in

Η Δολοφονία του Αβραάμ Λίνκολν και άλλες 4 παρανοϊκές συμπτώσεις που θα σε κάνουν να πεις «Αποκλείεται»

Ως σύμπτωση ορίζεται ως η τυχαία εμφάνιση δύο γεγονότων που με κάποιο τρόπο συνδέονται. Αυτό όμως δεν είναι η μοναδική προέκταση της σύμπτωσης. Υπάρχουν και γεγονότα που επαναλαμβάνονται μέχρι ένα συγκεκριμένο αριθμό με την ακριβώς ίδια σειρά.

Ο λόγος που αποδίδουμε την λέξη σύμπτωση σε ένα γεγονός που επαναλαμβάνεται ή σε δύο ή περισσότερα γεγονότα που έχουν μια συνάφεια είναι γιατί δεν βρίσκονται στη σφαίρα του δυνατού και στην ανθρώπινη παρέμβαση. Γνωστά όλα αυτά και σε σας και σε μας. Άρα προς τι ο εξυπνακισμός και όλος αυτός ο πρόλογος; Τα λέμε όλα αυτά γιατί η λέξη σύμπτωση μας φαίνεται τόσο αδύναμη μπροστά σε αυτά που θα δείτε στο βίντεο.

Κάποια πράγματα μοιάζουν τόσο παρανοϊκά που η απλή σύμπτωση σταματάει και πλέον μιλάμε για παιχνίδι της μοίρας ή για κάποιον puppet master που βάζει τις μαριονέτες του εκεί που τις θέλει. Αρκεί να σας πούμε ένα μόνο παράδειγμα από τα 5 που θα δείτε και θα καταλάβετε.

Διαφήμιση

Μπορείς να χαρακτηρίσεις απλή σύμπτωση το γεγονός ότι ένα χρόνο πριν ο Τζον Γουίλκς Μπουθ δολοφονήσει τον Λίνκολν, ο αδερφός του Έντουιν Μπουθ μάζεψε από τις ράγες του τρένου τον γιο του Αβράαμ, τον Ρόμπερτ Λίνκολν; Ο Ρόμπερτ με τον Έντουιν, που ήταν ηθοποιός και υποστηρικτής του Λίνκολν, στέκονταν σε μια πλατφόρμα και το τρένο ξαφνικά έφυγε με αποτέλεσμα ο Ρόμπερτ να πέσει στις ράγες. Ο Έντουιν τον μάζεψε και ο Ρόμπερτ τον ευχαρίστησε. Δηλαδή ο ένας αδερφός έσωσε έναν Λίνκολν και ο άλλος έκλεισε τον κύκλο δολοφονώντας έναν άλλον.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αλεξάνδρα Ευσταθίου

Η Αλεξάνδρα αγαπά τη μόδα, παρακολουθεί τα gossip και λατρευει την τηλεόραση. Έχει σπουδάσει διακόσμηση και είναι η επιτομή του ανήσυχου πνεύματος. Με λίγα λόγια Καλλιτεχνάρα. Στείλτε μου email στο [email protected]

Διαφήμιση

Τζοάνα Κρούπα: Με μπραζίλιαν μαγιό βγάζει το πάνω, κάνει ηλιοθεραπεία και φέρνει το καλοκαίρι

Spotify: Ο αλγόριθμος μίλησε. Αν ακούει αυτά τα 10 τραγούδια τότε θέλει…