Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Σάββατο, Αυγ 23, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Το αεροδρόμιο που ελπίζει ότι θα “σωθεί” από την Ελλάδα
news

Το αεροδρόμιο που ελπίζει ότι θα “σωθεί” από την Ελλάδα

Στεφανία Καρρά
Last updated: 1 Μαρτίου, 2021 2:15 μμ
Στεφανία Καρρά
Published: 1 Μαρτίου, 2021
Share
SHARE

Ξεκίνησαν να προγραμματίζονται πτήσεις, ενώ ο διευθυντής του αεροδρομίου εξηγεί γιατί «ελπίζει» στην Ελλάδα.Aπό τον Μάιο ξεκινούν και πάλι οι τουριστικές πτήσεις από το αυστριακό ομόσπονδο κρατίδιο της ‘Ανω Αυστρίας με κατεύθυνση τον ευρωπαϊκό Νότο. Tο αεροδρόμιο “Χέρσινγκ” του Λιντς, της πρωτεύουσας του κρατιδίου, έχει, όπως τονίζεται σχετικά, μεγάλες ελπίδες ειδικά για την Ελλάδα που εμφανίζεται, για μία ακόμη χρονιά, ως πρώτος προορισμός των Αυστριακών για τις θερινές διακοπές τους με αεροπλάνο.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυξάνεται η εστίαση στους ελληνικούς προορισμούς διακοπών, καθώς, όπως τονίζει σε σημερινές δηλώσεις του ο διευθυντής του αεροδρομίου του Λιντς Νόρμπερτ Ντράσκοβιτς, “με βάση την περυσινή εμπειρία, φυσικά και επικεντρωθήκαμε πολύ στην Ελλάδα, όπου, ήδη την περασμένη χρονιά λειτούργησαν όλα καλά εκεί – στα αεροδρόμια και στα ξενοδοχεία, και γι ‘ αυτό εστιάζουμε και εφέτος σε αυτούς τους προορισμούς”.

Ήδη για τον Μάιο προγραμματίζεται και πάλι η απογείωση από το Λιντς 18 αεροπλάνων την εβδομάδα – τουλάχιστον αυτό είναι το σχέδιο των υπευθύνων στο αεροδρόμιο Χέρσινγκ- με έναρξη το Σαββατοκύριακο της Πεντηκοστής, που για το αεροδρόμιο είναι η σημαντικότερη ημερομηνία πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές.

“Σίγουρα, αυτό δεν θα είναι απολύτως φυσιολογικό, καθώς οι 18 πτήσεις διακοπών είναι μερικώς μειωμένες, ωστόσο, διατηρούμε όλους τους βασικούς προορισμούς μας, τόσο στα μεγάλα ελληνικά νησιά όσο και στα μικρά”.

Ο διευθυντής του αεροδρομίου υπολογίζει την υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2 στο αεροσκάφος, εξαιρέσεις για ήδη εμβολιασμένους προφανώς δεν είναι θέμα αυτή την στιγμή, όπως επίσης είναι ακόμη νωρίς, κατά την άποψή του, να τεθεί από τώρα θέμα πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Μόλις προ δεκαημέρου, κατά την παρουσίαση στη Βιέννη του νέου προγράμματος του TUI Austria, του μεγαλύτερου αυστριακού ταξιδιωτικού οργανισμού, από τον διευθύνοντα σύμβουλό του Γκότφριντ Ματ, είχε υπογραμμιστεί ότι η Ελλάδα θα παραμείνει και το καλοκαίρι του 2021 ο πιο δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός για τους Αυστριακούς.

Οι χαμηλοί αριθμοί λοίμωξης, οι συνεπείς έννοιες υγιεινής και ένα ευρύ φάσμα επιλογών είχαν καταστήσει την Ελλάδα τον πιο δημοφιλή προορισμό διακοπών ήδη το 2020, με την Κρήτη, τη Ρόδο και την Κω, τρία ελληνικά νησιά να εξασφαλίζουν φέτος ταυτόχρονα μία θέση ανάμεσα στους πέντε πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Παρά την παγκόσμια πανδημία του κορονοϊού, και καθώς η “λαχτάρα” για ταξίδια είναι αδιάσπαστη, οι Αυστριακοί κάνουν ήδη κρατήσεις για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, αναζητώντας έναν κατάλληλο προορισμό καλοκαιρινών διακοπών.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία για τις φετινές κρατήσεις, που φέρουν την Ελλάδα στην πρώτη θέση και τα νησιά της Κρήτη, Ρόδο και Κω ανάμεσα στα πέντε δημοφιλέστερα νησιά της Μεσογείου, η Ισπανία πέφτει στην τέταρτη θέση πίσω από την Κροατία και την Ιταλία, ενώ η τουρκική Ριβιέρα υποχωρεί από τρίτη σε πέμπτη στις κρατήσεις σε σύγκριση με πέρυσι.

Γενικότερα, ο ταξιδιωτικός οργανισμός TUI Austria αναμένει μέσα στις επόμενες εβδομάδες συνεχή ανάκαμψη στον κύκλο εργασιών, εστιάζοντας κυρίως στην Ελλάδα, την Κροατία και την Ιταλία και καταγράφοντας περιορισμένη ζήτηση για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Η Ελλάδα βρίσκεται από το 2014 σε συνεχή ανοδική πορεία στην τουριστική κίνηση από την Αυστρία, σημειώνοντας ρεκόρ αυξήσεων, με κορύφωση το 2019, κατά το οποίο παρέμεινε, με διαφορά, στην κορυφή των προτιμήσεων των Αυστριακών για τις κύριες θερινές διακοπές τους.

Η χώρα μας πέτυχε πρόπερυσι θεαματική αύξηση της τάξης του 22,3% σε σχέση με το 2018, και το 2019 οι αφίξεις Αυστριακών τουριστών στην Ελλάδα είχαν καταγράψει αριθμό ρεκόρ, που, μόνον από τις αεροπορικές πτήσεις, ξεπέρασε τις 515.000.

Υπενθυμίζεται, ότι η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός κατέχει εδώ και χρόνια μία από τις πρώτες θέσεις, ή και επανειλημμένα την πρώτη θέση, στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών για τις θερινές διακοπές τους, με κατά μέσο όρο πάνω από 450.000 Αυστριακοί να καταφθάνουν ετησίως στη χώρα μας.

ant1news

parapona-rodou.blogspot.com

Follow Koolnews.gr στο Google News
Share This Article
Facebook Copy Link Print
ByΣτεφανία Καρρά
Αγαπώ τα ταξίδια, το διάβασμα και το καλό φαγητό. Στο Kool απο την πρώτη μέρα Email επικοινωνια στο stefania@koolnews.gr
Weather
30°C
Athens
few clouds
31° _ 28°
47%
6 km/h
Σα
30 °C
Κυ
32 °C
Δε
32 °C
Τρ
31 °C
Τε
30 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Αταλάντη: 32χρονη οδηγός μηχανής σκοτώθηκε όταν ΙΧ παραβίασε STOP

Kool Team
1 Min Read
γαία μερκούρη

Η κόρη της Δωροθέας Μερκούρη μιλά για παρενόχληση που βίωσε στο κέντρο της πόλης

Kool Team
1 Min Read

Βόλος: Η ζήλεια, τα ναρκωτικά και η οικονομική ανέχεια πίσω από τη στυγερή δολοφονία

Kool Team
2 Min Read

Παξοί: Νεκρή στην πισίνα βίλας η 4χρονη μοναχοκόρη οικογένειας – Σοκ στο νησί

Kool Team
1 Min Read

You Might Also Like

ευη βατιδου
newsShowbiz

Εύη Βατίδου: Περνά την καραντίνα με το…

1 Min Read
news

Σοκ σε ακριτικό νησί: Δύο ανήλικοι 13 και 15 κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας – Το ανατριχιαστικό σχέδιο εξόντωσης της μητέρας

5 Min Read
newsvideoviral

Viral VIDEO: Την ξέχασε δεμένη 5 μέρες. Κατάφερε να ζήσει χάρη σε αυτό το ΒΙΝΤΕΟ

1 Min Read
σκυλος μαφια
Animalsnews

Σκύλος: Η ιταλική μαφία επικήρυξε €5.000 αστυνομικό σκυλί. ΜΑΘΕ ΓΙΑΤΙ το θέλουν νεκρό

1 Min Read
ελεφαντας
Medianews

Ελέφαντας: Ηταν αλυσοδεμένος και έκαλαιγε με λυγμους. Δες πως ειναι ενα χρόνο μετα

3 Min Read
MedianewsShowbiz

Ευγενία Λιματζάκη: Η Μις Ελλάς 1997 εξομολογήθηκε στην Ελένη την δυσκολία της να αποκτήσει παιδιά

1 Min Read
koolgirls

Ντάουτσεν Κρους: Απολαμβάνει τις διακοπές της στα Άχλα στο ξενοδοχείο της Ελένης Μενεγάκη

3 Min Read
Media

Camila Cabello: Το βρεγμένο φόρεμα και οι αποκαλύψεις έφεραν 4 εκατομμύρια likes

2 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?