in

Dior: Το ντοκιμαντέρ που μας ταξιδεύει από το Παρίσι στην Αθήνα

Το ντοκιμαντέρ του οίκου “The Greek Bar Jacket” είναι μια ωδή στην Ελλάδα.

Kατά τη διάρκεια της παρουσίασης της συλλογής Cruise 2022 του Dior στην Ελλάδα, η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Maria Grazia Chiuri ανέθεσε στη σκηνοθέτρια Μαριάννα Οικονόμου να καταγράψει με την κάμερά της όλα όσα συνέβησαν στα παρασκήνια.

Εκείνη και η ομάδα της επισκέφθηκαν τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία σε όλη τη χώρα, αναζητώντας έμπνευση για τα κομμάτια της συλλογής και τα εργαστήρια των Ελλήνων δεξιοτεχνών, με τους οποίους συνεργάστηκαν. Το φιλμ αποτυπώνει ολόκληρο το ταξίδι το οίκου Dior στην ελληνική παράδοση και ιστορία.

Διαφήμιση

Με όλο αυτό το υλικό έφτιαξε ένα ντοκιμαντέρ που θα κάνει πρεμιέρα στις 13 Ιανουαρίου στο κανάλι του γαλλικού οίκου στο YouTube.

O τίτλος του είναι “The Greek Bar Jacket”, από το κορυφαίο και πιο συμβολικό κομμάτι ολόκληρης της συλλογής: το iconic σακάκι που σχεδίασε ο ίδιος ο Christian Dior το το 1947, στην ελληνική “παραλλαγή” του με παραδοσιακά ελληνικά κεντήματα, που φιλοτέχνησε ο Αριστείδης Τζονευράκης από το Άργος.

“Οι κουμπότρυπες είναι σχέδια από νησιώτικα γιλέκα. Στα μανίκια, στα καπάκια από τις τσέπες και πάνω στις τσέπες είναι σχέδια δικά μου, εμπνευσμένα από μοτίβα που υπάρχουν σε παραδοσιακά στεριανά γιλέκα. Αυτός ήταν και ο στόχος μου: Ανέκαθεν κάθε σχεδιαστής είχε το δικό του ύφος. Όταν έβλεπες ένα κομμάτι ήξερες ποιος το είχε φτιάξει. Αυτό είναι κάτι που θέλω να πιστεύω ότι έχω καταφέρει κι εγώ”, μας λέει ο ίδιος.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Ειρήνη Κυριακίδη

Απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σπουδές στην μόδα, σε Fashion Styling και Fashion Journalism.
Αγάπη στο χορό, τη ζωγραφική και ταινίες/βιβλία μυστηρίου και φαντασίας.
Επικοινωνία στο [email protected]

Διαφήμιση

Δούκισσα Νομικού: Ο σκύλος της τρέλανε το Instagram. Viral φωτογραφίες

Kardashian: Ένα barbie party γενεθλίων