Το χρονικό της τραγωδίας, οι τελευταίες στιγμές της ανήλικης και το βίντεο λίγο πριν καταρρεύσει
Η υπόθεση του αιφνίδιου θανάτου της 16χρονης στο Γκάζι τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής συνεχίζει να προκαλεί σοκ και ερωτήματα. Οι φίλοι της, που ήταν μαζί της εκείνο το βράδυ, περιγράφουν τις τελευταίες στιγμές της με συγκίνηση, ενώ οι αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων που θα δώσουν απαντήσεις για το τι προκάλεσε τον θάνατό της.
Η έξοδος που κατέληξε σε τραγωδία
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των τριών φίλων της, η ανήλικη μαζί με την παρέα της βρισκόταν αρχικά σε φιλικό σπίτι, όπου ετοιμάστηκαν για τη βραδινή έξοδο. Αργότερα πήγαν σε δύο χώρους διασκέδασης στο Γκάζι. Πριν μπουν στο κλαμπ της οδού Δεκελέων, σταμάτησαν σε κοντινή κάβα, όπου αγόρασαν ένα μπουκάλι βότκα και το κατανάλωσαν στον δρόμο.
«Πήγαμε σε μία κάβα, πήραμε ένα μπουκάλι βότκα και το ήπιαμε καθισμένες στον δρόμο. Μετά από καμιά ώρα πήγαμε στο κλαμπ. Μπήκαμε, ήπιαμε κι εκεί ένα ποτό και ξαφνικά η Άννα είπε ότι δεν αισθανόταν καλά. Βγήκαμε έξω και τότε κατέρρευσε», κατέθεσε φίλη της 16χρονης.
Η μαρτυρία αυτή επιβεβαιώνεται και από βίντεο που δημοσίευσε το Star, όπου φαίνεται η παρέα να ψωνίζει από μίνι μάρκετ λίγο πριν κατευθυνθεί στο νυχτερινό μαγαζί.
«Το τελευταίο που μας είπε ήταν “Σ’ αγαπώ”»
Τα λόγια της φίλης της ανήλικης συγκλονίζουν. Περιγράφει πως η Άννα, πριν καταρρεύσει στα σκαλιά της διπλανής πολυκατοικίας, τους είπε ότι τις αγαπάει.
«Το τελευταίο που ακούσαμε από το στόμα της ήταν “Σ’ αγαπώ”. Και χαίρομαι που την άκουσα να το λέει εκείνο το βράδυ. Μετά έπεσε κάτω και δεν ξαναμίλησε», είπε με δάκρυα η φίλη της.
Η 16χρονη μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Η νεκροψία έδειξε πνευμονικό οίδημα, χωρίς να αποκλείεται συνδυασμός αλκοόλ ή άλλης ουσίας, κάτι που θα επιβεβαιωθεί μόλις ολοκληρωθούν οι εργαστηριακές εξετάσεις.
Τι είπαν οι γονείς και οι αρχές
Η μητέρα φίλης της ανήλικης επιβεβαίωσε ότι τα κορίτσια ετοιμάζονταν στο σπίτι για έξοδο και πως δεν είχαν πιει τίποτα πριν φύγουν:
«Δεν είχαν πιει τίποτα στο σπίτι. Ετοιμάστηκαν, βάφτηκαν, κόψαμε μια τούρτα για τα γενέθλια μιας φίλης και μετά βγήκαν», είπε η γυναίκα.
Η Ασφάλεια Αττικής ερευνά τόσο τις τοξικολογικές παραμέτρους όσο και το αν σε κάποιο σημείο της διαδρομής της βραδιάς η ανήλικη ενδέχεται να κατανάλωσε νοθευμένο ποτό ή ουσία άγνωστης προέλευσης. Παράλληλα, αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από το προσωπικό του κλαμπ και τους υπεύθυνους των καταστημάτων που επισκέφτηκαν οι ανήλικες.
Το βίντεο-ντοκουμέντο
Το οπτικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας δείχνει τη 16χρονη να χαμογελά και να περπατά με τις φίλες της, λίγα μόλις λεπτά πριν καταρρεύσει. Οι αστυνομικοί το θεωρούν κρίσιμο, καθώς αποτυπώνει τη σωματική της κατάσταση πριν εισέλθει στο κλαμπ – χωρίς ενδείξεις μέθης ή έντονης δυσφορίας.
Το Γκάζι και το φαινόμενο της “ανεξέλεγκτης διασκέδασης” ανηλίκων
Το περιστατικό έχει προκαλέσει συζήτηση για την ασφάλεια των ανηλίκων σε χώρους διασκέδασης, με ειδικούς να επισημαίνουν ότι η κατανάλωση αλκοόλ χωρίς επίβλεψη παραμένει διαχρονικό πρόβλημα. Οι αρχές σχεδιάζουν εντατικούς ελέγχους σε κλαμπ και μπαρ στο κέντρο της Αθήνας, ώστε να περιοριστεί η είσοδος σε ανηλίκους και η πώληση αλκοόλ σε ανήλικους πελάτες.