in

Ναταλία Λιονάκη Αλεξανδριανή Σικελιανού και άλλες. Επώνυμες που πέταξαν τα φορέματα και φόρεσαν ράσα

Μπορεί να έζησαν τη λάμψη της δημοσιότητας και την αναγνωρισιμότητα, αλλά για προσωπικούς τους λόγους αποφάσισαν να αφιερωθούν στο θεό. Επώνυμοι που απαρνήθηκαν την κοσμική ζωή και φόρεσαν ράσα… σε πρώτο πλάνο.

Σαν βόμβα έπεσε στον καλλιτεχνικό χώρο η είδηση ότι η Ναταλία Λιονάκη κλείστηκε σε μοναστήρι. Στα 32 της, η πανέμορφη ηθοποιός με τα κόκκινα μαλλιά και τα γκριζοπράσινα μάτια, άφησε πίσω της τα τηλεοπτικά πλατό για να μπει στο μοναστήρι της Παναγίας Θεογεννήτορος, στην περιοχή Μοίρες στην Κρήτη, υπό τη διακονία ενός γέροντα, του πατέρα Απόστολου. Η πανέμορφη ηθοποιός που πρωταγωνίστησε σε πολλές σειρές, όπως «Φιλοδοξίες», «Η ώρα η καλή», «Βέρα στο δεξί», «Σαράντα Κύματα», πριν από πέντε χρόνια εγκατέλειψε τα εγκόσμια και κλείστηκε σε ένα ησυχαστήριο στη μεγαλόνησο. Όπως ισχυρίστηκαν φίλοι και συγγενείς, είχε κατάθλιψη βαριάς μορφής, είχε εξαφανιστεί και δεν απαντούσε στα τηλέφωνα. Κάποια στιγμή, την Άνοιξη του 2009 επισκέφτηκε τη Κρήτη που είναι και η πατρίδα της. Εκεί πήρε την απόφαση να μην επιστρέψει ξανά στην Αθήνα

Από τις πιο ταλαντούχες πρωταγωνίστριες της ελληνικής τηλεόρασης, η Αλεξάνδρα Σικελιανού έγινε γνωστή μέσα από τη «Πρόβα Νυφικού» ενώ ακολούθησε η επιτυχημένη παραγωγή «Παλίρροια» του Μανούσου Μανουσάκη αλλά και η εμφάνιση στον κινηματογράφο 2000 με την ταινία «Πίσω Πόρτα». Ξαφνικά τα ίχνη της χάθηκαν και οι φήμες που την ήθελα να έχει εγκαταλείψει την Ελλάδα μεγάλωναν! Τι ακριβώς είχε συμβεί; Αντί για πορεία στα καλλιτεχνικά μονοπάτια, η ηθοποιός βάδισε στον δρόμο του Θεού, φτάνοντας μάλιστα μέχρι τα Ιεροσόλυμα. Όπως λέγεται, η απόφασή της να εγκαταλείψει τον χώρο του θεάματος και να αφοσιωθεί στον Χριστιανισμό είχε να κάνει με μια μεγάλη προσωπική απογοήτευση που βίωσε έντονα ενώ η καριέρα της βρισκόταν σε ανοδική πορεία.

Διαφήμιση

Μαίρη Αλεξοπούλου

Αννια Φυσσούν

Γεωργία Αποστόλου

Αλεξανδριανή Σικελιανού

Ναταλία Λιονάκη

Ο απρόσμενος χαμός του πρώην συντρόφου της Βαγγέλη Κουτελιδάκη την έκαναν να αλλάξει μια για πάντα τη κοσμοθεωρία της! Η Γεωργία Αποστόλου μετά από μια δυναμική εμφάνιση στον καθημερινό «Έρωτα» του ΑΝΤ1 το 2006, εξαφανίστηκε. Κάποιοι είπαν πως κλείστηκε σε μοναστήρι ωστόσο εκείνη απλά βρίσκεται πολύ κοντά στο Θεό με τη βοήθεια του πνευματικού της πατέρα Ανανία Κουστένη που λειτουργεί στο εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου σε ένα γεροκομείο στα Εξάρχεια.

Αρχικά αποφάσισε να ακολουθήσει το επάγγελμα του πατέρα της. Η Αννια Φυσσούν συμμετείχε σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις και όλα έδειχναν ότι είχε προοπτικές στον χώρο του θεάματος. Η Άνια απέσπασε καλές κριτικές ακόμα και από τον αυστηρό πατέρα της Πέτρο Φυσσούν. Όμως ξαφνικά πήρε την απόφαση και εγκατέλειψε τα εγκόσμια πριν εφτά χρόνια. Σήμερα, μετά την απόφασή της να προσχωρήσει στον μοναστικό βίο, η νεαρή γυναίκα είναι πια η μοναχή Πορφυρία, η οποία αρχικά βρέθηκε σε ένα μοναστήρι της Βοιωτίας και στη συνέχεια στην Εύβοια.

Η ιστορία, τέλος, της Μαίρης Αλεξοπούλου, επιτυχημένης τραγουδίστριας στην δεκαετία του ’60 που σήμερα ζει ως γερόντισσα Θεονύμφη, χωρίζεται σε δύο περιόδους: Σε εκείνη που τραγουδούσε μέχρι τα 43 της χρόνια στις πίστες και σε αυτήν που ζει σήμερα ανάμεσα στους πιστούς της σε μοναστήρι λίγο έξω από την Αθήνα. Ένα τραγικό γεγονός που σημάδεψε τη ζωή της την έκανε να καταλάβει πως όλα είναι μάταια. Το 1984 η κόρη της, Κωνσταντίνα που ήταν 18 χρόνων, λίγο πριν φύγει για να σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στο εξωτερικό, τράκαρε με ένα φορτηγό με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της. Τότε κατάλαβε ότι όλα είναι μάταια. Και κάπως έτσι έγινε η μοναχή Θεονύμφη.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Νάσος Μπετούγιας

Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

Πως ο Παντελής Παντελίδης από υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού έγινε «φαινόμενο» στο youtube

Τρέισι Κις: Η μάνα που έγινε κορμάρα για να εκδικηθεί τον πρώην της. Οι selfie φωτογραφίες σαρώνουν στα social media