in

Τα άγνωστα «μυστικά» του πέους που οι γυναίκες δεν γνωρίζουν – Πόσα από αυτά σε σοκάρουν;

SONY DSC
Κεφάλαιο «πέος». Πόσα νομίζεις πως ξέρεις και πόσα από αυτά τελικά όντως γνωρίζεις;

Εάν θεωρείς ότι έχεις φτάσει σε ένα σημείο της ζωής σου που έχεις μάθει όλα όσα χρειάζεται για το συγκεκριμένο.. πεδίο, γράψε λάθος. Με τη βοήθεια του «Women’s health magazine», το ligo.gr, συγκέντρωσε κάποια από τα πιο περίεργα και άγνωστα δεδομένα γύρω από το ανδρικό μόριο, ορισμένα από τα οποία μπορεί να αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτεσαι γι’ αυτό.

Η υγεία του ανδρικού μορίου εξαρτάται από τη φυσική υγεία του άντρα

Αν ένας άνδρας αντιμετωπίζει προβλήματα στύσης, καλό είναι να δώσει περισσότερη προσοχή στον τρόπο ζωής του. Για παράδειγμα, εάν δεν ξεκουράζεται αρκετά ή έχει βάλει κάποια κιλά πρόσφατα, είναι πιθανό τα επίπεδα της τεστοστερόνης του να είναι πεσμένα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να… αποδώσει όταν πρέπει.

Δεν έχει οστό

Η στύση προκαλείται από την υψηλή συγκέντρωση αίματος στους ινώδεις ιστούς της περιοχής. Οι περιπτώσεις σπασμένου ανδρικού μορίου αναφέρονται σε κάταγμα του εξωτερικού ιστού του πέους, σύμφωνα με τον ουρολόγο Harry Fisch, συγγραφέα του βιβλίου «The New Naked: the Ultimate Sex Education for Grown-Ups». Μάλιστα, αν ο ιστός ταλαιπωρηθεί πολύ, ο άνδρας μπορεί να καταλήξει με «Peyronie’s disease», που σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της στύσης το πέος του θα είναι λυγισμένο ή καμπυλωτό.

Το μέγεθος έχει σημασία… για τους άντρες

Σύμφωνα με το βιβλίο του Fisch, το μέσο ανδρικό μόριο έχει μήκος περίπου 7.62 εκατοστά όταν δεν βρίσκεται σε στύση και 12 με 16 εκατοστά όταν είναι ερεθισμένο. Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με ερευνητές, φαίνεται πως οι άντρες αγχώνονται για το μέγεθος του πέους τους, ανεξάρτητα με το πόσο μεγάλο είναι πραγματικά.

Τελικά, ίσως μπορείς να το… μεγαλώσεις

Μία ομάδα ανδρών στην Ιταλία, δυσαρεστημένοι από το μέγεθός τους, δοκίμασαν μία μέθοδο που ονομάζεται «Traction», στην οποία ένας «επεκτατής πέους» (penile extender) τέντωνε το μόριό τους για κάποιες ώρες κάθε μέρα για τέσσερις μήνες. Οι συμμετέχοντες παρατήρησαν αύξηση του μεγέθους τους κατά 1,5 με 2,5 εκατοστά. Από την άλλη, μία μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «The Journal of Sexual Medicine», μας μαθαίνει ότι κατά τη διάρκεια του στοματικού σεξ, το πέος του άνδρα μεγαλώνει περισσότερο σε σύγκριση με άλλους τρόπους σεξουαλικής διέγερσης.

Το σπέρμα έχει χαμηλή θερμιδική αξία

Αποτελείται από κιτρικό οξύ, αμινοξέα, φρουκτόζη, ένζυμα και νερό, σύμφωνα με τον Fisch, και ένα κουταλάκι του γλυκού έχει μόλις 36 θερμίδες.

Το νούμερο των παπουτσιών δεν δίνει καμία πληροφορία για το μέγεθος του πέους

Πρόκειται για δύο εντελώς άσχετες μεταξύ τους μετρήσεις. Μάλιστα, οι επιστήμονες δεν έχουν βρει μέχρι στιγμής κανένα τρόπο να καταλάβεις το μέγεθος ενός άνδρα, χωρίς να το δεις.

Είναι πιο ευλύγιστο από όσο πιστεύουμε

Μία μελέτη που έγινε το 2002 στο Πανεπιστήμιο του Stanford είχε ως θέμα της την ανάλυση μαγνητικών τομογραφιών ζευγαριών, την ώρα που έκαναν σεξ. Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν παίρνει ένα σχήμα σαν μπούμεραγκ όταν ο άνδρας βρίσκεται μέσα στη γυναίκα κατά τη διάρκεια της ιεραποστολικής στάσης.

Το κάπνισμα μπορεί να εμποδίσει τη στύση του

Έρευνες έχουν δείξει πως τα τσιγάρα όχι μόνο ρίχνουν τη λίμπιντο, αλλά μπορεί να οδηγήσουν και σε πιο αδύναμες στήσεις. Ο Fisch μας εξηγεί ότι αυτό συμβαίνει επειδή το κάπνισμα στενεύει τα αγγεία του αίματος, κάνοντας τη ροή προς το πέος του ιδιαίτερα δύσκολη.

Στην ουσία, πρόκειται για μια μεγαλύτερη κλειτορίδα

Όταν τα αγόρια και τα κορίτσια βρίσκονται στη μήτρα, τα γεννητικά τους όργανα δεν διαφέρουν πολύ μεταξύ τους, μέχρι να εκκριθούν οι ανδρικές ορμόνες. Γι’ αυτό το λόγο, το πέος και η κλειτορίδα έχουν και τις ίδιες νευρικές απολήξεις.

Οι γύρω περιοχές μπορεί να είναι εξίσου ευαίσθητες

Οι γύρω του πέους περιοχές μπορούν να είναι εξίσου ερεθιστικές για έναν άνδρα, αν ασχοληθεί κανείς μαζί τους. Για παράδειγμα, το ανδρικό σημείο G βρίσκεται στον προστάτη, ενώ το περίνεο, το δέρμα μεταξύ του πρωκτού και του όσχεου, είναι μία ακόμα ιδιαίτερα ερωτογενής ζώνη.

Κάποια από αυτά μπορούν να σε… εκπλήξουν

Θα έχετε ακούσει – ή παρατηρήσει – τη διαφορά μεταξύ των «showers» και των «growers». Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι το μέγεθος που έχει το ανδρικό μόριο όταν δεν βρίσκεται σε στύση δεν είναι καθόλου ενδεικτικό του πόσο θα μεγαλώσει κατά την στύση. Το δεύτερο εξαρτάται μόνο από τη ροή του αίματος στην περιοχή τη στιγμή του ερεθισμού, σύμφωνα με τον Fisch. Μάλιστα, μία μελέτη για το «Journal of Sex Research» έδειξε ότι τα μικρότερα εκτός στύσης πέη μεγάλωσαν περισσότερο κατά τη στύση σε σύγκριση με τα μεγαλύτερα. Οι «growers», λοιπόν, είναι οι μεγαλύτερες εκπλήξεις.

Written by Νάσος Μπετούγιας

Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο nasos@koolnews.gr