in

Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης. Διάγνωση Θεραπεία Συμπτώματα. Πώς θα καταλάβω αν πάσχω;

Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης (CFS) είναι μια διαταραχή που χαρακτηρίζεται από υπερβολική κόπωση ή κόπωση που δεν υποχωρεί με την ανάπαυση και δεν μπορεί να εξηγηθεί από μια υποκείμενη ιατρική κατάσταση.

Το Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης μπορεί επίσης να αναφέρεται ως μυαλγική εγκεφαλομυελίτιδα ή νόσος συστηματικής δυσανεξίας στην καταπόνηση.

Τα αίτια του σύνδρομου χρόνιας κόπωσης δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητά. Ορισμένες θεωρίες περιλαμβάνουν ιογενή λοίμωξη, ψυχολογικό στρες ή συνδυασμό παραγόντων.

Διαφήμιση

Επειδή δεν έχει εντοπιστεί καμία μεμονωμένη αιτία και επειδή πολλές άλλες καταστάσεις προκαλούν παρόμοια συμπτώματα, το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης μπορεί να είναι δύσκολο να διαγνωστεί.

Δεν υπάρχουν τεστ για σύνδρομο χρόνιας κόπωσης. Ο γιατρός σας θα πρέπει να αποκλείσει άλλες αιτίες για την κούρασή σας κατά τον καθορισμό μιας διάγνωσης.

Ενώ το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης ήταν προηγουμένως μια αμφιλεγόμενη διάγνωση, τώρα είναι ευρέως αποδεκτό ως ιατρική κατάσταση.

Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε, αν και είναι πιο συνηθισμένο μεταξύ γυναικών στην ηλικία των 40 και 50 ετών. Επί του παρόντος δεν υπάρχει θεραπεία, αλλά η θεραπεία μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα.

Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε για το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, συμπεριλαμβανομένων των συμπτωμάτων, των επιλογών θεραπείας και των προοπτικών.
Διαβάστε για τα συμπτώματα του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αθανασία Τσέλλου

Η Αθανασία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Την άφησε στα 18 για σπουδές αλλά κάθε καλοκαίρι θα τη βρεις στο νησί. Έχει σπουδές σε marketing και αγαπά τη φωτογραφία.
Email επικοινωνία στο [email protected]

Διαφήμιση

Τζούλια Αλεξανδράτου: Με κόκκινα ΔΑΝΤΕΛΩΤΑ χορεύει το κουνά κ πίνει Σαμπάνια. Νέα εμφάνιση και Viral Βίντεο

Μεγάλη Στεναχώρια: Ρία Τσίγα – της χάκαραν το λογαριασμό στο Instagram κ είμαστε να σκάσουμε