Η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά λέει ο θυμόσοφος λαός και η Δήμητρα Αλεξανδράκη αποδεικνύει τις μαγειρικές της ικανότητες με μία νόστιμη γαριδομακαρονάδα!
Έχοντας όρεξη να δημιουργήσει στην κουζίνα παρά τη δύσκολη και γεμάτη ημέρα, καθάρισε της γαρίδες, έβρασε τα μακαρόνια al dente, έκανε τη σάλτσα και πήρε την καλή της φίλη Αλεξάνδρα Παναγιώταρου να πάει για δοκιμή!
Και έτσι την ώρα που η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου κατευθύνονταν προς το σπίτι της άλλαξε δρομολόγιο και πέρασε για τις δοκιμές
Αν και εσύ θέλεις να φτιάξεις μια νόστιμη γαριδομακαρονάδα τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:
Υλικά:
- 500 γρ. μακαρόνια (σπαγγέτι ή λινγκουίνι)
- 400-500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκες ή κατεψυγμένες)
- 2-3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κονσέρβα ντομάτα σε κύβους ή χυμό ντομάτας (περίπου 400 γρ.)
- 1/2 κούπα λευκό κρασί
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- Φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- Καυτερή πιπεριά (προαιρετικά), για λίγο κάψιμο
- Τριμμένο τυρί παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι, για σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες:
- Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να είναι al dente. Στραγγίζετε και κρατάτε λίγο από το νερό τους.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι, ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτετε τις γαρίδες και σοτάρετε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ροζ χρώμα.
- Σβήνετε με το λευκό κρασί και αφήνετε λίγο να εξατμιστεί ο αλκοόλης.
- Προσθέτετε την ντομάτα, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να πήξει λίγο.
- Αν θέλετε, προσθέτετε λίγο από το νερό των μακαρονιών για να διαλύσετε τη σάλτσα και να ενσωματώσετε καλύτερα τις γεύσεις.
- Προσθέτετε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και τις γαρίδες, ανακατεύετε καλά.
- Σερβίρετε ζεστό, πασπαλίζοντας με φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό και τριμμένο τυρί, αν το επιθυμείτε.
Follow Koolnews.gr στο Google News