in

Όχι, όχι μέσα – Επιστροφή σε παραδοσιακές μορφές αντισύλληψης σε Βρετανία και Αμερική

Η Σαρλίζ Άβεντ δεν χρειάζεται να θυμηθεί να πάρει το αντισυλληπτικό της χάπι καθώς εκείνη και ο άντρας της χρησιμοποιούν μία από τις πιο παλιές μεθόδους ώστε να μην συλλάβουν παιδί: το τράβηγμα.

Το τράβηγμα, δεν θεωρείται μέθοδος αντισύλληψης καθώς τα ποσοστά επιτυχίας του είναι αποθαρρυντικά. Παρόλα αυτά πολλά ζευγάρια σε ΗΠΑ και Βρετανία πετούν τα αντισυλληπτικά στα σκουπίδια και αποφασίζουν να δοκιμάσουν πιο «φυσικές οδούς».

Η πτώση αυτή της χρήσης αντισυλληπτικών είναι συνέπεια της απογοήτευσης των γυναικών που το χρησιμοποιούν, καθώς 8 στις 100 μένουν έγκυες ενώ πολλές άλλες αντιμετωπίζουν παρενέργειες όπως κατάθλιψη, αύξηση βάρους, ορμονικές διαταραχές, ακμή, χαμηλή λίμπιντο κα.

Διαφήμιση

Το χάπι αντισύλληψης εφευρέθηκε το 1960 και αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται από τέσσερα εκατομμύρια γυναίκες στην Αγγλία. Με την πάροδο των χρόνων το χάπι έχει εξελιχθεί, χωρίς ωστόσο να έχουν «εξαφανιστεί» πολλές από τις παρενέργειές του.

Μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί ότι το αντισυλληπτικό χάπι μπορεί να προκαλέσει μετά από μακροχρόνια χρήση, μείωση στα επίπεδα γονιμότητας μιας γυναίκας, η οποία όταν το σταματήσει για να τεκνοποιήσει πιθανότατα να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα.

Από την άλλη τα ζευγάρια τα οποία μίλησαν στη dailymail.com δήλωσαν ότι η απόλαυση της ερωτικής πράξης δεν μειώνεται από το τράβηγμα, με τους γιατρούς να προειδοποιούν ότι μια τέτοια απόφαση αφήνει ανυπεράσπιστο τον ανθρώπινο οργανισμό σε κάθε είδους σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, πέρα από το υψηλό ενδεχόμενο εγκυμοσύνης για τη γυναίκα.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αλεξάνδρα Ευσταθίου

Η Αλεξάνδρα αγαπά τη μόδα, παρακολουθεί τα gossip και λατρευει την τηλεόραση. Έχει σπουδάσει διακόσμηση και είναι η επιτομή του ανήσυχου πνεύματος. Με λίγα λόγια Καλλιτεχνάρα. Στείλτε μου email στο [email protected]

Διαφήμιση

Γιατί είναι απαραίτητο οι ενήλικες να αφήνουμε το μυαλό μας ελεύθερο να «περιπλανάται» μέσα στην ημέρα;

Δημήτρης Ουγγαρέζος: Εξηγεί γιατί πηγαίνει μόνο τρεις μέρες διακοπές με κοπέλα