Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Παρασκευή, Οκτ 31, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Βουλιαγμένη: Πόσο καθαρά είναι τα νερά στον κόλπο της Βουλιαγμένης
news

Βουλιαγμένη: Πόσο καθαρά είναι τα νερά στον κόλπο της Βουλιαγμένης

Αλεξάνδρα Ευσταθίου
Last updated: 19 Ιουλίου, 2021 1:57 μμ
Αλεξάνδρα Ευσταθίου
Published: 19 Ιουλίου, 2021
Share
SHARE

Εβδομαδιαίες μετρήσεις του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. για την ποιότητα των υδάτων στον κόλπο της Βουλιαγμένης

Με δεδομένο πως οι εργασίες ανάπλασης στη μαρίνα Βουλιαγμένης είναι σε πλήρη εξέλιξη, η Astir Marina Vouliagmenis, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, παρουσιάζει κάθε εβδομάδα, τα αποτελέσματα των ελέγχων του θαλάσσιου περιβάλλοντος του κόλπου της Βουλιαγμένης, που πραγματοποιούνται από το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.

Η επιλογή του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσιών Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) από την Astir Marina Vouliagmenis για ημερήσιους και εβδομαδιαίους ελέγχους της ποιότητας των υδάτων στην περιοχή του έργου, αλλά και του κόλπου της Βουλιαγμένης γενικότερα, έγινε με γνώμονα τη συνεργασία με αξιόπιστους επιστημονικούς οργανισμούς, οι οποίοι λειτουργώντας με κύρος, διαφάνεια και ανεξαρτησία, ενημερώνουν όλους τους ενδιαφερομένους για τα ευρήματα των ελέγχων.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των διαρκών ελέγχων του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. του κρατικού ερευνητικού οργανισμού, που λειτουργεί υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο θαλάσσιο περιβάλλον του κόλπου της Βουλιαγμένης, παρατηρείται περιοδικά τοπικά θολερότητα, που προκαλείται από τις εκσκαφές που διεξάγονται σε πετρώματα του βυθού της μαρίνας.
Η θολερότητα αυτή, δεν είναι απειλή για το θαλάσσιο οικοσύστημα, ούτε πηγή χημικής ρύπανσης. Και σε καμία περίπτωση κατά τη διάρκεια των εργασιών, δεν απελευθερώνονται χημικοί ρύποι και τοξικές ουσίες. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε, ότι βάσει της επιστημονικής εκτίμησης του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., το νερό σε όλο τον κόλπο της Βουλιαγμένης, είναι απόλυτα ασφαλές για κολύμβηση, καθώς οι μετρήσεις της ποιότητας των υδάτων είναι εντός των ορίων ακόμα και του πόσιμου νερού.

Επιπροσθέτως, μετά από παρότρυνση της Δημοτικής Αρχής και για την αποφυγή οποιασδήποτε πιθανότητας εξάπλωσης της θολερότητας, καθ` όλη τη διάρκεια των εργασιών, γίνεται επέκταση των ειδικών υδατοφραγμάτων που προβλέπονται στην εγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων περιμετρικά της μαρίνας και σε μεγάλο βάθος, εγκλωβίζοντας τη σκόνη στα όρια του έργου.

Η Astir Marina Vouliagmenis θέτει την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος ως απόλυτη προτεραιότητα και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, τόσο κατά την εκτέλεση των εργασιών, όσο και κατά τη λειτουργία της μαρίνας για την σημαντική ποιοτική αναβάθμιση του θαλασσίου περιβάλλοντος και του φυσικού οικοσυστήματος της περιοχής.
Δειτε τις μετρήσεις εδω
και εδω

Follow Koolnews.gr στο Google News
TAGGED:Αστέραςβουλιαγμένη
Share This Article
Facebook Copy Link Print
ByΑλεξάνδρα Ευσταθίου
Η Αλεξάνδρα αγαπά τη μόδα, παρακολουθεί τα gossip και λατρευει την τηλεόραση. Έχει σπουδάσει διακόσμηση και είναι η επιτομή του ανήσυχου πνεύματος. Με λίγα λόγια Καλλιτεχνάρα. Στείλτε μου email στο alexandra@koolnews.gr
Weather
22°C
Athens
few clouds
23° _ 21°
72%
2 km/h
Πα
22 °C
Σα
22 °C
Κυ
22 °C
Δε
21 °C
Τρ
23 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Χαλκίδα: Χωρίς δίπλωμα ο 31χρονος που παρέσυρε και εγκατέλειψε 4χρονο παιδί στη Λιανή Άμμο

Kool Team
2 Min Read

Κορωπί: «Σχέση αγάπης» λέει η 40χρονη που ξυλοκοπήθηκε – Στη φυλακή ο 50χρονος, αντιφατικές καταθέσεις και φόβοι συγκάλυψης

Kool Team
3 Min Read

«Δεν θυμάμαι ποιος με χτύπησε» – Το ψυχολογικό δράμα της 40χρονης από το Κορωπί

Kool Team
4 Min Read

Αχιλλέας Μπέος: Απόπειρα αποποίησης ρατσισμού με… προσωπικές αποκαλύψεις και νέες αντιδράσεις

Kool Team
3 Min Read

You Might Also Like

news

“Κατέρρευσε” ο πατέρας του 29χρονου υποσμηναγού: «Αγαπούσε πολύ την πατρίδα, μου έλεγε δεν με ενδιαφέρει αν πεθάνω»

2 Min Read
newsΥγεία

Viral Βιντεο: Έτρωγε σκόρδο με άδειο στομάχι και δείτε τι απίστευτο έγινε στον οργανισμό του

2 Min Read
Showbiz

Φωτογραφία: Η Μαράια Κάρεϊ με ζαρτιέρες και μαυρα εσώρουχα

1 Min Read
koolgirls

Φωτογραφία – Aκόμα πιο ΚΑΥΤΗ: Έτσι είναι σήμερα η Μπαρ Ραφαέλι: Ήταν Νο 1 στη λίστα του περιοδικού Maxim Hot 100

2 Min Read
Sports

Viral Βίντεο: Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στέλνει μήνυμα παραμονής στον Κέντρικ Ναν με… Πέγκυ Ζήνα: “Ναν, δεν θα πας πουθενά”!

1 Min Read
ΑΝΕΚΔΟΤΟ 2 ΞΑΝΘΙΕΣ με Ferrari κατεβαίνουν την Κηφισίας. Τρελό γέλιο
news

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: 2 ΞΑΝΘΙΕΣ με Ferrari κατεβαίνουν την Κηφισίας. Τρελό γέλιο

1 Min Read
ουγγαρέζος σπυροπουλου
MedianewsShowbiz

Δημήτρης Ουγγαρέζος: Ο Ατάλαντος μιλαει για Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ

1 Min Read
σεισμος στη θηβα
news

Σεισμός τώρα ΘΗΒΑ: Αισθητός σε Αθήνα Θήβα Χαλκίδα

0 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?