in

Το πιο όμορφο δρομάκι του κόσμου: Βρίσκεται στην Ελλάδα και αυτή είναι η ιστορία του

Λέσβος: Το ομορφότερο σοκάκι στον κόσμο

Διαφήμιση

Το ομορφότερο σοκάκι στον κόσμο βρίσκεται στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στη Λέσβο. Η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο δρομάκι είναι λες και βγήκε από παραμύθι.

Πριν από μερικά χρόνια η ιστοσελίδα BoredPanda δημοσίευσε φωτογραφίες από τους πιο όμορφους δρόμους στον κόσμο, γεμάτους με δέντρα και λουλούδια, καλώντας τους χρήστες του διαδικτύου να ψηφίσουν τη φωτογραφία που τους αρέσει περισσότερο.

Την πρώτη θέση στην λίστα με τους 15 ομορφότερους δρόμους στον κόσμο, είχε κατακτήσει ένα σοκάκι στον Μόλυβο της Λέσβου, χάρη σε μια φωτογραφία του Κωνσταντίνου Σταματέλλη.

Το πιο όμορφο δρομάκι του κόσμου: Βρίσκεται στην Ελλάδα και αυτή είναι η ιστορία του

Λίγα λόγια για τον Μόλυβο της Λέσβου

Η Μήθυμνα ή ο Μόλυβος είναι μεγάλος παραδοσιακός οικισμός της Λέσβου με 1.399 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή του νησιού, 62 χλμ. βορειοδυτικά της Μυτιλήνης και αποτελεί έδρα του πρώην Δήμου Μήθυμνας, ενώ σήμερα ανήκει στον Δήμο Δυτικής Λέσβου.

Το πιο όμορφο δρομάκι του κόσμου: Βρίσκεται στην Ελλάδα και αυτή είναι η ιστορία του

Είναι πολύ γραφικός οικισμός, στο βόρειο μυχό του ομώνυμου όρμου, πάνω από τον οποίο δεσπόζει το παλιό φρούριο. Έχει μικρό λιμάνι με κίνηση κυρίως αλιευτικών σκαφών και τουριστικών θαλαμηγών. Ο Μόλυβος εντυπωσιάζει τους επισκέπτες με το επιβλητικό γενοβέζικο κάστρο του, το οποίο θεωρείται ένα από τα καλύτερα διατηρημένα στην ανατολική Μεσόγειο.

Το χωριό με τα παραδοσιακά λιθόκτιστα καλντερίμια, τα όμορφα πέτρινα αρχοντικά με τα ξύλινα μπαλκόνια, καθώς και την φανταστική θέα στο ηλιοβασίλεμα αποτελεί “must do” εμπειρία για τους ταξιδιώτες. Τι καλύτερο εξάλλου από μια βόλτα στα γραφικά πέτρινα καλντερίμια, παρέα με θαλασσινούς μεζέδες και το ξακουστό ούζο του νησιού;

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αθανασία Τσέλλου

Η Αθανασία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Την άφησε στα 18 για σπουδές αλλά κάθε καλοκαίρι θα τη βρεις στο νησί. Έχει σπουδές σε marketing και αγαπά τη φωτογραφία.
Email επικοινωνία στο [email protected]

Διαφήμιση
Δώρα Παντέλη

Δώρα Παντέλη: Έβαλε το μαγιό πήγε για μπάνιο και αναστέναξε η Παροναξία – Φωτογραφία

Η Τζένη Μπαλατσινού στο Star 28 χρόνια πριν: Δες και κλάψε από το γέλιο