in

Hotel Lakonis: Viral βίντεο – Πώς είναι σήμερα το άλλοτε ησυχαστήριο της Αντζελίνα Τζολί στο Γύθειο;

Χρειάστηκαν τρεις δεκαετίες να χτιστεί και μόλις μερικά χρόνια για να χάσει τη λάμψη που κάποτε του χάριζαν τα χολιγουντιανά ονόματα που έσπευδαν να το επισκεφτούν. Ο λόγος για το ξενοδοχείο «Λακωνίς», το πρώην «στολίδι» της ανατολικής Μάνης που πλέον έχει αφεθεί έρμαιο του χρόνου και των βάνδαλων επισκεπτών του που το έχουν σχεδόν καταστρέψει από τα γκράφιτι και τις βρισιές στους τοίχους.

Το ξενοδοχείο των 100 δωματίων, βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη του Γυθείου και συνήθιζε να εντυπωσιάζει με τις εξαιρετικές παροχές και την τεράστια –βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία- παραλία του που προσέφερε μαγευτική θέα στη θάλασσα.

Χτισμένο το 1972, έχει φιλοξενήσει τρανταχτά ονόματα διεθνούς φήμης αστέρων, μεταξύ των οποίων αυτά της Αντζελίνας Τζολί και του σκηνοθέτη Τζέιμς Κάμερον. Πλέον, έχει εγκαταλειφθεί πλήρως, με τους ιδιοκτήτες να το πούλησαν

Διαφήμιση

πριν λίγα χρόνια πληροφορίες της Daily Mail, θέλουν τους ιδιοκτήτες να πασχίζουν να το «ξεφορτωθούν», πρόθυμοι μάλιστα να δεχτούν τα μισά χρήματα από την αρχική τιμή πώλησης των πέντε περίπου εκατομμυρίων που ζητούσαν.

Παρόλα αυτά, η πώλησή του μόνο απλή διαδικασία δε μπόρεσε να χαρακτηριστεί, καθώς το περίπλοκο ιδιοκτησιακό καθεστώς έφερνε συνεχώς εμπόδια.

Η «κατάρα» που κυνηγά το Λακωνίς

Χτισμένο από επενδυτή που υπήρξε στενός φίλος του χουντικού Γιώργου Παπαδόπουλου, το εν λόγω ξενοδοχείο μοιάζει να πληρώνει… αμαρτίες ετών, με τους ξένους δημοσιογράφους να γράφουν πως η σημερινή του κατάσταση αποτελεί «χαρακτηριστικό παράδειγμα της προβληματικής Ελλάδας».

Επιχειρηματίας της περιοχής, παραδέχτηκε πως οι καλές σχέσεις του ανθρώπου που το εμπνεύστηκε με τη χούντα, έχουν προσδώσει πολύ κακή ενέργεια στο κτίριο, με πολλούς κατοίκους του Γυθείου να θεωρούν πως είναι καταραμένο.

«Με τη μήκους 300 μέτρων παραλία του, τα 5.500 τ.μ. κτισμάτων, ανάμεσα στα οποία και μπάνγκαλοους τα οποία έχουν πάρει τα ονόματά τους από τους Θεούς του Ολύμπου και τους κήπους των 30.000 τ.μ., φαντάζει ως μία καταπληκτική ευκαιρία για επένδυση και ανάπτυξη», αναφέρουν, παροτρύνοντας τους ξένους κροίσους να πάρουν το «Λακωνίς» στην κατοχή τους.

Μέχρι στιγμής κανείς δεν τόλμησε να το διεκδικήσει…

Η ξενοδοχειακή ομάδα που έχαιρε παγκόσμιας αναγνώρισης δεν φιλοξένησε μόνο μεγάλα ονόματα της μουσικής και του κινηματογράφου μα και… ολόκληρες εταιρείες παραγωγής!

Ήταν στις αρχές του 1980 όταν η Columbia Pictures νοίκιασε το ξενοδοχείο για τα γυρίσματα της ταινίας «Tempest» του Πολ Μαζούρσκι, τα οποία διήρκεσαν τρεις περίπου μήνες.

Συνεργεία, σκηνοθέτες και αστέρες του Χόλιγουντ είχαν κατακλύσει τους χώρους, με την επιχείρηση να γνωρίζει στιγμές τεράστιας δόξας. Και πώς να μην συμβεί αυτό όταν αστέρες όπως οι ΣούζανΣάραντον, Τζον Κασαβέτις και Τζίνα Ρόουλαντς ζούσαν και εργάζονταν εκεί;

Δεν ήταν οι μόνοι που πέρασαν από το «Lakonis», φυσικά. Ανάμεσα στους διάσημους επισκέπτες του συγκαταλέγονται η Σοφία Λόρεν και ο Αμερικανός ηθοποιός Τέλι Σαββάλας ο οποίος καταγόταν από εκεί. Ο σκηνοθέτης του «Τιτανικού», Τζέιμς Κάμερον, είχε αποθεώσει το μέρος, ενώ και η Αντζελίνα Τζολί είχε απολαύσει τις διακοπές της στη Μάνη επιλέγοντας το hotspotτης περιοχής για τη διαμονή της.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα Με νέο όνομα και πλήρη σεβασμό στη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής αναμένεται να λειτουργήσει το ιστορικό πολυτελές ξενοδοχείο Lakonis στο Γύθειο τα επόμενα χρόνια αφούα έχει πουληθεί και γίνονται εργασίες αναστήλωσης

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αντώνης-Σωτήρης Στάμος

Γυναίκες, αυτοκίνητα, αθλητικά, φαγητά και ταξίδια. Θέλετε και άλλα;
Τρέξιμο και γράψιμο.
Email επικοινωνία στο [email protected]
instagram
facebook

Διαφήμιση

Εάν πονάς στην μέση ψάξε το λίγο, γιατί μάλλον είσαι χιμπατζής! – Αποκαλυπτική έρευνα

Ανέκδοτο: Ο Μπογιατζής, ο βόθρος και η ψωτιά …! Τρελό γέλιο