in

Αεροπλάνο: Ανατριχιαστικό. Πόσο τοις εκατό των πιλότων παραδέχτηκε πως κοιμάται εν ώρα πτήσης;

Περισσότεροι από τους μισούς Πορτογάλους πιλότους αεροσκαφών παραδέχτηκαν ότι έχουν κοιμηθεί στο πιλοτήριο κατά τη διάρκεια των πτήσεων, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Εννέα στους δέκα (ποσοστό 91%) πιλότους είπαν ότι λόγω κούρασης έχουν κάνει λάθη μέσα στο πιλοτήριο. Το 53% πήρε έναν υπνάκο εν πτήσει.

Διαφήμιση

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από το πορτογαλικό ινστιτούτο πολιτικής αεροπορίας INAC και σε αυτήν συμμετείχαν 456 πιλότοι.

Ο Νίνιο Κεϊρός, εκπρόσωπος του σωματείου των πιλότων, έκανε λόγο για “ανησυχητικό φαινόμενο”. Σημείωσε ότι τυχόν λάθη των πιλότων μπορεί να μην έχουν ιδιαίτερη σημασία αφού στα αεροσκάφη εκτός του κυβερνήτη υπάρχει πάντα και συγκυβερνήτης. Σε συνδυασμό όμως με άλλους παράγοντες κινδύνου, θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημαντικό πρόβλημα.

Ο Κεϊρός εξέφρασε την ανησυχία του ότι η τροποποίηση των κανονισμών που αφορά την κούραση των πιλότων και συζητιέται στην Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να υποχρεώσει τους πιλότους να εργάζονται για ακόμη περισσότερες ώρες απ’ ότι σήμερα.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αλεξάνδρα Ευσταθίου

Η Αλεξάνδρα αγαπά τη μόδα, παρακολουθεί τα gossip και λατρευει την τηλεόραση. Έχει σπουδάσει διακόσμηση και είναι η επιτομή του ανήσυχου πνεύματος. Με λίγα λόγια Καλλιτεχνάρα. Στείλτε μου email στο [email protected]

Διαφήμιση

Η Κιμ Καρντάσιαν και η νέα «απάτη» των γυναικών! Εσείς γνωρίζατε το μακιγιάζ των οπισθίων; Πάει το κοντούρινγκ σύννεφο

Γυμναστική: Τα 6 μυστικά για την τέλεια σιλουέτα το καλοκαίρι – Πόσα από αυτά γνωρίζετε;