Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Τρίτη, Δεκ 9, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Η εξομολόγηση ενός ερμαφρόδιτου: «Στα 12 έβγαλα γένια και είχα περίοδο» – Φωτογραφία
news

Η εξομολόγηση ενός ερμαφρόδιτου: «Στα 12 έβγαλα γένια και είχα περίοδο» – Φωτογραφία

Νάσος Μπετούγιας
Last updated: 6 Απριλίου, 2023 2:02 μμ
Νάσος Μπετούγιας
Published: 6 Απριλίου, 2023
Share
SHARE


Όταν γεννήθηκε το 1959 όλοι θεώρησαν πως είναι γυναίκα. Ανατράφηκε σα κορίτσι και τελικά συνειδητοποίησαν πως είναι ερμαφρόδιτη.

Στην ηλικία των 12, ο Alec, άρχισε να βγάζει γένια και να έχει έμμηνο ρύση. «Ήταν πραγματικά παράξενο για μένα», δηλώνει στο BBC ο βραβευμένος σήμερα κινηματογραφιστής και συγγραφέας

«Οι γονείς μου φρίκαραν και με πήγαν σε μια σειρά από γιατρούς. Ουδείς, ωστόσο, δεν ήξερε για το τι εστί ερμαφρόδιτος σε μια μικρή πόλη όπου μεγάλωσα, στον Καναδά. Μάλιστα, ένας γιατρός μου είπε ότι θα έπρεπε να με κλείσουν σε ψυχιατρικό ίδρυμα, μέχρι να μάθω να ντύνομαι κορίτσι και να βάζω μέικ απ. Αυτό έγινε όταν ήμουν 12, σε μια ηλικία που τα περισσότερα κορίτσια, που έχουν γεννηθεί έτσι, ούτως ή άλλως, δεν κάνουν…», διηγείται.

Ευτυχώς για τον Alec, οι γονείς του δε «συμμορφώθηκαν» με τις νουθεσίες του γιατρού και αντ’ αυτού, απάντησαν: «Θα σε αγαπάμε και μπορείς να επιλέξεις το πώς θέλεις να είσαι». Αυτό ήταν δώρο. Τα περισσότερα ερμαφρόδιτα παιδιά, δεν το έχουν αυτό».

Ο ίδιος περιγράφει τα παιδικά του χρόνια, λέγοντας:

«Έχω μια πολύ δεμένη οικογένεια. Είχα πλάκα, και μπορούσα να διασκεδάσω τους άλλους μιμούμενος τον Έλβις Πρίσλεϊ. Πάντα με ενδιέφερε η τέχνη και το γράψιμο. Οι γονείς μου ανήκαν στην εργατική τάξη αλλά πάντα είχαμε βιβλία στο σπίτι, εγκυκλοπαίδειες που πραγματικά ρουφούσα… Η οικογένειά μου με αποδέχτηκε όπως ήμουν. Το δύσκολο για εκείνη την εποχή, ήταν το να είσαι κορίτσι και να θέλεις να φορέσεις παντελόνια. Ένιωθα έντονη πίεση το να παίρνω γυναικείες ορμόνες αν και ήθελα να είμαι πιο αρσενικός, ήθελα να είμαι αγόρι. Στο σχολείο, δεχόμουν bullying. Ανησυχούσα ότι θα με έλεγαν τρελό κι έτσι προσπάθησα να ενσωματωθώ, προσπάθησα να μην μπλέκω σε φασαρίες. Όταν, όμως, έχει ένα σώμα σαν το δικό μου, τότε δε μπορείς να αποφύγεις τα μπλεξίματα. Οι άνθρωποι μπερδεύονται. Είχα πρόβλημα γιατί μου άρεσε ένα κορίτσι και της άρεσα και εγώ, αλλά όλα πήγαν στραβά, γιατί ήμουν ερμαφρόδιτος και στην πραγματικότητα δεν ήμουν ούτε αγόρι. Με έλεγαν λεσβία και άλλα τέτοια, και μου ούρλιαζαν: “είσαι άρρωστος!” ή μου έγραφαν σημειώματα του τύπου “γιατί δεν αυτοκτονείς;”.

Εκείνη τη περίοδο, ζούσαμε σε μια στρατιωτική βάση, στο Oromocto, ανατολικά του Καναδά, γιατί ο πατέρας μου ήταν στρατιωτικός. Επειδή ο πατέρας μου ανησυχούσε για το γεγονός ότι δεχόμουν παρενοχλήσεις στο σχολείο, αποφάσισε να συνταξιοδοτηθεί πρόωρα και μετακομίσαμε στο Cape Breton- ένα νησί στο Ατλαντικό ωκεανό, το οποίο ανήκει στην καναδική επαρχία της Νέας Σκωτίας. Αλλά αυτό ήταν περισσότερο καταπιεστικό, γιατί ήμουν τόσο απομονωμένος και οι άνθρωποι ήταν ακόμη πιο ανίδεοι.(…)

Όταν αποφοίτησα από το σχολείο, μετακόμισα στο Τορόντο για να γίνω queer και να ακολουθήσω τα όνειρά μου. Η ζωή δεν ήταν εύκολη για μένα. Υπήρχαν άνθρωποι που με απειλούσαν στο δρόμο. Μου πετούσαν πράγματα. Κάποιος προσπάθησε μέχρι και να με πατήσει με το αυτοκίνητό του. Σε ένα Gay Pride, με περικύκλωσαν γκέι άντρες και απείλησαν να μου βγάλουν τα ρούχα… Το μήνυμα που θέλω να περάσω στη δική μου κοινότητα, είναι το να είναι περήφανοι για αυτό που είναι…»

Follow Koolnews.gr στο Google News
TAGGED:εξομολογησηερμαφρόδιτος
Share This Article
Facebook Copy Link Print
ByΝάσος Μπετούγιας
Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο nassos@koolnews.gr
Weather
13°C
Athens
scattered clouds
14° _ 12°
74%
4 km/h
Τρ
15 °C
Τε
16 °C
Πε
16 °C
Πα
17 °C
Σα
12 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Μπλόκα αγροτών: Πολιορκία στα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων – Δακρυγόνα, πετροπόλεμος και εισβολή στην πίστα

Kool Team
4 Min Read
Έλενα πααπρίζου

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο η Έλενα Παπαρίζου – Ακυρώνει όλες τις εμφανίσεις της μετά από ξαφνική αδιαθεσία

Kool Team
2 Min Read

Πρωτοφανές στο The Voice: Όρθιοι όλοι οι coaches για τη συγκλονιστική εμφάνιση της ομάδας του Χρήστου Μάστορα

Kool Team
2 Min Read

36χρονος προκάλεσε δύο θανατηφόρα τροχαία σε λίγα λεπτά – Νεκροί 71χρονος και ο αδελφός του

Kool Team
3 Min Read

You Might Also Like

news

Mega Channel: Αυτή είναι η ανακοίνωση για το διαγωνισμό με το Αυτοκίνητο κ τη Νατάσα Θεοδωρίδου

0 Min Read
MedianewsShowbiz

Τρύφωνας Σαμαράς: Πόσο στενή είναι η σχέση του με το Νίκο Κοκλώνη; Ποτε γνωρίστηκαν

2 Min Read
Showbiz

GNTM Μαίρη Βιτινάρος: Θα σου πεταχτούν τα μάτια έξω. Με μαγιό στη Μύκονο και μόνιμη βάση στην Ελλάδα

1 Min Read
koolgirlsMediaShowbiz

Κατερίνα Ζαρίφη: Νέα καριέρα μοντέλου στο instagram και γαμπρός από τη Θήβα

1 Min Read
covid μετάλλαξη λαμδα
newsΥγεία

Κορωνοϊός μετάλλαξη Λάμδα. Έρχεται από το Περού και είναι ακόμα χειρότερη.

2 Min Read
Showbiz

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ αποκάλυψε το νέο του χρώμα μαλλιών στο Broadway – «Η Amal θα το μισήσει»

3 Min Read
koolgirls

Αναστασία Γιούσεφ: Πιάστηκε γυμνή από κάμερα ασφαλείας – Μυστήριο πώς διέρρευσε το υλικό στο Internet

2 Min Read
Showbiz

Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς: Η εντυπωσιακή φωτογραφία χωρίς ρούχα για τα 55της δώρο στον Μάικλ Ντάγκλας

4 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
tvfreaks tvfreaks

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?