in

Όταν η Vogue ταξίδεψε σε Τήνο, Άνδρο και Σύρο! Το εγκώμιο στα ελληνικά νησιά

Το βλέμμα της στραμμένο στους εναλλακτικούς προορισμούς έχει η Vogue, βάζοντας τέλος στους «ύμνους» σε ήδη προβεβλημένα νησιά, όπως Μύκονο, Σαντορίνη, Αντίπαρο και Ρόδο. Οι συντάκτες του περιοδικού έκλεισαν ακτοπλοικά εισιτήρια, ταξίδεψαν σε Τήνο, Άνδρο και Σύρο και εντυπωσιάστηκαν από τις φυσικές ομορφιές.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, και τα τρία νησιά είναι ιδανικά για λογής-λογής δραστηριότητες και περιπετειώδεις διακοπές και οι ταξιδιώτες μπορούν να γευτούν συγκλονιστικές λιχουδιές. Για την Άνδρο, επισημαίνει ότι είναι ένα μεγάλο νησί – το δεύτερο μεγαλύτερο των Κυκλάδων μετά τη Νάξο. Αποτελείται από βουνά και κοιλάδες, κρυφούς καταρράκτες, χωριά και μοναστήρια.

Βρίσκεται μόλις δυο ώρες από το λιμάνι της Ραφήνας, κοντά στην Τήνο και τη Μύκονο. Έχει περισσότερες από 70 παραλίες, οργανωμένες, εύκολα προσβάσιμες αλλά και απομονωμένες με άγρια ομορφιά. Με ορεινές πλαγιές πιο επιβλητικές και από τα φημισμένα Highlands της Σκωτίας, η Άνδρος δεν μοιάζει με κανένα άλλο νησί των Κυκλάδων.

Διαφήμιση

Το άρθρο μιλά για την Ερμούπολη της Σύρου, όπου παραμένει ζωντανή καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Το νησί βρίσκεται σε διαδικασία «αναζωπύρωσης» από νέους δημιουργικούς ανθρώπους που παντρεύουν την τοπική κουλτούρα με προσωπικά projects, όπως μικρές επιχειρήσεις, ανακαινίσεις και πρωτοβουλίες στο χώρο της γαστρονομίας.

Τέλος, η Τήνος μπορεί να απέχει μόλις 20 λεπτά με το ferry boat από τη Μύκονο αλλά «χιλιάδες μίλια» από το lifestyle και τη νυχτερινή ζωή του κοσμοπολίτικου νησιού. Η Vogue, αναφέρει στο δημοσίευμά της ότι είναι διάσημη για τους ναούς της Ορθοδοξίας, όπως η εκκλησία της Παναγίας της Ευαγγελίστριας στη Χώρα.

Πολλοί ταξιδιώτες προσπερνούν την Τήνο θεωρώντας ότι είναι γεμάτη αποκλειστικά με Ορθοδόξους. Στην πραγματικότητα, μόλις λίγο μακρύτερα, μπορεί να βρει κανείς το αληθινό πρόσωπο αυτού του μοναδικού νησιού που είναι περιστερεώνες, ανεμόμυλοι, 50 υπέροχα και ζωντανά χωριά, παραλίες, κύματα και φαγητό.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Ευτυχία Κορδόνη

Την ευτυχία τη βρίσκει ο κάθε ένας εκεί όπου την αναζητά. Την Ευτυχία Κορδόνη όμως θα τη βρεις μόνο στο Koolnews. Αγαπά να περνά όμορφα και όχι πάντα μπροστά στα φώτα. Και Μύκονος και ελεύθερο camping. και κοσμικό ποτό και υποβρύχιο στο ζαχαροπλαστείο. Δίδυμος, τι άλλο. contact [email protected]

Διαφήμιση

Χαίρεται ο Πέτρος Φιλιππίδης: Εκτός φυλακής παρά τα 8 έτη ποινής – Ο λόγος που αφέθηκε ελεύθερος

Viral βίντεο: Το κρεβάτι που θα σε σώσει από το σεισμό – Anti-earthquake Bed: Εσύ κοιμάσαι και…ο σεισμός δεν σε ενοχλεί