας απλά ρούχα, χωρίς να διακρίνεται οπλισμός ή ύποπτες κινήσεις.

Το πλέον προβληματικό στοιχείο; Το σημείο όπου σημειώθηκε η δολοφονία φέρεται να είναι «τυφλό» από κάμερες ασφαλείας. Σε έναν χώρο όπου κάθε εκατοστό θεωρητικά επιτηρείται, η απουσία οπτικής καταγραφής δημιουργεί εύλογες απορίες.

Επιπλέον, εάν ο κρατούμενος είχε αφοπλιστεί, γιατί να πυροβοληθεί τρεις φορές – και μάλιστα δύο στο κεφάλι; Οι Αρχές αναμένουν τα πορίσματα της βαλλιστικής εξέτασης και της ιατροδικαστικής έκθεσης, που θα αποσαφηνίσουν τη γωνία βολής και τη δυναμική του περιστατικού.

Πώς μπήκε το όπλο στις φυλακές;

Η υπόθεση αποκτά ακόμη πιο βαριά διάσταση από το ερώτημα της εισαγωγής του όπλου.

Αν δεχθεί κανείς ότι το όπλο ανήκε στο θύμα, τότε τίθεται ζήτημα σοβαρής παραβίασης των συστημάτων ασφαλείας – κάτι που δύσκολα θα μπορούσε να συμβεί χωρίς εσωτερική συνδρομή.

Αν, αντίθετα, ο 43χρονος οδηγήθηκε άοπλος στο σημείο, τότε μιλάμε για οργανωμένη ενέργεια με προμελετημένο σχέδιο και πιθανή εμπλοκή τρίτων προσώπων που έχουν πρόσβαση στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Σε κάθε περίπτωση, το περιστατικό φέρνει ξανά στο προσκήνιο τη συζήτηση για διαφθορά, ελλιπή έλεγχο και τη μετατροπή των φυλακών σε «επιχειρησιακά κέντρα» εγκληματικών δικτύων.

Οι συγγενικές διασυνδέσεις που ερευνώνται

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται και πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του αρχιφύλακα. Συγγενική του σχέση συνδέεται με Αλβανό βαρυποινίτη που είχε αποδράσει από τον Δομοκό, ενώ άλλος συγγενής του είχε εμπλακεί σε υποθέσεις που σχετίζονται με το λεγόμενο «Συνδικάτο του Εγκλήματος» της δεκαετίας του 2000.

Οι πληροφορίες αυτές δεν συνιστούν από μόνες τους απόδειξη εμπλοκής, ωστόσο ενισχύουν το πλαίσιο ελέγχου γύρω από πιθανές διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα.

Follow Koolnews.gr στο Google News
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
14°C
Athens
few clouds
15° _ 13°
73%
3 km/h
Πα
17 °C
Σα
15 °C
Κυ
15 °C
Δε
13 °C
Τρ
12 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Μυστήριο και φρίκη στο Μπαλί: Η απαγωγή του γιου Ουκρανού μαφιόζου και το αποκεφαλισμένο πτώμα που σοκάρει τις αρχές

Kool Team
4 Min Read

You Might Also Like

Showbiz

Πόπη Μαλλιωτάκη: Μαγιό, μπούστο, πισίνα και φρέντα καπουτσίνα

1 Min Read
video

Viral βίντεο: Αυτό είναι το εντυπωσιακό θέαμα με τα 1.500 drones στην Κίνα

1 Min Read
news

Έγκλημα στα Γλυκά νερά. Φερνουν ΕΚΤΑΚΤΩΣ τον πιλοτο με ελικόπτερο της αστυνομίας στη ΓΑΔΑ

1 Min Read
Showbiz

Kanye West: «Η οικογένειά μου έχει διαλυθεί»

4 Min Read
koolgirls

Anastasia Martzipanova: Η βασίλισσα των side και underboobs ανέβασε νέο υλικό

2 Min Read
Media

Ζέτα Μακρυπούλια: Η παρουσιάστρια του Ρουκ Ζουκ γυμvή στα 17 στο Youtube. Video και Φωτογραφία

1 Min Read
koolgirls

Ιβάνα Σπάνοβιτς: Πήρε το χρυσό στο στίβο στο παγκόσμιο, έβαλε το μαγιό και έφυγε

1 Min Read
Media

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στον ΑΝΤ1 με τρία πρότζεκτ: The 2night Show, Εκατομμυριούχος και… ταξίδια!

1 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
tvfreaks tvfreaks

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2026 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?