in

Τεχνητή νοημοσύνη: Το AI μίλησε. Έτσι θα ήταν η Μόνα Λίζα αν ζούσε σήμερα – Φωτογραφία

Η “Μόνα Λίζα” είναι ένα από τα πιο διάσημα έργα τέχνης στον κόσμο, δημιουργημένο από τον ιταλό καλλιτέχνη Λεονάρντο ντα Βίντσι κατά τη διάρκεια του 16ου αιώνα.

Η Μόνα Λίζα έχει μείνει ιδιαίτερα διάσημη λόγω των πολλών ερμηνειών που έχουν γίνει για το χαμόγελό της και τη μυστηριώδη φύση της. Επίσης, έχει προσελκύσει πολύ προσοχή λόγω της απαγωγής της το 1911 από το Λούβρο, όπου συνήθως εκτίθεται. Επιστράφηκε στο μουσείο το 1913.

Η ταυτότητα της γυναίκας στον πίνακα έχει αποτελέσει αντικείμενο εκτεταμένης συζήτησης. Η πιο δημοφιλής θεωρία είναι ότι πρόκειται για την Λίζα Γκεραρντίνι, μια γυναίκα από τη Φλωρεντία. Ωστόσο, άλλες θεωρίες προτείνουν ότι η γυναίκα στην εικόνα μπορεί να είναι μία γνωστή του Ντα Βίντσι ή ακόμη και μια ιδανική απεικόνιση της γυναικείας ομορφιάς.

Διαφήμιση

Αν και αρκετοί θεωρούν ότι απεικονίζει μια γυναίκα με ελαφρώς αινιγματικό χαμόγελο,κάποιοι πιστευουν οτι η Μόνα Λίζα είναι προσωπογραφία που ζωγράφισε ο Ιταλός καλλιτέχνης.

Πρόκειται για ελαιογραφία σε ξύλο λεύκης, που ολοκληρώθηκε μέσα στη χρονική περίοδο 1503-1519. Αποτελεί ιδιοκτησία του Γαλλικού Κράτους, και εκτίθεται στο Μουσείο του Λούβρου, στο Παρίσι.

Πώς θα ήταν όμως σήμερα αν ζούσε η Μόνα Λίζα; Ρωτήσαμε την τεχνητή νοημοσύνη και την πιο κάτω εικόνα ως απάντηση:

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Νάσος Μπετούγιας

Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

Κένταλ Τζένερ: Καρφώνει τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και γίνεται Viral – Φωτογραφία

GNTM: Ελληνίδα ξεπέρασε με φίλτρα σε περιφέρεια και την Κιμ Καρντάσιαν. Και ακόμα μεγαλώνει