Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Τετάρτη, Σεπ 17, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Τι θέλω να θυμάσαι από μένα όταν μεγαλώσεις
news

Τι θέλω να θυμάσαι από μένα όταν μεγαλώσεις

Ασημίνα Φρατζέσκου
Last updated: 19 Μαΐου, 2019 2:51 μμ
Ασημίνα Φρατζέσκου
Published: 19 Μαΐου, 2019
Share
SHARE

Η μυρωδιά, λένε, είναι μνήμη, το ίδιο και η γεύση, το ίδιο και ένα τραγούδι, ένας ήχος. Και έτσι είναι. Κάπως έτσι θέλω να με θυμάσαι όταν μεγαλώσεις. Δεν με νοιάζει να αναμασάς τσιτάτα και συμβουλές που σου έδωσα κάποτε. Θα βρεις δικούς σου κανόνες, θα δοκιμάσεις στο χρόνο όλα όσα σου έχω πει. Άλλα θα τα πετάξεις, και άλλα θα τα κρατήσεις. Αλλά αυτό δεν θα είμαι εγώ. Θα είσαι εσύ, που απλά τα χρησιμοποίησες με τον δικό σου τρόπο.

Εγώ θέλω να είμαι εικόνες, και μυρωδιές και φαγητά και κακαρίσματα κάτω από τα σκεπάσματα. Θέλω να είμαι γαργαλητά μέχρι να σου κοπεί η αναπνοή και να φωνάξεις «έλεος» για να σταματήσω, να είμαι «κούκου τσα» πίσω από τοίχους και έπιπλα, η υδατική που βάζω πριν πάω για ύπνο και κάθε φορά που την μυρίζεις κάνεις «αχ αυτό μυρίζει μαμά». Θέλω να είμαι καμένα κουλουράκια στο φούρνο, πετυχημένα τυροπιτάκια, αυτοσχέδιες τούρτες γενεθλίων με μπόλικα «σκουληκάκια» σοκολάτας από πάνω. Να είμαι  η μοναδική τόσο παράφωνη και μπάσα φωνή στα γενέθλιά σου και όλες εκείνες, οι αστείες, οι βροντερές, οι ψηλές που έκανα όταν σου διάβαζα παραμύθια.

Αυτά που θέλω να θυμάσαι είναι μια οικογένεια σαν ανοιχτό όστρακο, τη δική μας, ένα σπίτι ζωντανό, με μια γόνιμη ακαταστασία, αυτή των ανθρώπων που δημιουργούν, ζωγραφίζουν, παίζουν, αράζουν και δεν κάνουν εκπτώσεις στις στιγμές τους, στην ίδια τη ζωή για να παραμείνει το πάτωμα γυαλιστερό και οι ξύλινες επιφάνειες λείες. Με πεταμένα βιβλία στο πάτωμα, ανακατεμένα με παιχνίδια, μια κάλτσα που έχασε το ταίρι της για πάντα και άπλυτα μπολ από κορνφλεικς στο νεροχύτη.

Δεν θέλω να λες η μάνα μου «θυσιάστηκε» για μένα, γιατί δεν το έκανα ποτέ. Κάθε στιγμή που ήμουν μαζί σου δεν έκλεβε τίποτε από την ανεξαρτησία μου, ήταν επιλογή μου. Κρατούσα χώρο για τον εαυτό μου όταν κοιμόσουν, έλειπες στο σχολείο ή για διακοπές στους παππούδες, αλλά και όταν ήμασταν μαζί, στον ίδιο χώρο, κάνοντας διαφορετικά πράγματα.

Θέλω να με θυμάσαι δίπλα σου όποτε με χρειάστηκες, όπως εκείνο το βράδυ που χώρισες και οδήγησα σαν τρελή μέσα στη νύχτα Αθήνα Κομοτηνή (που σπούδαζες) δεν ξέρω κι εγώ πόσες ώρες για να βρεθώ δίπλα σου, να σου κάνω μια αγκαλιά μόνο και να σιωπήσω στον πόνο σου. Γιατί ήξερα πως οι πρώτοι έρωτες καταλήγουν στο παράδεισο, αφού πρώτα περάσουν από την κόλαση.

Δεν θέλω να ξεχάσεις τους καυγάδες μας, τα «όχι» μου, τις μέρες που μου φώναξες ότι με μισείς γιατί δεν σε καταλαβαίνω, γιατί όλες αυτές οι στιγμές τελικά μας πήγαν πιο μπροστά. Γιατί κι εσύ σήμερα κατάλαβες ότι τα όρια ήταν ένδειξη αγάπης, αλλά κι εγώ νιώθω ήρεμη που δεν σου χαρίστηκα σε πολλά, όσο κι αν μέσα μου το μόνο που ήθελα ήταν να σου λέω μόνο «ναι σε όλα».

Κι αν δεν θυμάσαι τίποτα από όλα αυτά που εγώ θέλω, ας θυμάσαι αυτό: Πως το μόνο όνειρο που έκανα για σένα ήταν να είσαι ευτυχισμένη και γελαστή. Τα υπόλοιπα όνειρα, για το τι θα γίνεις και τι θα κάνεις στη ζωή σου τα άφησα σε σένα, γιατί εσύ και μόνο εσύ ξέρεις καλύτερα απ’ όλους τι σου γεμίζει την ψυχή.

themamagers.gr Γράφει η Αποστολία Καζάζη

Διαφήμιση
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
22°C
Athens
clear sky
24° _ 20°
53%
1 km/h
Τε
32 °C
Πε
26 °C
Πα
26 °C
Σα
26 °C
Κυ
27 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Διεθνής διάκριση για Ελληνίδα νευροεπιστήμονα: Άνοιξε νέους δρόμους στη θεραπεία της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας

Kool Team
4 Min Read

Δράμα: Το VIDEO με την τραγική κατάληξη του ορειβάτη με τη μοιραία συνάντηση με την αρκούδα

Kool Team
3 Min Read

Νεκροί και οι 2: Λάθος σύλληψη στη Βρετανία οδήγησε σε διπλή τραγωδία

Kool Team
2 Min Read

Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: πώς ο Τάιλερ Ρόμπινσον κινδυνεύει με θανατική ποινή

Kool Team
3 Min Read

You Might Also Like

koolgirls

Τα είδαμε όλα. Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου χωρίς εσώρουχο σκύβει και πιάνει τα… ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ της

1 Min Read
Media

Survivor Spoiler: Το Κρυφό Χαρτί του Ατζούν Ιλίτζαλι για την Επιστροφή της Τηλεθέασης στο 30%

4 Min Read
video

Σοκαριστικό βίντεο! Η στιγμή της πρόσκρουσης – Έτσι σκοτώθηκε ο 17χρονος στην Κρήτη

1 Min Read
Media

Χρήστος Κούτρας: Είμαστε 50 ετών… Ξεκαθαρίζει τη θέση του για τα σχόλια θαυμασμού στις φωτογραφίες της Κλέλιας Ανδριολάτου

3 Min Read
news

Όταν η φύση διδάσκει: Γιατί ο αετός έχει αυτό το κοκαλάκι στη μύτη; Το πήρε και η ΝΑΣΑ το βάζουν κ τα αεροπλάνα

1 Min Read
κατερινα καινουργιου
Media

Κατερίνα Καινούργιου: Τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης φέρνουν γκρίνια και κόντρα με το zougla.gr

2 Min Read
Showbiz

Η Μαρία Κορινθίου σκύβει στον καθρέφτη με το κραγιόν στο χέρι και κάτι φάνηκε

1 Min Read
Showbiz

Jennifer Lopez: Η σταρ απογειώνει τις ολόσωμες φόρμες

2 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?