in

Βατικανό: Παραίτηση του Πάπα Φραγκίσκου. Φήμες ότι ο Πάπας θα αποσυρθεί εξαιτίας προβλημάτων υγείας στα 85 του

Η προχωρημένη ηλικία του προκαθήμενου της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας Πάπα Φραγκίσκου σε συνδυασμό με τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει μετά την εγχείρηση στην οποία υπεβλήθη στο παχύ έντερο τον Ιούλιο ενισχύουν τις φήμες και τις συζητήσεις τις τελευταίες ημέρες στην Ιταλία για πιθανή παραίτηση.

Ο ποντίφικας θα συμπληρώσει τα 85 του χρόνια στις 17 Δεκέμβρη ακριβώς την ηλικία στην οποία παραιτήθηκε ο προηγούμενος ποντίφικας Βενέδικτος XVI

Στην περίπτωση που θα υπάρχει η παραίτηση θα πρέπει να συνέλθει στην Ιταλία δια ζώσης το Κονκλάβιο για την ανάδειξη του νέου Πάπα.

Διαφήμιση

Στο Βατικανό θα πρέπει να φτάσουν καρδινάλιοι της καθολικής εκκλησίας από όλο τον κόσμο ώστε να εκλέξουν τον νέο ποντίφικα

Όπως ορίζει η διαδικασία, οι καρδινάλιοι θα έχουν καθημερινές συσκέψεις και το πρωί και το απόγευμα μέχρις ότου καταλήξουν σε μια κατά το δυνατών ομόφωνη απόφαση. Οι 115 καρδινάλιοι που συμμετέχουν στο Κονκλάβιο (όλοι κάτω των 80 ετών) θα μπουν την επόμενη εβδομάδα στην Καπέλα Σιξτίνα για την τελική ψηφοφορία.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αντώνης-Σωτήρης Στάμος

Γυναίκες, αυτοκίνητα, αθλητικά, φαγητά και ταξίδια. Θέλετε και άλλα;
Τρέξιμο και γράψιμο.
Email επικοινωνία στο [email protected]
instagram
facebook

Διαφήμιση

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Ανέβασε ολόγυμνη φωτογραφία στο Instagram από την πρώτη μέρα στη δουλειά. Της ξέφυγε;

καρπουζια

Καρπούζι: Γέρος πουλούσε 1 για 3$ και 3 για 10$. Σταματά ένας οικονομολόγος και…