Φόρμα αναζήτησης

TECH

Τρομακτική απάτη στα κινητά τηλέφωνα, χρεώνει 400 ευρώ!

Παρασκευή, 29. Απριλίου 2016 - 12:26
Τρομακτική απάτη στα κινητά τηλέφωνα, χρεώνει 400 ευρώ! - Κεντρική Εικόνα

Μερικοί πελάτες κινητής τηλεφωνίας στη Βρετανία χρεώνονται εκατοντάδες ευρώ στο λογαριασμό τους λόγω τηλεφωνικής απάτης.

Οι χρήστες αυτοί χρεώνονται μέχρι και 300 λίρες (~400 ευρώ) για τηλεφωνήματα που επιμένουν πως δεν έκαναν ποτέ.

Μερικά από τα θύματα που μίλησαν στην Daily Mail περιέγραψαν πως έλαβαν τηλεφωνήματα από αριθμούς που ξεκινούσαν από 0845 και 0853.

Η κλήση γίνεται άμεσα και ο χρήστης δεν έχει σχεδόν ποτέ την ικανότητα να απαντήσει. Η κλήση καταχωρείται ως αναπάντητη. Κι όμως, στον λογαριασμό τους φαίνονται "κλήσεις" που έχουν διαρκέσει έως και 12 ώρες.

Μερικά από τα θύματα της απάτης δεν θυμούνται να έχουν καλέσει τον αριθμό, ενώ άλλα αναφέρουν πως δεν είδαν καν την αναπάντητη. Ένα από τα θύματα ανέφερε πως χρωστούσε 375 λίρες για μία κλήση σε αριθμό που ξεκινούσε με 0845. Όταν ρώτησε την πάροχό της για τον λογαριασμό, της ανέφεραν πως μιλούσε με τον συγκεκριμένο αριθμό για 12 ολόκληρες ώρες, τη νύχτα.

Το τηλέφωνό της έδειχνε μόνο μία αναπάντητη, και δεν υπήρχε ένδειξη πως κάλεσε τον αριθμό.

Εκπρόσωπος της παρόχου κινητής τηλεφωνίας ανέφερε στον Independent πως οι υπηρεσίες συνεργάζονται με την ρυθμιστική αρχή Ofcom για την αποκάλυψη των υπαιτίων, ενώ τα νούμερα έχουν, πια, μπλοκαριστεί από το δίκτυο. Παράλληλα, έγινε γνωστό πως δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί πως γίνεται η χρέωση ακόμη κι όταν δεν υπάρχει κλήση.

Διαβάστε περισσότερα:

Περικοπές (και) στο Twitter – Πόσους εργαζόμενους θα απολύσει;  - Κεντρική Εικόνα
To Twitter ανακοίνωσε σημαντική επιβράδυνση στο ρυθμό αύξησης των τριμηνιαίων εσόδων της εταιρείας και παραδέχτηκε ότι θα μειώσει κατά 9% το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της. Αυτή...
Έρχεται η Monopoly βασισμένη στο Skyrim - Κεντρική Εικόνα
H Monopoly, το γνωστό επιτραπέζιο, απέκτησε τα δικαιώματα του The Elder Scrolls V: Skyrim και έτσι μια νέα έκδοση της βρίσκεται καθ’ οδόν. Η Skyrim: Monopoly θα δανείζεται...
«Γροθιά» στην Apple από τη Microsoft: Λανσάρει το πρώτο της desktop αξίας 4.200 δολαρίων (pic) - Κεντρική Εικόνα
Η Microsoft παρουσίασε τον πρώτο επιτραπέζιο υπολογιστή που έχει ποτέ κατασκευάσει. Ο υπολογιστής με την ονομασία Surface Studio έχει μεγάλη οθόνη αφής 28 ιντσών (71 εκατοστών)...

Best of internet