Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Πέμπτη, Αυγ 28, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Νερό στην Αίγινα. Ολοκληρώθηκε ο υποθαλάσσιος αγωγός
news

Νερό στην Αίγινα. Ολοκληρώθηκε ο υποθαλάσσιος αγωγός

Kool Team
Last updated: 1 Ιουνίου, 2021 10:52 μμ
Kool Team
Published: 1 Ιουνίου, 2021
Share
SHARE

Ολοκληρώθηκε η πόντιση του υποθαλάσσιου αγωγού υδροδότησης της Αίγινας, ένα έργο που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής με πόρους του ΕΣΠΑ ύψους 21. 5 εκ. ευρώ- Τέλη Σεπτέμβρη παραδίδεται προς χρήση στους πολίτες

Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκε η πόντιση του υποθαλάσσιου αγωγού υδροδότησης της Αίγινας, ένα έργο που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής με πόρους

Γ. Πατούλης: « Με γρήγορους ρυθμούς ολοκληρώνουμε ένα εμβληματικό έργο που θα διασφαλίσει επιτέλους πόσιμο νερό στους πολίτες της Αίγινας»

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πόντιση του υποθαλάσσιου αγωγού υδροδότησης της Αίγινας. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττικής 2104-2020) με το ποσό των 21,5 εκ. €.

Διαφήμιση

Επισημαίνεται πως ήδη μεταφέρθηκε δοκιμαστικά νερό μέσω του αγωγού στην Αίγινα, ενώ τα έργα στην δεξαμενή αναρίθμησης συνεχίζονται.
Παράλληλα ο Δήμος Αίγινας πραγματοποιεί τις απαραίτητες ενέργειες στην κεντρική δεξαμενή ώστε το νερό να φτάσει στις βρύσες των κατοίκων της Αίγινας το συντομότερο δυνατό.

Την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας παρακολούθησε η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη και ο Δήμαρχος Αίγινας Γ. Ζορμπάς. Παρόντες ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Αίγινας Δ. Καραγιάννης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας Π. Κασιμάκης και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και Δημοτικός Σύμβουλος Αίγινας Σ. Στεριανός.

Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο μοναδικό στην Ελλάδα καθώς συνδέει, μέσω Σαλαμίνας και από κεντρικό αγωγό της ΕΥΔΑΠ μέσω υποθαλάσσιου αγωγού 14,4 χιλιομέτρων σε βάθη μέχρι και 95 μέτρων, με ημερήσια παροχή νερού 21.500 κυβικά μέτρα, ένα νησί, την Αίγινα. Ο αγωγός λύνει οριστικά το σημαντικό πρόβλημα της υδροδότησης του νησιού που μέχρι σήμερα τροφοδοτείται με μεταφορά νερού από υδροφόρα πλοία. Το έργο μαζί με μια σειρά σημαντικών έργων και υποδομών που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια, συμβάλλει στην ενίσχυση της ανάπτυξης της Αίγινας.
Μετά και την ολοκλήρωση της πόντισης και σύμφωνα με τους ρυθμούς εξέλιξης το έργο αναμένεται τέλη Σεπτέμβρη να έχει ολοκληρωθεί και να παραδοθεί προς χρήση από τους πολίτες.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης ο οποίος πριν λίγες μέρες είχε επιβλέψει τα έργα πόντισης ανοιχτά της Αίγινας, επισήμανε σχετικά:

«Θέλω να εκφράσω την ιδιαίτερη ικανοποίηση μου που ένα εμβληματικό και καινοτόμο έργο μετά από συντονισμένες ενέργειές μας βρίσκεται στην τελική φάση υλοποίησης του, καθώς προχωρά με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Δίνουμε λύσεις σε ζωτικά ζητήματα των νησιών μας και συμβάλλουμε στην ενίσχυση των υποδομών τους. Πρόκειται για ένα έργο μοναδικό στην Ελλάδα ο σχεδιασμός του οποίου ξεκίνησε πριν από περίπου μια δεκαετία. Με συντονισμένες πρωτοβουλίες και ενέργειες που αναλάβαμε από την αρχή της θητείας μας καταφέραμε να το ξεμπλοκάρουμε.
Είναι ένα έργο πρωτοποριακό, ίσως από τα πιο δύσκολα που έχουνε εκτελεστεί στη χώρα και ίσως το πιο σημαντικό στο επίπεδο της υδροδότησης νησιωτικής περιοχής με υποθαλάσσιο αγωγό.
Η σύνδεση της Αίγινας με την ΕΥΔΑΠ θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής όλων των κατοίκων και θα μειώσει το κόστος κατανάλωσης, πράγμα που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις ευπαθείς ομάδες. Θέλω να ευχαριστήσω την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη που παρακολουθεί βήμα-βήμα και πολύ στενά το έργο, τον Δήμαρχο Αίγινας Γ. Ζορμπά, την ανάδοχο εταιρεία που ανέλαβε την εκτέλεση του έργου και όλους όσοι συνέβαλλαν για να γίνει αυτό το έργο πραγματικότητα».

Η κ. Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη υπογράμμισε ότι «Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση που μετά από πολλά χρόνια, ένα σημαντικό έργο για την Αίγινα, είναι πια στην τελική ευθεία. Κόντρα σε καιρικές συνθήκες ,την πανδημία αλλά και τις δολιοφθορές δεν σταματήσαμε ούτε μια ημέρα, με την υποστήριξη του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, να ασχολούμαστε με το πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα έργο.
Η παρούσα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, αντιλαμβανόμενη τη μεγάλη σημασία του έργου για τους πολίτες της Αίγινας από τις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων της με τη συνεχή παρακολούθηση του έργου κατάφερε να λύσει πολλά προβλήματα και έτσι να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ευχαριστώ πολύ τις τεχνικές υπηρεσίες Πειραιά και Νήσων για τον υπέρμετρο ζήλο που έχουν επιδείξει για το έργο αυτό, τις εργατοώρες που έχουν αφιερώσει για την επίβλεψη του, καθώς και τον ανάδοχο του έργου για την καλή συνεργασία».

Διαφήμιση
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
32°C
Athens
clear sky
33° _ 31°
30%
7 km/h
Πε
31 °C
Πα
32 °C
Σα
31 °C
Κυ
32 °C
Δε
32 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Θλίψη στη Χαλκίδα: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Δημήτρης Βραγιώργος

Kool Team
2 Min Read

Ασύλληπτη τραγωδία: 16χρονος στο τιμόνι, δύο νεκροί σε φονικό τροχαίο με ανήλικους

Kool Team
3 Min Read

Άγριος καβγάς στην παραλία «Τζίτζικας» στο Πήλιο: μπάνιο χωρίς μαγιό, φωνές, κλωτσιές και συλλήψεις

Kool Team
3 Min Read

Τροχαίο με θύμα την Αφροδίτη Λατινοπούλου στη λεωφόρο Κηφισίας – Συνελήφθη ο οδηγός που την εγκατέλειψε

Kool Team
1 Min Read

You Might Also Like

Δαμιανος Μαυρομμάτης
news

Καλογρέζα Δαμιανός Μαυρομάτης: Αυτός είναι ο πρώτος «δράκος» της Ελλάδας

4 Min Read
koolgirls

Αλέξις Ρεν – Jordyn Denning: Γυρίσαν τη σελίδα και τα κεφάλια

1 Min Read
Showbiz

Ματίνα Παγώνη για Αθηνά Οικονομάκου: “Υπάρχουν όρια που πρέπει να βάζεις όταν έχεις παιδιά”

2 Min Read
Showbiz

Κατερίνα Καινούργιου: Δοκιμάστε τα blazer στο χρώμα της ειρήνης και της ελπίδας

1 Min Read
Showbiz

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Ο άγνωστος έρωτας της εθνικης σταρ και ο κρυφός γάμος με τον Γιώργο Ηλιάδη

2 Min Read
news

Συγκλονίζει η Ρένα Κουβελιώτη: «Δεν το ‘χω ξαναδεί στα 30 χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά» – Η μαρτυρία της από τη φωτιά στην Αττική.

2 Min Read
news

Σαντορίνη σεισμοί: Στελνουν ΕΜΑΚ Πυροσβεστική και εκπαιδευμένους σκύλους στο νησί – Κλεινουν τα σχολεία

4 Min Read
news

Σούπερ Κική: «Βγάζω 20.000 τον μήνα από το Instagram» – Η αποκάλυψη για τη σπατάλη και το ελικόπτερο των 3.300 ευρώ

3 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?