in

Ανοιχτή σχέση: Πολλά ζευγάρια την προτιμούν πλέον, επειδή «βαριούνται γρήγορα ο ένας τον άλλον», λέει ψυχολόγος υγείας

Μετά τα lockdowns, οι ελεύθερες σχέσεις έχουν εκτοξευθεί στα ύψη! – Υγιές; Δεν θα το ‘λεγα!

Μετά τη κλεισούρα που περάσαμε εξαιτίας του κορονοϊού, οι «open» σχέσεις έχουν πολλαπλασιαστεί. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται η ψυχολόγος υγείας-σεξολόγος Dr Tammy Nelson.

Όπως η ίδια εξηγεί στη The Sun, η ρομαντική «εξουθένωση» που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια του lockdown, όταν τα ζευγάρια περνούσαν 24ωρες το 24ωρο μαζί, είναι υπαίτια για τους «άτονους» εραστές που αρχίζουν να ξεφεύγουν και να αναζητούν πλέον και άλλη… παρέα.

Ανέφερε, δε, ότι οι έρευνες δείχνουν πως τους τελευταίους μήνες τα ζευγάρια που στρέφονται σε ελεύθερη σχέση έχουν αυξηθεί κατά 45%!

Διαφήμιση

«Τα ζευγάρια είναι πλέον πιο πρόθυμα από ποτέ να εμπλουτίσουν λίγο τα πράγματα. Πολλά από αυτά έχουν κάνει τη σχέση τους ανοιχτή και έχουν γνωρίσει και άλλους συντρόφους» είπε.

Σύμφωνα με την Dr Tammy Nelson, παρόλο που οι άνδρες είναι συνήθως αυτοί που προτείνουν περισσότερη σεξουαλική ελευθερία, οι γυναίκες είναι αυτές που θέλουν να συνεχιστεί. «Οι γυναίκες είναι πλέον πολύ πιο απαιτητικές. Οι άντρες ρίχνουν την ιδέα, οι γυναίκες το σκέφτονται πολύ. Μετά, αφού το κάνουν, οι γυναίκες δεν θέλουν να σταματήσει. Οι άντρες είναι αυτοί που λένε πιο γρήγορα “δεν θέλω να το κάνω άλλο”. Οι γυναίκες είναι πιθανό να πουν “δεν θέλω να σταματήσουμε την ελεύθερη σχέση”».

Κατά την γνώμη μου, ή έχεις σχέση και είσαι με τον άνθρωπο που θέλεις ή είσαι ελεύθερος και κάνεις ό,τι θέλεις. Η ελεύθερη σχέση είναι κάτι demi και τα demi δεν είναι ωραία, κουράζουν και μπερδεύουν.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Φαίη Αλεξοπούλου

Απόφοιτη του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Αγαπώ το free camping, την ελευθερία, τις όμορφες συζητήσεις. Δεν αντέχω την αδικία και την προδοσία. Δεν λέω ποτέ "όχι" στο να βγω σε ένα κοκτέιλ μπαρ, αλλά και σε βόλτα στην πόλη.
Για επικοινωνία: [email protected]

Διαφήμιση

H Μαρία Κορινθίου ποζάρει με εσώρουχα και το Instagram «αναστενάζει»

Έλενα Τσαβαλιά: Κάνει γυμναστική και τα ανοίγματα της… Τρέλαναν το Μάρκο Σεφερλή