in

Έρευνα: Πόσες μέρες πριν την πτήση θα βρεις τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

Σε μία πρωτότυπη έρευνα για φθηνές τιμές εισιτηρίων αεροπλάνου προέβη διεθνές ταξιδιωτικό site το οποίο συγκέντρωσε χρήσιμες συμβουλές για φθηνή και έξυπνη κράτηση και προσφορές αεροπορικών εισιτηρίων προς όλο τον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι η καλύτερη στιγμή για να κάνετε κράτηση είναι πέντε εβδομάδες πριν από την ημερομηνία αναχώρησης. Αναλύοντας στοιχεία από εκατομμύρια πτήσεις έδωσε απαντήσεις σε ερωτήματα, όπως «ποια είναι η ποιο οικονομική στιγμή για να “πετάξει” κάποιος», «ποιοι παράγοντες αυξάνουν τις τιμές» και «πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να αγοράσει κάποιος φθηνά εισιτήρια».

Από την μελέτη προέκυψε πως  το διάστημα των 5 εβδομάδων πριν την ημερομηνία του ταξιδιού είναι το καταλληλότερο για οικονομικές λύσεις.

Διαφήμιση

Μάλιστα οι 5 κανόνες για να κλείσετε εισιτήρια στην καλύτερη δυνατή τιμή είναι οι εξής:

Κινηθείτε έξυπνα. Αποφεύγοντας τα ταξίδια σε δημοφιλείς χρονικές περιόδους, αλλά και επιλέγοντας πτήσεις σε λιγότερο δημοφιλείς ώρες της ημέρας, θα καταφέρετε σίγουρα να μειώσετε το κόστος των εισιτηρίων σας.

Να είστε ευέλικτοι. Η αξία των εισιτηρίων ποικίλει σημαντικά, ανάλογα με τις αεροπορικές εταιρείες που πραγματοποιούν τη διαδρομή, αλλά και τα αεροδρόμια που προσφέρουν αυτές τις πτήσεις. Εάν σχεδιάζετε το επόμενο ταξίδι σας, αλλά είστε ευέλικτοι, όσον αφορά στον προορισμό, θα καταφέρετε να βρείτε τις χώρες που προσφέρουν τις καλύτερες τιμές ανά πάσα στιγμή.

Σύγκριση τιμών. Χρησιμοποιώντας μια μηχανή σύγκρισης τιμών, σας επιτρέπει να συγκρίνετε τις τιμές, ενός ευρέως φάσματος αεροπορικών εταιρειών και ταξιδιωτικών πρακτόρων. Έτσι θα θα είστε σε θέση να βρείτε την κατάλληλη ευκαιρία για εσάς.

Παρακολουθήστε τις τιμές. Η ανάλυση διαπίστωσε ότι παρακολουθώντας τις τιμές των πτήσεων λίγους μήνες πριν από το ταξίδι, είναι ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε μια οικονομική πτήση.

Σωστή έρευνα τιμών. Δεν υπάρχει χρυσός κανόνας ή ορισμένες ημερομηνίες, που όλες οι πτήσεις είναι φθηνές. Υπάρχουν όμως πλέον τα κατάλληλα site, που πρέπει να επισκεφθείτε και κάνοντας την έρευνα σας να κλείσετε την φθηνότερη πτήση της αγοράς.

ΔΙάβασε επίσης Ποιες είναι οι ασφαλέστερες θέσεις σε ένα αεροπλάνο

Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση

Ορεκτικό για καλοφαγάδες – Πατατοκεφτέδες με μπέικον και κεφαλοτύρι

Ταξίδι στο χρόνο: Γίνεται; Ναι αλλά μόνο αν θέλουμε να πάμε στο μέλλον!