in , , ,

Συνταγή: Καλαμαράκια γεμιστά

Υλικά (για 4-6 άτομα):
1 κιλό καλαμαράκια,1 ½ φλιτζ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι,1 φλιτζ. ρύζι
1 φλιτζανάκι του καφέ ψιλοκομμένο μαϊντανό,1 φλιτζ. λάδι
1 φλιτζανάκι του καφέ κουκουνάρια,1 ποτήρι κόκκινο κρασί….

αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:καλαμαράκια, τα κουκουνάρια και το ρύζι. Όταν σοταριστούν, ρίχνετε το κρασί, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Η γέμιση είναι έτοιμη. Γεμίζετε τα καλαμαράκια, τα κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα και τα αραδιάζετε όρθια σε μια κατσαρόλα. Προσθέτετε λίγο νερό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τη βάζετε σε σιγανή φωτιά. Τα αφήνετε να ψηθούν για περίπου 45’. Τρώγονται ζεστά ή κρύα.

Ασημίνα Φρατζέσκου

Written by Ασημίνα Φρατζέσκου

Fashion expert με σπουδές στη μόδα αλλά και τη δημοσιογραφία. Πως ταιριάζουν αυτά; Όταν γράφεις για ό,τι αγαπάς. Είμαι η Ασημίνα και φέρνω τη μόδα για εσάς

Συνταγή: Αγκινάρες με Καρότα και Μέντα

Συνταγή: Χταπόδι Κρασάτο