Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Τρίτη, Ιούν 17, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > news > Η μάνα που δεν εργάζεται, δεν θα ακούσει ποτέ το «μπράβο» και το «ευχαριστώ» που της αξίζει
news

Η μάνα που δεν εργάζεται, δεν θα ακούσει ποτέ το «μπράβο» και το «ευχαριστώ» που της αξίζει

Ασημίνα Φρατζέσκου
Last updated: 14 Μαρτίου, 2019 3:07 μμ
Ασημίνα Φρατζέσκου
Published 14 Μαρτίου, 2019
Share
SHARE

Της Περσεφόνης Χρυσαφίδου

Η μάνα που δεν εργάζεται, δεν θα ακούσει ποτέ το “μπράβο” και το “ευχαριστώ” που της αξίζει…

Αν μπορείς να μην εργάζεσαι και να μένεις στο σπίτι με τα παιδιά, είσαι πολύ τυχερή θα σου πουν. Θα σου πουν επίσης πως έχεις την τύχη να είσαι παρούσα σε κάθε πρώτη τους φορά, σε κάθε νέα επιτυχία, σε κάθε πρώτη λέξη, στα πρώτα βήματα, στις πρώτες κουταλιές, μα και στα δύσκολα.

Ναι, σίγουρα είναι πιο εύκολο να μπορείς να φροντίσεις το παιδί σου όταν αρρωσταίνει, χωρίς να πρέπει να το αφήσεις για να δουλέψεις. Αυτές είναι κάποιες από τις πλευρές για τις οποίες μπορεί να σου μιλήσει σίγουρα μία εργαζόμενη μητέρα και για τις οποίες εκείνη νιώθει ενοχές που τις έχασε. Μα είναι και κάποια άλλα κομμάτια, για τα οποία μπορεί να μιλήσει μόνο εκείνη που δεν εργάζεται, είτε από επιλογή, είτε συγκυριακά.

Το να μένεις σπίτι, μεγαλώνοντας τα παιδιά σου, είναι ως ένα βαθμό μεγάλη ευλογία. Ωστόσο, κάπου μέσα στην παιδική καθημερινότητα, στη ρουτίνα, στα συνεχόμενα “μαμά” και στη σπάνια κοινωνική επαφή με οποιονδήποτε ενήλικα κινδυνεύεις να χάσεις τον εαυτό σου. Ίσως να τον χάνεις και να τον ξεχνάς περισσότερο απ’ όσο αντιλαμβάνεσαι ή συνειδητοποιείς κάποιες φορές. Με προσπάθειες τον ξαναβρίσκεις, αλλά η τραμπάλα αυτά είναι συνεχόμενη, με μικρά και σύντομα διαλείμματα.

Γιατί πολλές φορές μετά από εξαντλητικά παιχνίδια και έχοντας δείξει τη δέουσα υπομονή στις παιδικές εξάρσεις, νιώθεις μόνη. Γιατί κάποιες φορές κι ενώ δε μετανιώνεις ούτε ένα λεπτό για το πλάσμα που έφερες στον κόσμο, σκέφτεσαι πόσα από τα όνειρά σου κοιμούνται ακόμη στο μυαλό σου. Γιατί έρχονται στιγμές που θέλεις μία ώρα μόνο χωρίς να σου απευθύνει κανένας τον λόγο, χωρίς να πρέπει να δώσεις λύση σε κάποιο ζήτημα, χωρίς να πρέπει να υπάρχει “πρέπει”. Χρειάζεσαι μία ώρα για τον εαυτό σου και μόνο. Γιατί είναι βράδια, που έχοντας καταπιεί πολλές φορές τα νεύρα σου και την κούρασή σου, όλο αυτό νιώθεις να σε ξεπερνάει και το αφήνεις να γίνει λυγμός μέσα στο μπάνιο, όπου το νερό μπερδεύεται με τα δάκρυα.

Είναι αυτές οι πλευρές για τις οποίες σπάνια θα σου μιλήσουν, μήπως και παρεξηγηθούν ότι δεν αγαπούν τα παιδιά τους. Γιατί η μητρότητα σε πολλά σημεία της απαιτεί τη μέγιστη αυταπάρνηση και όλες αυτές οι στιγμές θα σε βρίσκουν απροετοίμαστη, καθώς αναρωτιέσαι αν θα τα καταφέρεις την επόμενη μέρα.

Μην περιμένεις να τ’ ακούσεις, δε θα σου πουν. Δε θα σου πουν για τις άυπνες νύχτες, για τους φίλους που σιγά σιγά εξαφανίζονται, για το πόσο έντονα νιώθεις να χάνεις την αυτοπεποίθησή σου, για το πόσο λίγο, έως καθόλου, ελκυστική αισθάνεσαι, για το πόσο ανάγκη έχεις ένα ποτήρι κρασί μόνη σου, για το πόσο ένοχη νιώθεις για όλα αυτά. Κανείς δε θα μπορεί να σου περιγράψει πόσο τεράστιο θυμό θα νιώσεις, όταν ακούσεις να σου λένε “μα, δεν κάνεις τίποτα, απλά είσαι σπίτι με τα παιδιά.”.

Το να είσαι μαμά είναι από μόνο του κάτι τρομερά δύσκολο, ίσως από τα δυσκολότερα καθήκοντα. Μα το να είσαι μαμά που μένει όλο το εικοσιτετράωρο στο σπίτι είναι μία πρόκληση, που δοκιμάζει τον ίδιο σου τον εαυτό. Αγαπάς τα παιδιά σου όσο τίποτα, παραπάνω και από τον εαυτό σου, αλλά δυστυχώς δεν είναι όλα πασπαλισμένα με χρυσόσκονη και αυτό είναι κάτι που μόνο αν το ζήσεις, θα το καταλάβεις.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
26°C
Athens
clear sky
26° _ 24°
35%
2 km/h
Τρ
32 °C
Τε
32 °C
Πε
33 °C
Πα
33 °C
Σα
25 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Η Ίνα Ινάκι επιστρέφει δυναμικά: «Old but gold» γράφει στο Instagram με αποκαλυπτική φωτογραφία

Νάσος Μπετούγιας
3 Min Read

Ο Νετανιάχου καλεί τους Ιρανούς να εγκαταλείψουν την Τεχεράνη – ένταση και ανταλλαγές επιθέσεων

Kool Team
2 Min Read

Το συγκινητικό μήνυμα της Ελένης Πετρουλάκη στα 54: «Δεν είμαστε αντίπαλες, είμαστε σύμμαχοι»

Kool Team
3 Min Read

Η Λίλα Κουντουριώτη “έριξε” το Instagram με αυτό το look στο γυμναστήριο

Kool Team
2 Min Read

You Might Also Like

news

Ντόναλντ Τραμπ: Στον Λευκό Οίκο με ατζέντα-σοκ. Εκδίκηση, χάρη και νέοι δασμοί

4 Min Read
Κατερίνα Καινούργιου
Showbiz

Κατερίνα Καινούργιου η ατάκα όταν ο Γιώργος Λιάγκας έλεγε οτι τα μοντέλα βρίσκουν πλούσιους άντρες.

2 Min Read
koolgirls

Viral Βίντεο: Η Ιζαμπέλ Γκουλάρτ με Brazilian μαγιό παίζει…ποδοσφαιράκι και σκοράρει απο παντού

1 Min Read
koolgirls

Ιωάννα Μαλέσκου: Κάνει γυμναστική και το ΤΟΥΡΛΩΝΕΙ. Οι φωτογραφίες που θέλει να εξαφανίσει μία ημέρα

2 Min Read
news

Άγιον Όρος: Άνοιξε Ξενοδοχείο πολυτελείας με εστιατόριο και υπηρεσίες μασάζ στις Καρυές

3 Min Read
koolgirls

Τζένα Πίτερσεν: Κυκλοφορεί στο σπίτι με τα εσώpoυχα και πpoκαλεί – Φωτογραφία

1 Min Read
news

Πύργοι για βραβείο: Οι ψηλότεροι πύργοι που ξεχώρισαν σε τουρκικό διαγωνισμό αρχιτεκτονικής

0 Min Read
Showbiz

Καίτη Γαρμπή: Η viral throwback φωτογραφία που είχε κάτι περίεργο

1 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?