Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Τρίτη, Ιούλ 15, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > news > ΔΕΕΠ ΓΡΕΒΕΝΩΝ Νέας Δημοκρατίας: “Φαινόμενα εξουσιαστικής βίας έναντι οποιουδήποτε δεν έχουν σχέση με τις αξίες μας και πρέπει όλοι μαζί να τα ξεριζώσουμε από την ελληνική κοινωνία”
news

ΔΕΕΠ ΓΡΕΒΕΝΩΝ Νέας Δημοκρατίας: “Φαινόμενα εξουσιαστικής βίας έναντι οποιουδήποτε δεν έχουν σχέση με τις αξίες μας και πρέπει όλοι μαζί να τα ξεριζώσουμε από την ελληνική κοινωνία”

Στεφανία Καρρά
Last updated: 28 Φεβρουαρίου, 2021 1:47 πμ
Στεφανία Καρρά
Published 28 Φεβρουαρίου, 2021
Share
SHARE

 
Στη συζήτηση που διεξήχθη στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αναδείχθηκαν τρία βασικά θέματα:

› Στην πατρίδα μας ο κύκλος της σιωπής για τα φαινόμενα κακοποίησης έσπασε όταν η γενναία μαρτυρία στις 16 Ιανουαρίου της ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου σε εκδήλωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αγκαλιάστηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

 

› Τις τελευταίες όμως ημέρες τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ως κυβέρνηση υπήρξαν βουβοί και άπραγοι στο θέμα της κακοποίησης χρησιμοποίησαν χυδαία υπονοούμενα προκειμένου να ασκήσουν κριτική. Σε μία υπόθεση που το Υπουργείο Πολιτισμού ενήργησε χωρίς χρονοτριβή και βρίσκεται ήδη στα χέρια της Δικαιοσύνης. Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το ζήτημα της ασφάλειας στα πανεπιστήμια και του εκβιασμού της Πολιτείας από έναν καταδικασμένο για 11 δολοφονίες, αποδεικνύει σε ένα ακόμη ζήτημα ότι αδυνατεί να εκφράσει τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων και καθοδηγείται από θέσεις του περιθωρίου.

 

› Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε στην ανακοίνωση νομοθετικών αλλά και ευρύτερων πρωτοβουλιών που ενισχύουν τις πολιτικές ενθάρρυνσης και ισχυροποιούν το πλαίσιο αποτροπής αλλά και τιμωρίας τέτοιων φαινομένων:

 

✓ Αυστηροποιούνται οι ποινές για τα αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και σε ό,τι δε αφορά τους ανήλικους, η παραγραφή αναστέλλεται μέχρι την ενηλικίωση του θύματος, με νέα ηλικιακά όρια.

 

✓ Συγκεκριμένες υποθέσεις θα εκδικάζονται πια κατά προτεραιότητα.

 

✓ Εγκαινιάζεται η κεντρική διαδικτυακή πύλη, metoo.gov.gr, όπου θα συγκεντρώνονται όλες οι πληροφορίες και όλες οι πολιτικές μας γύρω από αυτό το θέμα. Ταυτόχρονα θα μπορούν να υποβάλλονται και καταγγελίες μέσω chat σε πραγματικό χρόνο.

 

✓ Δημιουργείται ειδικό μητρώο για όλους τους επαγγελματίες οι οποίοι έρχονται σε επαφή με παιδιά και με εφήβους, με αυστηρές προϋποθέσεις εγγραφής. Για παράδειγμα, προπονητές, εργαζόμενοι σε κατασκηνώσεις, εργαζόμενοι σε προσφυγικές δομές. Το μητρώο αυτό θα πρέπει να λειτουργεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την ΕΛ.ΑΣ.

 

✓ Συγκροτείται κεντρική δομή στη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων για την αξιολόγηση αλλά κυρίως και για την εξωδικαστική επίλυση αυτής της κατηγορίας.

 

✓ Σύντομα θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή η σύμβαση 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, του ILO, για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης.

 

✓ Σε συμφωνία με τους κοινωνικούς εταίρους, συντάσσονται υποχρεωτικοί κώδικες δεοντολογίας σε κάθε επιχείρηση, με προβλέψεις για τη συμπεριφορά και κυρώσεις σε όσους δεν τις τηρούν.

 

✓ Προβλέπεται η δυνατότητα της υποχρεωτικής διαθεσιμότητας του φερόμενου ως θύτη με αναστολή αποζημίωσης μέχρι τη διαλεύκανση της συγκεκριμένης υπόθεσης.

 

✓ Στο πειθαρχικό δίκαιο και των δημοσίων υπαλλήλων, των γιατρών του ΕΣΥ, των Σωμάτων Ασφαλείας, εισάγεται ειδικό πειθαρχικό παράπτωμα παρενόχλησης στο χώρο εργασίας.

 

✓ Επεκτείνεται σε όλα τα σχολεία από το Σεπτέμβριο, το πρόγραμμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης το οποίο εφαρμόστηκε πιλοτικά κατά τη φετινή χρονιά.

Τώρα που το απόστημα έσπασε, οφείλουμε πολιτεία και πολίτες να κάνουμε ό,τι απαιτείται ώστε να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στο κράτος δικαίου από τη μία και στην κοινωνία δικαίου από την άλλη. Φαινόμενα εξουσιαστικής βίας έναντι οποιουδήποτε δεν έχουν σχέση με τις αξίες μας και πρέπει όλοι μαζί να τα ξεριζώσουμε από την ελληνική κοινωνία.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Share This Article
Facebook Copy Link Print
ByΣτεφανία Καρρά
Αγαπώ τα ταξίδια, το διάβασμα και το καλό φαγητό. Στο Kool απο την πρώτη μέρα Email επικοινωνια στο stefania@koolnews.gr
Weather
35°C
Athens
clear sky
36° _ 34°
25%
9 km/h
Τρ
35 °C
Τε
35 °C
Πε
37 °C
Πα
35 °C
Σα
35 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Σοφία Βεργκάρα στα 53: Γενέθλια στη Σαρδηνία με λευκό μπικίνι, λουλούδια και 3 τούρτες – Τι να ζηλέψεις πρώτο;

Kool Team
2 Min Read

You Might Also Like

Ρουλα κορομηλα μασκα
newsShowbiz

Δε φοράς μάσκα; Δες τι θα σου κάνει η Ρούλα Κορομηλά άμα σε πετύχει. Βίντεο

1 Min Read
news

Η δήλωση της Πάολα για Στέλιο Καζαντζίδη που σόκαρε την Ελλάδα. Ο Στέλιος έκανε κατάχρηση σε…

2 Min Read
koolgirls

The bachelor: Η Μαρίνα Λικμέτα με μαγιό φωνάζει Μύκονοοοοος

1 Min Read
news

Viral Video: Μπλιαχ Αηδία ΣΠΥΡΙ 20 ετών σκάει ζωντάνα σε ΕΚΠΟΜΠΗ

1 Min Read
hotkoolgirlssexyΓυναίκα

Leigh-Anne Pinnock: Επιδεικνύει την άψογη σιλουέτα της σε παραλία της Καραϊβικής

3 Min Read
Showbiz

Πόπη Μαλλιωτάκη – ΟΧΙ μη…. «Αν γδυθώ θα σας τρελάνω. Βάζω κάτω 20αρες»

1 Min Read
koolgirls

ΣΑΣΜΟΣ: Η κόρη του Καραπάνου, Ιωάννα Γεωργακοπούλου, τραγουδάει Eurovision

2 Min Read
σταθης μπαλαφας
Media

Στάθης Μπαλάφας The Voice of Greece: Ξεσήκωσε το κοινό, ο Σάκης Ρουβάς τραγούδησε Κωνσταντίνο Αργυρό αλλά τον έκλεψε η Έλενα Παπαρίζου

3 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?