in

Ποιά ριάλιτι; Αυτά είναι τα τηλεπαιχνίδια που έγραψαν ιστορία στην πρώτη τους εκτέλεση. Απο το Ρουκ Ζουκ στον Αδύναμο κρίκο

Σε έκαναν να κολλάς στη μικρή οθόνη και να ταυτίζεσαι με τους παίκτες! Μερικά από τα τηλεπαιχνίδια που πέρασαν από την τηλεόραση έχουν χαραχτεί στη συνείδηση του κοινού, κι εμείς με αφορμή το come back του εκατομμυριούχου στον Αντ1 σου τα υπενθυμίζουμε στην πρώτη τους εκτέλεση!

«Ρουκ Ζουκ», Mega

Διαφήμιση

Από τον Απρίλιο του 1994 μέχρι το καλοκαίρι του 1997, η Μαίρη Μηλιαρέση καλούσε δύο ομάδες φίλων να συνεργαστούν. Θυμίζοντας το γνωστό επιτραπέζιο «Taboo» και το «σπασμένο τηλέφωνο», η παρουσιάστρια έλεγε στον πρώτο παίκτη μια λέξη και εκείνος έπρεπε να την περιγράψει τον δεύτερο και ούτω καθεξής, χωρίς να χρησιμοποιήσει λέξεις παράγωγες ή με την ίδια ρίζα.

Εδώ και έξι χρόνια σπάει ταμεία τα μεσημέρια στον Αντ1 με τη Ζέτα Μακρυπούλια

«Κόντρες», Mega

Να βρουν τις δημοφιλέστερες απαντήσεις σε μία ερώτηση ζητούσε ο Βλάσσης Μπονάτος από τους παίκτες, αφήνοντας ιστορία με τις ατάκες του, όπως η «τρομερό! Πάρα πολύ ωραίο». «Ρωτήσαμε 100 ανθρώπους και ψάχνουμε τις δέκα δημοφιλέστερες απαντήσεις στην εξής ερώτηση…», έλεγε ο παρουσιαστής από το 1996 έως και το 2000 και σημασία δεν είχε η απάντηση, αλλά το τι είχαν πει οι περισσότεροι! Μέχρι το 1995 έζησαν οι «Κόντρες», ενώ την σκυτάλη τους πήρε το «Κόντρα Πλακέ» με τον Σπύρο Παπαδόπουλο, που ήταν το ίδιο concept.

Σήμερα ξανά στο Ant1 ο Μάρκος Σεφερλής το οναμάζει πέντε επί πέντε και παίζει για δεύτερη χρονιά

«Ο Πιο Αδύναμος Κρίκος», Mega

Βασισμένο στο «The Weakest Link» που μεταδόθηκε σε 50 χώρες του κόσμου, το τηλεπαιχνίδι του Mega με την Έλενα Ακρίτα έμεινε στην ιστορία για τις ατάκες-«φωτιά» της παρουσιάστριας. Εννέα παίκτες κόντρα στο χρόνο και στο «δηλητήριο» της οικοδέσποινας, δεν ήθελαν με τίποτα να ακούσουν την ατάκα «λυπάμαι πολύ, είσαι ο πιο αδύναμος κρίκος»!

Εδώ και 3 χρόνια παίζει με τον Τάσο Τρύφωνος στον ΣΚΑΙ

«Mega Banca», Mega

Με παρουσιαστή τον Γιώργο Πολυχρονίου και δεξί του χέρι την Ελένη Μενεγάκη, το τηλεπαιχνίδι έκανε το ντεμπούτο του το 1994. Ατάκες – φωτιά από τον «G-Poly», τρεις παίκτες που προσπαθούσαν να τινάξουν την μπάνκα στον αέρα και ένα χελωνάκι, ο Λούης, που έπεφτε με αλεξίπτωτο στους τίτλους αρχής, συνέθεταν το σκηνικό.

«O Tροχός Της Τύχης», ΑΝΤ1

Ξεκίνησε το 1990 στον ΑΝΤ1 και μας αποχαιρέτισε το 1996, έχοντας αλλάξει τέσσερις παρουσιαστές: Γιώργος Πολυχρονίου, Παύλος Χαϊκάλης, Δάνης Κατρανίδης, Γιάννης Κουτράκης. Το παζλ έμπαινε στο πλατό, ο παίκτης γύριζε τον τροχό, έλεγε ένα γράμμα και ο θεός βοηθός, με το σέξι μοντέλο Κρίστα να γυρνά τα τετράγωνα και να αποκαλύπτει.

Μάλιστα, το εν λόγω τηλεπαιχνίδι παίζει 7 χρόνια στο Star παι είναι το μακροβιότερο τηλεπαιχνίδισ την Ελληνική τηλεότραση . Παρουσιάζει ο Πέτρος Πολυχρονίδης

«Τα τετράγωνα των αστέρων», ΕΡΤ

Το παιχνίδι… θρύλος της δημόσιας τηλεόρασης, μεταδόθηκε από την ΕΡΤ το 1980-81 και φυσικά οικοδέσποινα είχε την «σας αγαπώ» Μαρία Αλιφέρη. Κάθε εκπομπή φιλοξενούσε 2 παίκτες (ή ομάδες παικτών) και 9 καλεσμένους («Αστέρια»). Οι παίκτες επέλεγαν τα Αστέρια στα οποία η Μαρία Αλιφέρη θα έκανε τις ερωτήσεις και έπειτα οι παίκτες καλούνταν να διακρίνουν αν τα Αστέρια απαντούσαν ειλικρινά ή αν τους παραπλανούσαν. Εξ ου και το θρυλικό «συμφωνείτε ή διαφωνείτε;».

«Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος», Μega

Ακόμα ένα πετυχημένο φορμάτ που βγήκε στον αέρα του Mega το 1999. Ο παίκτης έπρεπε να απαντήσει σωστά σε 15 ερωτήσεις για να κερδίσει μέχρι και 50.000.000 δραχμές! Παρουσιαστής ήταν ο Σπύρος Παπαδόπουλος σε ρόλο… μεσολαβητή των παικτών με το «τέρας»!

Ειστρέφει στον Αντ1 σύντομα με το Γρηγόρη Αρναούτογλου!

«Το μεγάλο παζάρι», Mega

Ήταν μία από τις πιο ένδοξες στιγμές του Ανδρέα Μικρούτσικου, ο οποίος, πραγματικά το 1991 άφησε εποχή στο Mega. Καθημερινοί άνθρωποι αναλάμβαναν να κάνουν όλα τα θελήματα του Ανδρέα σε δοκιμασίες με χρηματικά έπαθλα, που στη συνέχεια διαπραγματευόταν με «δέλεαρ» τις κουρτίνες και τον Μίστερ Ζονκ!

Επέστρεψε με τη Ντορέττα Παπαδημητρίου στον Σκαι σε μια παραγωγή Νίκου Κοκλώνη όμως δεν πήγε καλά και έφτασαν στα δικαστήρια!

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Νάσος Μπετούγιας

Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση
Απόστολος γκλέτσος

Απόστολος Γκλέτσος: Ίλιγγος. Αυτό είναι το απίστευτο κασέ του ανά επεισόδιο. Τα έμασα τα λεφτά γιατι ήμουν βλαχάκι.

Ντορέττα Παπαδημητρίου: Το τουρλώνει το γυμνάζει το τεντώνει και ξετρελαίνει. ΠΕΤΡΑ λέμε