in

Σπασμένα Νύχια: Πώς να δυναμώσετε τα αδύναμα και εύθραυστα νύχια σας – 12 tips

Τα αδύναμα και εύθραυστα νύχια μπορεί να επηρεάσουν την αυτοπεποίθησή μας και την συνολική εικόνα των χεριών μας. Η καλή είδηση είναι πως μπορούμε πάντα να κάνουμε αλλαγές στον τρόπο ζωής και στις συνήθειές μας για να δυναμώσουμε τα νύχια μας και να τα φτάσουμε στην κατάσταση που επιθυμούμε.

Ακολουθήστε τις 12 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να δυναμώσετε τα νύχια σας σε χρόνο μηδέν:

Συμπληρώματα βιοτίνης

Διαφήμιση

Η βιοτίνη, επίσης γνωστή ως βιταμίνη H και βιταμίνη Β7, είναι μια από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Βοηθά στη διατήρηση της υγείας των μαλλιών και των νυχιών, ενώ συμβάλλει και στην ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Μπορείτε να τη βρείτε σε τροφές όπως σαρδέλες, βραστά αυγά και όσπρια, ή να πάρετε συμπληρώματα βιταμίνης Β. Συμβουλευτείτε πάντα τον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε τη λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος.

Περιορίστε την επαφή με το νερό

Το πολύωρο μουλιάσμα των χεριών στο νερό μπορεί να κάνει τα νύχια σας αδύναμα και εύθραυστα. Φοράτε γάντια όταν πλένετε τα πιάτα και προσπαθήστε να κρατάτε τα χέρια σας έξω από το νερό όσο είστε στο μπάνιο.

Ενυδατωθείτε

Η επαρκής κατανάλωση νερού είναι απαραίτητη για την υγεία ολόκληρου του σώματος, συμπεριλαμβανομένων και των νυχιών. Χωρίς επαρκή ενυδάτωση, τα νύχια γίνονται εύθραυστα και σπάνε ή ξεφτίζουν εύκολα.

Προσέξτε τη διατροφή σας

Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και ποικιλία τροφών, καθώς και ένα πολυβιταμινούχο σκεύασμα με μέταλλα. Μια διατροφή φτωχή σε βασικές βιταμίνες και μέταλλα μπορεί να επηρεάσει ολόκληρο τον οργανισμό σας – συμπεριλαμβανομένων και των νυχιών σας. Συζητήστε με τον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε τη λήψη νέων συμπληρωμάτων, καθώς μπορεί να αλληλεπιδράσουν με φάρμακα που ήδη λαμβάνετε.

Προσοχή στα προϊόντα που χρησιμοποιείτε

  • Βερνίκια και ξεβαφτικά νυχιών: Πολλά βερνίκια ή προϊόντα περιποίησης νυχιών περιέχουν σκληρά χημικά που μπορούν στην πραγματικότητα να τα αποδυναμώσουν. Αποφύγετε τα ξεβαφτικά νυχιών που περιέχουν ασετόν, καθώς μπορεί να βλάψουν τα νύχια σας. Αναζητήστε μη τοξικά βερνίκια και προϊόντα ενυδάτωσης νυχιών, καθώς και ξεβαφτικά χωρίς ασετόν.
  • Αντισηπτικά χεριών και προϊόντα καθαρισμού: Εάν χρησιμοποιείτε αντισηπτικό χεριών, προσπαθήστε να μην το αφήνετε να έρχεται σε επαφή με τα νύχια σας και χρησιμοποιήστε το με μέτρο. Το αντισηπτικό με βάση το αλκοόλ ξηραίνει τα νύχια (και τα χέρια) οδηγώντας σε εύθραυστα νύχια. Όταν καθαρίζετε το σπίτι, φοράτε γάντια από καουτσούκ. πολλά καθαριστικά
  • Σαμπουάν: Εάν χρησιμοποιείτε σαμπουάν που ξηραίνει ή απομακρύνει τα έλαια (π.χ. για λιπαρά μαλλιά), μπορεί να ξηράνει τα νύχια σας και να τα κάνει εύθραυστα. Δοκιμάστε να αλλάξετε σαμπουάν για μερικές εβδομάδες και δείτε αν παρατηρήσετε διαφορά.

Αποφύγετε τα τεχνητά νύχια (gel ή ακρυλικό), αν είναι δυνατόν

Ενώ τα τεχνητά νύχια αποτελούν μια εύκολη λύση για όσους δυσκολεύονται να μακρύνουν τα νύχια τους, η συχνή χρήση τους μπορεί να τα κάνει να ξεφτίζουν, αποδυναμώνοντάς τα. Εάν, ωστόσο, θέλετε να τα φοράτε, φροντίστε να δίνετε στα νύχια σας ένα διάλειμμα ανάμεσα στις εφαρμογές.

Αφήστε τα νύχια σας χωρίς βερνίκι

Παρόλο που το βερνίκι νυχιών δίνει μια ωραία εμφάνιση, τα νύχια σας χρειάζονται να “αναπνεύσουν”. Η συνεχής χρήση βερνικιού, ακόμα και μη τοξικού, μπορεί να τα αποδυναμώσει. Αφού τα βάψετε για μια εβδομάδα περίπου, αφαιρέστε το βερνίκι με ένα ξεβαφτικό χωρίς ασετόν και αφήστε τα νύχια σας άβαφα για μια εβδομάδα.

Κρατήστε τα νύχια σας κοντά

Τα μακριά νύχια είναι πιο πιθανό να σπάσουν ή να πιαστούν σε αντικείμενα, ενώ τα κοντά νύχια είναι λιγότερο πιθανό να τσιμπηθούν, να ραγίσουν ή να σχιστούν, διατηρώντας τα δυνατά.

Μην χρησιμοποιείτε τα νύχια σας ως εργαλεία

Χρησιμοποιήστε αντίθετα τα μαξιλαράκια των δακτύλων σας για να ανοίξετε ένα κουτάκι αναψυκτικού ή χρησιμοποιήστε ένα συνδετήρα για να φτάσετε σε κάτι σε ένα μικρό χώρο. Η χρήση των νυχιών σας ως εργαλείων μπορεί να οδηγήσει σε σπάσιμο και τσιμπήματα, αποδυναμώνοντας τα νύχια.

Ενυδατώστε τα νύχια σας

Μετά την αφαίρεση του βερνικιού ή εάν νιώθετε ότι δεν είστε αρκετά ενυδατωμένοι, χρησιμοποιήστε κρέμα χεριών, φροντίζοντας να ενυδατώνετε και τα νύχια σας. Μπορείτε να το κάνετε κάθε φορά που πλένετε τα χέρια σας.

Αλλάξτε τον τρόπο που λιμάρετε τα νύχια σας

Το λιμάρισμα των νυχιών σας με κινήσεις μπρος-πίσω σαν πριόνι μπορεί στην πραγματικότητα να τα αποδυναμώσει. Αντ’ αυτού, λιμάρετε τα προς μία κατεύθυνση. Επίσης, μην τρίβετε πολύ τα πλαϊνά των νυχιών, καθώς η υπερβολική λίμανση μπορεί να τα κάνει εύθραυστα.

Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας

Εάν έχετε δοκιμάσει διάφορες θεραπείες για αρκετές εβδομάδες και δεν έχετε παρατηρήσει καμιά βελτίωση στα νύχια σας, απευθυνθείτε σε δερματολόγο ή άλλο επαγγελματία φροντίδας του δέρματος. Μπορούν να εξετάσουν τα νύχια σας και να σας ρωτήσουν για τις συνήθειές σας και τη γενική σας υγεία. Εάν υπάρχει υποκείμενη πάθηση που προκαλεί τα εύθραυστα νύχια, μόνο η θεραπεία της ρίζας του προβλήματος θα βοηθήσει τα νύχια σας να δυναμώσουν ξανά.

Συμπέρασμα

Τα νύχια μας μπορούν να δώσουν πολλά μηνύματα στους γύρω μας, και τα αδύναμα ή εύθραυστα νύχια μπορεί να μας κάνουν να νιώθουμε άβολα. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε για να δυναμώσουμε τα νύχια μας και να τα βελτιώσουμε.

Εάν έχετε δοκιμάσει διάφορες θεραπείες και δεν βλέπετε αποτελέσματα, οπωσδήποτε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Επιπλέον συμβουλές:

  • Μην δαγκώνετε τα νύχια σας.
  • Αποφύγετε το κάπνισμα.
  • Μειώστε το άγχος.
  • Ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή.
  • Πίνετε άφθονο νερό.
  • Κοιμηθείτε αρκετά.

Ακολουθώντας τις συμβουλές που σας δώσαμε, μπορείτε να δυναμώσετε τα νύχια σας και να τα διατηρήσετε υγιή και όμορφα!

Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση

Πρωταπριλιά: Αυτά τα ζώδια είναι πρωταθλητές στο ψέμα

Δέρμα: Πώς να φροντίσετε το μεγαλύτερο όργανο του σώματός σας