Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Δευτέρα, Δεκ 1, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Αυγό: Πόσο δύσκολο είναι να το τηγανίσεις σωστά; Αναλυτικές οδηγίες για το τηγανητά αυγά
food

Αυγό: Πόσο δύσκολο είναι να το τηγανίσεις σωστά; Αναλυτικές οδηγίες για το τηγανητά αυγά

Kool Team
Last updated: 8 Ιουλίου, 2024 9:40 πμ
Kool Team
Published: 8 Ιουλίου, 2024
Share
SHARE

Το τηγάνισμα ενός αυγού είναι μια απλή διαδικασία, αλλά για να επιτύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ακολουθήσε αυτές τις αναλυτικές οδηγίες:

Ενότητες
  • Υλικά
  • Εργαλεία
  • Βήματα
  • Συμβουλές

Υλικά

  • 1 αυγό
  • Ελαιόλαδο ή βούτυρο (1-2 κουταλιές της σούπας)
  • Αλάτι και πιπέρι (προαιρετικά)

Εργαλεία

  • Τηγάνι (κατά προτίμηση αντικολλητικό)
  • Σπάτουλα
  • Μικρό μπολ (προαιρετικά)
  • Πιάτο και χαρτί κουζίνας

Βήματα

  1. Προετοιμασία του τηγανιού:
    • Βάλε το τηγάνι στη φωτιά και άναψε τη σε μεσαία θερμοκρασία.
    • Πρόσθεσε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο στο τηγάνι. Αν χρησιμοποιείς βούτυρο, άφησέ το να λιώσει πλήρως και να αρχίσει να αφρίζει λίγο, χωρίς όμως να καεί.
  2. Σπάσιμο του αυγού:
    • Σπάσε το αυγό σε ένα μικρό μπολ πρώτα, για να βεβαιωθείς ότι δεν θα πέσουν κομμάτια από το τσόφλι στο τηγάνι. Αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις μπολ, μπορείς να το σπάσεις απευθείας στο τηγάνι.
  3. Τηγάνισμα του αυγού:
    • Ρίξε προσεκτικά το αυγό στο τηγάνι.
    • Άφησε το αυγό να μαγειρευτεί για 2-3 λεπτά ή μέχρι το ασπράδι να γίνει λευκό και να πήξει γύρω από τον κρόκο. Ο κρόκος πρέπει να παραμείνει ρευστός αν θέλεις αυγό μάτι (sunny-side up).
  4. Προαιρετική αναστροφή:
    • Αν θέλεις τον κρόκο περισσότερο μαγειρεμένο, μπορείς να αναστρέψεις το αυγό με τη σπάτουλα προσεκτικά και να το μαγειρέψεις για ακόμη 1 λεπτό. Αυτή η μέθοδος ονομάζεται “over-easy” αν είναι λίγο μαγειρεμένος ο κρόκος, “over-medium” αν είναι περισσότερο, και “over-hard” αν είναι πλήρως μαγειρεμένος.
  5. Καρύκευση:
    • Ρίξε λίγο αλάτι και πιπέρι πάνω στο αυγό σύμφωνα με το γούστο σου.
  6. Σερβίρισμα:
    • Χρησιμοποιώντας τη σπάτουλα, βγάλε το αυγό από το τηγάνι και τοποθέτησέ το σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τα περιττά λάδια.
    • Μετακίνησε το αυγό στο τελικό πιάτο σερβιρίσματος.

Και είναι έτοιμο να το απολαύσεις!

Συμβουλές

  • Αν προτιμάς το αυγό μάτι χωρίς περιττά λάδια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος.
  • Αν θέλεις το αυγό με τραγανό περίγραμμα, άφησε το τηγάνι να ζεσταθεί καλά πριν προσθέσεις το αυγό.
  • Για να αποφεύγεις το καψάλισμα, ρύθμισε τη θερμοκρασία στο χαμηλό προς μέτριο επίπεδο και παρακολούθησε το αυγό καθ’ όλη τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Follow Koolnews.gr στο Google News
TAGGED:αβγό μάτιεύκολη συνταγήκλασική συνταγήμαγείρεμα αυγούμαγειρικές οδηγίεςπρωινόσυνταγή αυγούτηγανητό αβγότηγάνισμα αυγού
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
15°C
Athens
clear sky
16° _ 14°
60%
2 km/h
Δε
17 °C
Τρ
16 °C
Τε
17 °C
Πε
16 °C
Πα
15 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Αδιανόητο συμβάν στο CAF Champions League – Μαχαίρωσαν τον Τρεζεγκέ μέσα στο γήπεδο: Ξεσπά παγκόσμιο σοκ και έρευνα από την CAF

Kool Team
2 Min Read

Σοκ στον Κολωνό: 27χρονος «πάτησε» 22χρονο στη μέση του δρόμου με το αυτοκίνητο. Προσπάθησε να τον σκοτώσει

Kool Team
2 Min Read

Ασύλληπτη κτηνωδία στο Πήλιο: Πέταξαν κουτάβια σε βάραθρο 20 μέτρων – Ζωντανό βγήκε μόνο ένα, χάρη σε σακούλες σκουπιδιών

Kool Team
3 Min Read

Καιρός: Νέος γύρος κακοκαιρίας ξεκινάει – Ποιες περιοχές επηρεάζονται πρώτες

Kool Team
4 Min Read

You Might Also Like

foodnews

Καραβίδες στα κάρβουνα: Συνταγή για εύκολη και νόστιμη απόλαυση

2 Min Read
food

Rib eye με ρόκα και ψητή κόκκινη πιπεριά

2 Min Read
food

Μύδια με σκόρδο: Η τέλεια νηστίσιμη επιλογή για την Καθαρά Δευτέρα

1 Min Read
food

Μακαρόνια με κιμά: Διαχρονική αξία στην κουζίνα – Συνταγή για σπαγγέτι μπολονέζ

2 Min Read
food

Νέα Ροφήματα Γιαουρτιού Becel ProActiv. Δοκίμασε και ζήσε τον ProActiv τρόπο ζωής!

2 Min Read
foodkoolgirls

Ελευθερία Ελευθερίου: Τα βράδια τρώει σαλάτα και δροσίζεται γιατί όλη τη μέρα καίει! Η συνταγή εδώ

2 Min Read
dorothea merkouri
food

Δωροθέα Μερκούρη: Έκανε αυγά του διαβόλου και μας έστειλε στην κόλαση

1 Min Read
food

Γεμιστές μελιτζάνες: Μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή γεμάτη γεύσεις και αρώματα

3 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
tvfreaks tvfreaks

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?