Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Σάββατο, Δεκ 20, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Τσικνοπέμπτη καιρός: Παγωνιά, βροχές και χιόνια την Τσικνοπέμπτη – Θα καταφέρουμε να ψήσουμε;
news

Τσικνοπέμπτη καιρός: Παγωνιά, βροχές και χιόνια την Τσικνοπέμπτη – Θα καταφέρουμε να ψήσουμε;

Kool Team
Last updated: 12 Φεβρουαρίου, 2025 7:26 πμ
Kool Team
Published: 12 Φεβρουαρίου, 2025
Share
SHARE

Με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και βροχοπτώσεις αναμένεται να υποδεχθούμε την Τσικνοπέμπτη φέτος, σύμφωνα με τις πρώτες μετεωρολογικές εκτιμήσεις. Ο χειμωνιάτικος καιρός διατηρείται έντονος, με χιονοπτώσεις στα ορεινά και την κακοκαιρία να αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ενότητες
  • Εν αναμονή της Τσικνοπέμπτης: Ο καιρός σε λεπτομέρειες
  • Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός την Τσικνοπέμπτη
  • Επισκόπηση επόμενων ημερών
  • Τι πρέπει να προσέξετε την Τσικνοπέμπτη

Εν αναμονή της Τσικνοπέμπτης: Ο καιρός σε λεπτομέρειες

  • Θερμοκρασίες: Η θερμοκρασία παραμένει κάτω από τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή, με τις πρωινές ώρες να είναι ιδιαίτερα ψυχρές. Για παράδειγμα, η Τρίτη 11 Φεβρουαρίου κατέγραψε τη χαμηλότερη τιμή στους -9.9°C στο Παρανέστι Δράμας, ενώ σε πολλές περιοχές ο παγετός κυριαρχεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί.
  • Βροχές και χιόνια: Το φαινόμενο της πολικής κατεβασιάς φαίνεται πως θα επιμείνει, με βροχές να επηρεάζουν κυρίως τις ημιορεινές και πεδινές περιοχές, ενώ χιονοπτώσεις προβλέπονται από υψόμετρο 300-400 μέτρων και άνω.
  • Κυριότερες περιοχές που επηρεάζονται: Οι χιονοπτώσεις εστιάζονται στη Δυτική Μακεδονία, την Κεντρική Ελλάδα και τα βόρεια ηπειρωτικά, ενώ οι βροχοπτώσεις θα πλήξουν το Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τις Κυκλάδες.

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός την Τσικνοπέμπτη

Ο γνωστός μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί ότι το κρύο θα είναι αισθητό την ημέρα της Τσικνοπέμπτης (20/2), με αρκετές πιθανότητες για βροχές. «Οι χαμηλές θερμοκρασίες και η αυξημένη υγρασία θα χαρακτηρίσουν τη μέρα, ενώ στις βόρειες περιοχές της χώρας μπορεί να υπάρξουν τοπικές χιονοπτώσεις», αναφέρει.

Παράλληλα, ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς σχολιάζει ότι οι βροχοπτώσεις θα είναι πιο έντονες τις επόμενες ημέρες, ενώ το κρύο θα παρουσιάσει εναλλαγές, με την πιθανότητα μικρής ανάκαμψης στα μέσα του μήνα, πριν από μία νέα πτώση.

Επισκόπηση επόμενων ημερών

  1. Τετάρτη 12/2: Οι βροχές θα συνεχιστούν κυρίως στο Ιόνιο και τα δυτικά, ενώ χιονοπτώσεις θα παρατηρηθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι θερμοκρασίες παραμένουν χαμηλές, με παγετό κατά τόπους.
  2. Πέμπτη 13/2: Αυξημένες νεφώσεις και σποραδικές καταιγίδες θα επηρεάσουν τη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, αλλά οι άνεμοι θα ενισχυθούν τοπικά στα 7 μποφόρ στο Ιόνιο.
  3. Παρασκευή 14/2 – Κυριακή 16/2: Το Σαββατοκύριακο προβλέπονται γενικευμένες βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα βόρεια ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, ιδιαίτερα στα νότια, με τους ανέμους να παραμένουν ενισχυμένοι, αγγίζοντας τα 6-8 μποφόρ στα πελάγη.

Τι πρέπει να προσέξετε την Τσικνοπέμπτη

  • Ντύσιμο: Φροντίστε να ντυθείτε κατάλληλα, καθώς η υγρασία και το κρύο θα εντείνουν το αίσθημα ψύχους.
  • Εξωτερικές δραστηριότητες: Εάν σκοπεύετε να ψήσετε σε εξωτερικό χώρο, προετοιμαστείτε για πιθανές βροχές.
  • Μετακινήσεις: Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στις ορεινές περιοχές, όπου ο παγετός μπορεί να δυσκολέψει τη διέλευση των οχημάτων.

Με την κακοκαιρία να αποτελεί τον πρωταγωνιστή του σκηνικού, η Τσικνοπέμπτη φέτος αναμένεται ιδιαίτερα χειμωνιάτικη, ιδανική ίσως για όσους προτιμούν να τη γιορτάσουν δίπλα στο τζάκι με οικογενειακή συντροφιά.

Follow Koolnews.gr στο Google News
TAGGED:καιρόςΤσικνοπέμπτη
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
14°C
Athens
few clouds
15° _ 13°
78%
3 km/h
Σα
14 °C
Κυ
14 °C
Δε
14 °C
Τρ
15 °C
Τε
16 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Σέρρες: Σύλληψη 62χρονου καθηγητή για σεξουαλική παρενόχληση 17χρονης μαθήτριας – Σοκάρει η καταγγελία

Kool Team
2 Min Read

Ορκωμοσία Αποφοίτων: Μια νέα γενιά επιστημόνων Αγροτικής Ανάπτυξης αποφοίτησε από το ΕΚΠΑ

Kool Team
2 Min Read

GNTM 2025: Η Ξένια Τσίρκοβα έμαθε την νίκη της βλέποντας… τηλεόραση

Kool Team
3 Min Read

Συναγερμός από ΠΟΥ: Η γρίπη έφτασε νωρίτερα φέτος στην Ευρώπη – Τι πρέπει να γνωρίζετε για το νέο στέλεχος «Κ»

Kool Team
3 Min Read

You Might Also Like

AnimalsShowbizΔιεθνή

Lady Gaga: Έκλεψαν τα δύο σκυλιά της και πυροβόλησαν τον εκπαιδευτή τους

1 Min Read
news

Φρίκη στη Φλόριντα: Αμερικανίδα έκλεισε τον σύντροφό της σε βαλίτσα και τον άφησε να πεθάνει από ασφυξία

4 Min Read
news

Κάτια Ζυγούλη: Το χαστούκι στο Σάκη Ρουβά και η ιστορική φωτογραφία λίγο πριν τον γνωρίσει

1 Min Read
news

MέΡΑ 25 Δωδεκανήσου: Οι διοργανωτές των δύο περιβόητων πάρτι θα μείνουν στο απυρόβλητο;

4 Min Read

Ηράκλειο: Ιερέας έκρυβε το… όπλο κάτω από το ράσο

1 Min Read
video

Viral Βίντεο: Δες τον παπα-Μιχάλη του Σασμού τρέντι με κόκκινα παπούτσια

1 Min Read
Media

MasterChef: Έκαναν το ριάλιτι first dates – Η Νόρα «καρδιοχτύπησε» για τον Μάριο – Το Twitter πήρε φωτιά!

2 Min Read
Showbiz

Ναταλία Δραγούμη: Με διάθεση στα ύψη, απολαμβάνει βόλτες στην Αίγινα

1 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
tvfreaks tvfreaks

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?