Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Δευτέρα, Νοέ 17, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Τα 9 πιο συνηθισμένα λάθη που γίνονται στη μαγειρική
viral

Τα 9 πιο συνηθισμένα λάθη που γίνονται στη μαγειρική

Ασημίνα Φρατζέσκου
Last updated: 26 Μαρτίου, 2019 1:09 μμ
Ασημίνα Φρατζέσκου
Published: 26 Μαρτίου, 2019
Share
SHARE

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε γιατί το φαγητό σας δεν πετυχαίνει και γιατί δεν μπορείτε να κάνετε το μοσχάρι, όσο νόστιμο το κάνει η μητέρα ή η πεθερά σας, είναι πιθανό να κάνετε μερικά από τα παρακάτω λάθη στην κουζίνα.

Βράζετε αντί να σιγοβράζετε
Η διαφορά μπορεί να είναι μικρή (όταν θέλετε να σιγοβράσετε κάτι, οι φυσαλίδες πρέπει να ανεβαίνουν στην επιφάνεια κάθε 1 με 2 δευτερόλεπτα, ενώ όταν βράζει κάτι το φαινόμενο είναι πιο έντονο), αλλά είναι και ουσιαστική. Εάν βράζετε κάτι αντί να το σιγοβράζετε μπορεί να γίνει σκληρό, ξερό και να έχει χάσει όλα τα υγρά του, ειδικά όταν πρόκειται για κρέας.

Παραγεμίζετε την κατσαρόλα
Πρόκειται για ένα συνηθισμένο λάθος που συμβαίνει στην κουζίνα, επειδή θέλετε να χωρέσετε λίγο φαγητό ακόμα. Με αυτόν τον τρόπο, όμως, δεν δίνετε αρκετό χώρο στα υλικά να πάνε παντού και να ανακατευτούν σωστά. Έτσι, το φαγητό δεν έχει ομοιόμορφο αποτέλεσμα, ούτε στη γεύση, ούτε στο ψήσιμο.

Δεν περιμένετε να «κάψει» καλά η κατσαρόλα
Ακόμα κι αν βιάζεστε αξίζει να περιμένετε μερικά λεπτά ακόμα για να ζεσταθεί καλά η κατσαρόλα. Αν βάλετε πολύ γρήγορα το φαγητό στο σκεύος το κρέας σας δεν θα έχει χρώμα και τα λαχανικά σας θα «χάσουν» την γεύση τους. Επιπλέον, το φαγητό μπορεί να κολλήσει στην κατσαρόλα.

Δεν αφήνετε το κρέας να «ξεκουραστεί»
Δεν είναι εύκολο, ειδικά όταν έχετε μόλις βγάλει το λαχταριστό κρέας από τον φούρνο και πεινάτε, αλλά αν το κόψετε κατευθείαν είναι το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε. Αν το κόψετε πριν «ξεκουραστεί» θα χάσει όλα του τα υγρά, με αποτέλεσμα το πιάτο σας να στεγνώσει. Αν το κομμάτι κρέας που έχετε μπροστά σας είναι μικρό, αφήστε το για 5 λεπτά, ενώ αν είναι μεγαλύτερο, 20 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο, τα υγρά του κρέατος θα συσσωρευτούν στο κέντρο, αφήνοντάς το ζουμερό.

Μαγειρεύετε το κρέας παγωμένο
Όταν βάζετε το κρέας από την κατάψυξη, κατευθείαν στην κατσαρόλα ή τον φούρνο είναι βέβαιο ότι δεν θα μαγειρευτεί ομοιόμορφα. Αφήστε το κρέας να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 15 με 30 λεπτά.

Μαγειρεύετε παραπάνω από όσο πρέπει τα λαχανικά
Γνωρίζετε τι συμβαίνει στα λαχανικά όταν τα μαγειρεύετε πολύ; Γίνονται, σχεδόν, πουρές. Αυτό συμβαίνει επειδή τα λαχανικά συνεχίζουν να μαγειρεύονται ακόμα κι αφού τα έχετε βγάλει από την φωτιά. Προκειμένου να το αποτρέψετε μπορείτε να ρίξετε κρύο νερό, μόλις τα βγάλετε από την φωτιά.

Δεν δοκιμάζετε την ώρα που μαγειρεύετε το φαγητό
Έχετε δει την γιαγιά σας ή τη μαμά σας να το κάνει, αλλά εσείς το κάνετε; Οι συνταγές δεν είναι πάντοτε ακριβείς και πολλές φορές χρειάζονται μερικές τροποποιήσεις, ανάλογα με τα γούστα. Αυτή η κίνηση μπορεί να μετατρέψει ένα γεύμα από μέτριο σε εξαιρετικό.

Γυρίζετε συνέχεια το φαγητό σας
Εάν θέλετε να αποκτήσει ωραίο χρώμα το φαγητό σας, αντισταθείτε στο να το γυρνάτε συνέχεια ενώ το μαγειρεύετε.

Δεν χρησιμοποιείτε ειδικό θερμόμετρο για το κρέας
Νομίζετε ότι είστε σε θέση να αξιολογήσετε πότε είναι έτοιμο το κοτόπουλο από το χρώμα τους, αλλά είστε σίγουροι ότι έχετε δίκιο; Πολλές φορές, καταλήγετε να ανοιγοκλείνετε τον φούρνο και τελικά, να ψήνετε πολύ ή λίγο το κρέας σας. Ένα θερμόμετρο θα σας λύσει τα χέρια.

via

Follow Koolnews.gr στο Google News
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
19°C
Athens
overcast clouds
20° _ 18°
85%
1 km/h
Δε
20 °C
Τρ
21 °C
Τε
20 °C
Πε
20 °C
Πα
20 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Συμβόλαιο θανάτου άνω των 300.000€ για τον Γιάννη Λάλα – Στο μικροσκόπιο τώρα ο «εντολέας» της εκτέλεσης

Kool Team
4 Min Read

Σάλος με την 37χρονη αθλήτρια: Πάνω από 400.000€ βρέθηκαν στον λογαριασμό της – Πώς την “έκαψε” συνομιλία του αδελφού της

Kool Team
4 Min Read

GNTM Εβελίνα Σκίτσκο: Η συγκλονιστική εξομολόγηση για τη μάχη με τον καρκίνο – «Νόμιζα πως το να μιλήσω ήταν αδυναμία και ντροπή»

Kool Team
4 Min Read

Πένθος στη Μυτιλήνη: Ο 44χρονος «ήρωας» Μάριος σκοτώθηκε πέφτοντας από οικοδομή – Το νησί αποχαιρετά έναν άνθρωπο πο

Kool Team
2 Min Read

You Might Also Like

νερο και λεμόνι
newsviral

ΜΟΝΟ ΕΔΩ: Ολη η Αλήθεια για το νερο με λεμονι και ΣΟΔΑ που σας βομβαρδίζουν καθημερινα. Το διττανθρακικό νάτριο…

2 Min Read
newsvideoviral

Χαλκιδική Σοκαριστικό βίντεο: Αγρότης καίγεται ζωντανός στο χωράφι. Viral video

1 Min Read
Πως την ΠΕΤΣΟΚΟΨΕΣ έτσι: Πιτμπουλ κάνει κομμάτια τίγρη. ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ Viral ΒΙΝΤΕΟ
newsvideoviralWOW

Πως την ΠΕΤΣΟΚΟΨΕΣ έτσι: Πιτμπουλ κάνει κομμάτια τίγρη. ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ Viral ΒΙΝΤΕΟ

2 Min Read
newsvideoviral

Εύβοια: Δες σε βίντεο τα καμένα της Αγίας Άννας

0 Min Read
viral

Ελαιόλαδο, μέλι, γιαούρτι και άλλα 7 ελληνικά προϊόντα που αξίζει να δοκιμάσετε

3 Min Read
viral

Σόδα και Πατάτα: Το απόλυτο κόλπο για να φύγει η σκουριά. Το διττανθρακικό Νάτριο κάνει θαύματα

2 Min Read
videoviralWOW

Πόσων χρονών φαίνεσαι; Βάλε τη φωτογραφία σου να δεις!

1 Min Read
κατια γιαννακοπουλου
MedianewsShowbizviralΑληθινές Ιστορίες

Κάτια Γιαννακοπούλου: Το 1997 πυροβόλησε 8 φορές τον αρχιμανδρίτη Ανθιμο Ελευθεριάδη. Στα πόσα χρόνια βγήκε;

3 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
tvfreaks tvfreaks

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?