in

Ειναι οριστικό: ΕΓΚΛΗΜΑ πριν από 430.000 χρόνια: ΤΕΛΙΚΑ ο δολοφόνος δεν θα βρεθεί πότε

– Το αρχαιότερο έγκλημα του κόσμου έγινε πριν 430.000 χρόνια

Μπορεί το πρώτο έγκλημα που έγινε στην ανθρωπότητα και τον πλανήτη γη να ήταν όταν ο Κάιν δολοφόνησε τον αδερφό του Άβελ όμως πειστήρια από κοινωνίας δεν έχουμε. Αντίθετα οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει ένα κρανίο που φέρει δύο τραύματα από φονικό όπλο το οποίο χρονολογείται πριν από 430.000 χρόνια.

Άγνωστο αν είναι άντρας ή γυναίκα όμως υπάρχει ξεκάθαρη δολοφονία. Και ο δολοφόνος εδώ και 430.000 χρόνια παραμένει άγνωστος

Διαφήμιση

Το αρχαιότερο έγκλημα του κόσμου, που είναι και θα παραμείνει για πάντα άλυτο, ανακάλυψαν σπηλαιολόγοι και επιστήμονες. Οι ερευνητές, με επικεφαλής την παλαιοντολόγο Νοέμι Σάλα του Κέντρου Εξέλιξης του Συγχρόνου Ανθρώπου του Πανεπιστημίου Complutense της Μαδρίτης, βρήκαν σε ένα υπόγειο σπήλαιο της βόρειας Ισπανίας – γνωστό και ως «Ο λάκος με τα οστά» – απομεινάρια σκελετών τουλάχιστον 28 ατόμων, τα οποία μάλλον ανήκαν στα «ξαδέρφια» μας, τους Νεάντερταλ και τα οποία χρονολογείται προ 430.000 ετών.

Στο κρανίο ενός σκελετού βρέθηκαν δύο μεγάλα, φονικά τραύματα. Οι σύγχρονες εγκληματολογικές τεχνικές αποκάλυψαν ότι προήλθαν από δύο ξεχωριστά χτυπήματα από το ίδιο αντικείμενο, λίθινο ή ξύλινο.

Οι επιστήμονες αποκλείουν τα θανάσιμα τραύματα να προήλθαν από πτώση του ατόμου (άγνωστο αν ήταν άνδρας ή γυναίκα) και θεωρούν ότι είναι προϊόν σκόπιμης φονικής ενέργειας, πράγμα που καθιστά τη συγκεκριμένη περίπτωση τον αρχαιότερο γνωστό φόνο στην ανθρώπινη (προ)ιστορία.

Τα κίνητρα του πανάρχαιου φόνου παραμένουν μυστήριο. «Ούτε ο Σέρλοκ Χολμς δεν θα μπορούσε να μας βοηθήσει σε αυτή την περίπτωση» δήλωσε η Σάλα.

Οι παλαιοανθρωπολόγοι θεωρούν την ανακάλυψη άλλη μία ένδειξη ότι η φονική βία αποτελούσε μέρος της ζωής των προγόνων μας. Ο φόνος στο ισπανικό σπήλαιο συνέβη εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια προτού οι πρόγονοί μας φθάσουν στην Ευρώπη από την Αφρική.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Νάσος Μπετούγιας

Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

Η Μαντόνα ξαπλώνει γυμvή, δένεται με αλυσίδες και τα χώνει στην Κιμ Καρντάσιαν

Ο πα-τέρας που σκότωσε, τεμάχισε, έβρασε με ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ και ΠΑΤΑΤΕΣ και διασκόρπισε τα κομμάτια της Άννυ στην Αττική