Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Παρασκευή, Δεκ 5, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Αυγό: Πόσο δύσκολο είναι να το τηγανίσεις σωστά; Αναλυτικές οδηγίες για το τηγανητά αυγά
food

Αυγό: Πόσο δύσκολο είναι να το τηγανίσεις σωστά; Αναλυτικές οδηγίες για το τηγανητά αυγά

Kool Team
Last updated: 8 Ιουλίου, 2024 9:40 πμ
Kool Team
Published: 8 Ιουλίου, 2024
Share
SHARE

Το τηγάνισμα ενός αυγού είναι μια απλή διαδικασία, αλλά για να επιτύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ακολουθήσε αυτές τις αναλυτικές οδηγίες:

Ενότητες
  • Υλικά
  • Εργαλεία
  • Βήματα
  • Συμβουλές

Υλικά

  • 1 αυγό
  • Ελαιόλαδο ή βούτυρο (1-2 κουταλιές της σούπας)
  • Αλάτι και πιπέρι (προαιρετικά)

Εργαλεία

  • Τηγάνι (κατά προτίμηση αντικολλητικό)
  • Σπάτουλα
  • Μικρό μπολ (προαιρετικά)
  • Πιάτο και χαρτί κουζίνας

Βήματα

  1. Προετοιμασία του τηγανιού:
    • Βάλε το τηγάνι στη φωτιά και άναψε τη σε μεσαία θερμοκρασία.
    • Πρόσθεσε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο στο τηγάνι. Αν χρησιμοποιείς βούτυρο, άφησέ το να λιώσει πλήρως και να αρχίσει να αφρίζει λίγο, χωρίς όμως να καεί.
  2. Σπάσιμο του αυγού:
    • Σπάσε το αυγό σε ένα μικρό μπολ πρώτα, για να βεβαιωθείς ότι δεν θα πέσουν κομμάτια από το τσόφλι στο τηγάνι. Αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις μπολ, μπορείς να το σπάσεις απευθείας στο τηγάνι.
  3. Τηγάνισμα του αυγού:
    • Ρίξε προσεκτικά το αυγό στο τηγάνι.
    • Άφησε το αυγό να μαγειρευτεί για 2-3 λεπτά ή μέχρι το ασπράδι να γίνει λευκό και να πήξει γύρω από τον κρόκο. Ο κρόκος πρέπει να παραμείνει ρευστός αν θέλεις αυγό μάτι (sunny-side up).
  4. Προαιρετική αναστροφή:
    • Αν θέλεις τον κρόκο περισσότερο μαγειρεμένο, μπορείς να αναστρέψεις το αυγό με τη σπάτουλα προσεκτικά και να το μαγειρέψεις για ακόμη 1 λεπτό. Αυτή η μέθοδος ονομάζεται “over-easy” αν είναι λίγο μαγειρεμένος ο κρόκος, “over-medium” αν είναι περισσότερο, και “over-hard” αν είναι πλήρως μαγειρεμένος.
  5. Καρύκευση:
    • Ρίξε λίγο αλάτι και πιπέρι πάνω στο αυγό σύμφωνα με το γούστο σου.
  6. Σερβίρισμα:
    • Χρησιμοποιώντας τη σπάτουλα, βγάλε το αυγό από το τηγάνι και τοποθέτησέ το σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τα περιττά λάδια.
    • Μετακίνησε το αυγό στο τελικό πιάτο σερβιρίσματος.

Και είναι έτοιμο να το απολαύσεις!

Συμβουλές

  • Αν προτιμάς το αυγό μάτι χωρίς περιττά λάδια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος.
  • Αν θέλεις το αυγό με τραγανό περίγραμμα, άφησε το τηγάνι να ζεσταθεί καλά πριν προσθέσεις το αυγό.
  • Για να αποφεύγεις το καψάλισμα, ρύθμισε τη θερμοκρασία στο χαμηλό προς μέτριο επίπεδο και παρακολούθησε το αυγό καθ’ όλη τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Follow Koolnews.gr στο Google News
TAGGED:αβγό μάτιεύκολη συνταγήκλασική συνταγήμαγείρεμα αυγούμαγειρικές οδηγίεςπρωινόσυνταγή αυγούτηγανητό αβγότηγάνισμα αυγού
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
14°C
Athens
overcast clouds
15° _ 13°
94%
4 km/h
Πα
16 °C
Σα
17 °C
Κυ
16 °C
Δε
15 °C
Τρ
14 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Το έπαθλο των 250.000 ευρώ στο Survivor προκαλεί φρενίτιδα – Σπάνε τα ρεκόρ οι αιτήσεις, όλοι στέλνουν βιογραφικό!

Kool Team
2 Min Read

«Με βίαζαν, με βασάνιζαν και με κρέμασαν από το ταβάνι» – Οι 903 ημέρες αιχμαλωσίας στο Ιράκ

Kool Team
4 Min Read

Πτολεμαΐδα: Βαρύ πένθος για τον 56χρονο οδηγό που «έσβησε» στο τιμόνι – Η τραγική σύμπτωση και το συγκλονιστικό αντίο της οικογένειας

Kool Team
3 Min Read

Κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής την Παρασκευή – Σε «κόκκινο συναγερμό» η Περιφέρεια λόγω της κακοκαιρίας Byron

Kool Team
2 Min Read

You Might Also Like

foodkoolgirls

Ευρυδίκη Βαλαβάνη: Η αγαπημένη σαλάτα της με καπνιστό σολομό και πορτοκάλι

2 Min Read
φοκάτσια με ελιές
food

Ένα ψωμάκι διαφορετικό από τα υπόλοιπα! Συνταγή για φοκάτσια με ελιές και δεντρολίβανο από το Δημήτρη Σκαρμούτσο

2 Min Read
food

Οι Ιταλοί ξέρουν: Γιατί δεν σπάνε ποτέ τα μακαρόνια στο βράσιμο;

1 Min Read
food

Donuts, από το Δημήτρη Σκαρμούτσο και το Koolnews.gr

2 Min Read
food

Μακαρόνια με κιμά: Διαχρονική αξία στην κουζίνα – Συνταγή για σπαγγέτι μπολονέζ

2 Min Read
κοτοπουλο φουρνου
food

Κοτόπουλο με μυρωδάτη κόκκινη σάλτσα – Εύκολο αλλά σούπερ γευστικό

1 Min Read
food

Σουπιές στιφάδο: Μια γευστική πανδαισία για την Καθαρά Δευτέρα

2 Min Read
food

Γίνε Masterchef: Ξέρεις τι σημαίνει “déglacer”; Μάθε τώρα αυτούς τους 10 βασικούς μαγειρικούς όρους!

1 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
tvfreaks tvfreaks

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?