in

Ξέρεις απο βέσπα; Η Vespa Νο3 του 1946 που κατασκευάστηκε ποτέ λειτυργεί ξανά

Πριν από 6 χρόνια βρέθηκε σε έναν αχυρώνα η αρχαιότερη βέσπα που υπάρχει στον πλανήτη γη! Με ιδιαίτερη φροντίδα και μετά από αρκετό χρονικό διάστημα αποκαταστάθηκε Σε πλήρη λειτουργική κατάσταση και δημοπρατήθηκε

Το σκούτερ αυτό είναι το αυθεντικό κομμάτι, υπ’ αριθμόν 3 από τη λεγόμενη «Σειρά 0», από την οποία η κατασκευάστρια εταιρεία Piaggio παρήγαγε συνολικά 60 οχήματα.

Η σειρά της Vespa στην οποία ανήκει το μοντέλο, είναι η μόνη με τόσο λίγα διαθέσιμα κομμάτια σε όλον τον κόσμο. Τα αυθεντικά κομμάτια 1 και 2, δυστυχώς, δεν υπάρχουν πλέον. Πρόκειται για χειροποίητο όχημα, με μονοκύλινδρο, δίχρονο, αερόψυκτο κινητήρα 98 cc και κιβώτιο τριών ταχυτήτων.

Διαφήμιση

Το γεγονός ότι ο τωρινός ιδιοκτήτης του σκούτερ, το ανακάλυψε σ’ έναν παλιό αχυρώνα, όπου παρέμεινε αχρησιμοποίητο για πολλά χρόνια, κάνει αυτή τη Vespa ακόμη πιο ιδιαίτερη, καθώς είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

«Με το πέρασμα των χρόνων η Vespa κατέστη ίσως το πιο αντιπροσωπευτικό σύμβολο της Ιταλίας. Η μάρκα έγινε γνωστή σε όλον τον κόσμο και υπάρχουν πολλοί συλλέκτες που αναζητούν αντίκες Vespa.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Kool Team

Διαφήμιση

Μαθηματικά: Δεν είναι για όλους και ο Viral γρίφος το αποδεικνύει. Μπορείς να λύσεις αυτό το κουίζ;

«Δεν με πήρες στο σημαντικότερο ταξίδι»: Ο σύντροφος της Αναστασίας που πέθανε στα Τέμπη συγκλονίζει με τα λόγια του