in

Βεβαίωση μετακίνησης: Το νέο έντυπο από την ΕΡΓΑΝΗ

Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος

Νέα βεβαίωση μετακίνησης χρειάζονται από σήμερα οι εργαζόμενοι. Η διάρκεια ισχύος και πώς γίνεται η εκτύπωση από την ΕΡΓΑΝΗ.

Νέα βεβαίωση μετακίνησης από την ΕΡΓΑΝΗ πρέπει να εκτυπώσουν από σήμερα οι εργαζόμενοι για την μετακίνηση τους κατά την διάρκεια του lockdown.

Διαφήμιση

Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να χορηγήσουν εκ νέου βεβαίωση μετακίνησης στους εργαζόμενους, ενώ δύνανται να έχει ισχύ έως 14 ημέρες.

Η βεβαίωση αυτή χορηγείται αφενός ηλεκτρονικά από το Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και αφετέρου από τον ιστότοπο forma.gov.gr, κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης-αίτησης του εργοδότη, η οποία χορηγείται αποκλειστικά στους εργαζόμενους που παρέχουν με αυτοπρόσωπη παρουσία την εργασία τους στην επιχείρηση-εργοδότη.

Επίσης, με έντυπο μέσω του Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» ή από τον ιστότοπο forma.gov.gr μπορούν επίσης να μετακινούνται οι αυτοαπασχολούμενοι χωρίς εργοδότη, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιτηδευματίες. Οφείλουν να φέρουν μαζί με εκτύπωση από το πληροφοριακό σύστημα TAXIS των φορολογικών στοιχείων φυσικού προσώπου και επιχειρηματικής δραστηριότητας ή αντίστοιχη ηλεκτρονική απεικόνιση. Ειδικώς οι επιστήμονες-αυτοαπασχολούμενοι μπορούν να επιδεικνύουν την επαγγελματική ταυτότητα του συλλόγου τους.

Ακόμη, με νέο έντυπο μέσω του Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» μπορούν επίσης να μετακινούνται τα μέλη οργάνου διοίκησης, κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης της επιχείρησης που μετέχουν.

Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Νέος κύκλος συζητήσεων με φοιτητές από όλη την Ελλάδα – Συνδιαμορφώνουμε τη νέα εποχή για τα ελληνικά πανεπιστήμια

Πώς να κάνεις έναν άντρα χαρούμενο και πώς μια γυναίκα