Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Πέμπτη, Ιαν 22, 2026
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Σπάνιες φωτογραφίες: Τα γλέντια του Αριστοτέλη Ωνάση στην θαλαμηγό Χριστίνα
news

Σπάνιες φωτογραφίες: Τα γλέντια του Αριστοτέλη Ωνάση στην θαλαμηγό Χριστίνα

Ευτυχία Κορδόνη
Last updated: 5 Μαΐου, 2022 10:17 πμ
Ευτυχία Κορδόνη
Published: 5 Μαΐου, 2022
Share
SHARE

Για πρώτη φορά ήρθαν στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες από το πλωτό παλάτι του Αριστοτέλη Ωνάση και μας δίνουν μία γεύση από τα χρόνια της αίγλης και της χλιδής που είχε ο Έλληνας μεγιστάνας με το τραγικό τέλος.

Οι φωτογραφίες ανασύρθηκαν μετά από χρόνια από το σκονισμένο αρχείο του πρώην ναυτιλιακού συντάκτη και νυν προέδρου του Ναυτικού Μουσείου Πέτερ Ετάμ. Σαν σε ένα πνευματικό ταξίδι στο παρελθόν, ο Ετάμ φέρνει στο νου του τα «χρυσά» χρόνια του Έλληνα μεγιστάνα και αφηγείται τις «γκριζαρισμένες» αναμνήσεις του:

«Ο Ωνάσης ήταν ένα δώρο εξ ουρανού για τη Γερμανία, που δημιούργησε θέσεις εργασίας, τον λατρεύαμε» λέει χαρακτηριστικά και εξυμνεί τον Αριστοτέλη που είχε αναθέσει μεγάλα έργα στα γερμανικά ναυπηγεία. Ήταν τον Ιούλιο του 1953, όταν ο Ωνάσης παρήγγειλε το τάνκερ «Τίνα Ωνάση» και αυτή του η απόφαση σκόρπισε χαμόγελα στους εργαζόμενους των ναυπηγείων.

Το Spiegel έγραφε τότε ότι στήθηκε μία πραγματική γιορτή και ο κόσμος μιλούσε για έναν «αξιολάτρευτο μυθικό ήρωα» ενώ τον χαρακτήριζε και ως «καταπληκτικό ευεργέτη». Ακριβώς έναν χρόνο αργότερα ο Ωνάσης απέκτησε το «στολίδι» του στόλου του, το ιδιωτικό του σκάφος «Χριστίνα».

Ο Ετάμ βρισκόταν μπροστά στην καθέλκυση της θαλαμηγού και θυμάται: «Η “Χριστίνα” ήταν πραγματικά απίστευτα όμορφη» ενώ μοιράστηκε με το ευρύ κοινό μία γαργαλιστική λεπτομέρεια για το κίνητρο που είχε ο Ωνάσης για να την αποκτήσει. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, ο Έλληνας εφοπλιστής είχε μία κόντρα με τον Σταύρο Νιάρχο και θέλησε να αποκτήσει ένα υπερπολυτελέστατο σκάφος που όμοιο του δεν είχε υπάρξει μέχρι τότε, για να επιδείξει τον πλούτο που είχε στην διάθεση του.

Τελικά η Χριστίνα απέπλευσε και «όργωνε» τους ωκεανούς της υφηλίου μαζί με τους υψηλούς προσκεκλημένους της. Τα πάρτι της θαλαμηγού άφησαν εποχή καθώς είχαν μπόλικο κέφι και όλη την αφρόκρεμα της καλής κοινωνίας της εποχής: η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, η Γκρέις Κέλι, η Γκρέτα Γκάρμπο, ο Φρανκ Σινάτρα, η Μέριλιν Μονρόε και ο Ρίτσαρντ Μπάρτον ήταν μερικοί από τους αστέρες που φιλοξενήθηκαν στη διάσημη θαλαμηγό. Μαζί τους γιόρταζαν ξέφρενα και ο Τίτο, ο βασιλιάς Φαρούκ της Αιγύπτου και ο Τζον Κένεντι.

Οι προσκεκλημένοι προτιμούσαν την μοναδικής αισθητικής πισίνα με το μινωικό ψηφιδωτό που μετατρεπόταν σε πίστα χορού. Επίσης το μπαρ ήταν κατασκευασμένο από τα συντρίμμια ενός παλιού ισπανικού καραβιού και τα σκαμπό ήταν επενδυμένα με δέρμα από πέος φάλαινας. Η «Χριστίνα» ήταν πολύ μπροστά για την εποχή της και μπορούσε να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς προσκεκλημένους.

Από την θαλαμηγό δεν θα μπορούσε να λείπει και ο ισχυρός άνδρας της Μεγάλης Βρετανίας, Ουίνστον Τσόρτσιλ που δεν είχε φιλοξενηθεί μια και δυο φορές, αλλά οχτώ. Οι σχέσεις του με τον Ωνάση ήταν κάτι παραπάνω από άριστες και το αποδεικνύει ένα γεγονός που συνέβη τότε: ο Τσόρτσιλ δεν ήθελε να ταξιδέψει μαζί με τον Δούκα του Ουίνδσορ που βρισκόταν στην θαλαμηγό και ο Ωνάσης για να μην του χαλάσει χατίρι κατάφερε να τον κάνει τον Δούκα να αποβιβαστεί προκειμένου να μην χάσει την παρέα του φίλου του.

Η «Χριστίνα» εκτός από δεύτερο σπίτι του Αριστοτέλη Ωνάση ήταν και κατά κάποιο τρόπο η «ερωτική φωλίτσα» του που έπαιξε σημαντικό ρόλο στις γυναίκες της ζωής του. Φημολογείται ότι η σύζυγος του Τίνα Λιβανού, συνέλαβε επ’ αυτοφώρω τον Ωνάση με την Κάλλας να ερωτοτροπούν στο σαλόνι του πολυτελούς σκάφους τον Αύγουστο του 1959.

Τότε η Κάλλας χώρισε τον Μενεγκίνι και ο Αριστοτέλης την Τίνα προκειμένου να ζήσουν τον έρωτα τους. Τελικά ο Ωνάσης παντρεύτηκε στην θαλαμηγό την Τζάκι Κένεντι και η σοπράνο έπεσε σε κατάθλιψη. Η Κάλλας λέγεται ότι έμαθε για την πολυτελή δεξίωση γάμου στη θαλαμηγό από τις εφημερίδες. Σύμφωνα με τον βιογράφο του Ωνάση, πάντως, ο μοναδικός πραγματικός έρωτας της ζωής του ήταν η θαλαμηγός του, η οποία του είχε στοιχίσει τότε το αστρονομικό ποσό των τεσσάρων εκατομμυρίων δολαρίων.

Follow Koolnews.gr στο Google News
TAGGED:Αριστοτέλης Ωνάσης
Share This Article
Facebook Copy Link Print
ByΕυτυχία Κορδόνη
Την ευτυχία τη βρίσκει ο κάθε ένας εκεί όπου την αναζητά. Την Ευτυχία Κορδόνη όμως θα τη βρεις μόνο στο Koolnews. Αγαπά να περνά όμορφα και όχι πάντα μπροστά στα φώτα. Και Μύκονος και ελεύθερο camping. και κοσμικό ποτό και υποβρύχιο στο ζαχαροπλαστείο. Δίδυμος, τι άλλο. contact eytyxia@koolnews.gr
Weather
16°C
Athens
broken clouds
16° _ 14°
80%
5 km/h
Πε
15 °C
Πα
14 °C
Σα
15 °C
Κυ
16 °C
Δε
14 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Δεκαοκτώ χρόνια κάθειρξη στον δολοφόνο – 45χρονο οδηγό με Porsche στα Χανιά

Kool Team
3 Min Read

«Ελπίζω να είναι ψέματα για το καλώδιο»: Η μητέρα του 15χρονου από τις Σέρρες για τον άγριο ξυλοδαρμό στις φυλακές

Kool Team
3 Min Read

Τραγωδία στην Άνω Γλυφάδα: Νεκρή 56χρονη που καταπλακώθηκε από όχημα μέσα στην καταιγίδα

Kool Team
1 Min Read

Τραγωδία στην Άνω Γλυφάδα: ΑΥΤΗ ειναι η γυναικα που πνιγηκε

Kool Team
5 Min Read

You Might Also Like

lifenewsShowbizΓυναίκα

GNTM Ζενεβιέβ Μαζαρί: Δεν έχουμε σίδερο στο σπίτι (video)

1 Min Read
ναταλι θανου
Showbiz

Φωτογραφία: Όταν η Νάταλι Θάνου έπεφτε στα 4 και έκρυβε τα απόκρυφά της και τα 10.000 ευρώ για…

2 Min Read
Showbiz

Κατερίνα Στικούδη: Το κούνησε και τραγούδησε. Ή επική εμφάνιση στην ΞΑΝΘΗ με ΜΩΒ εφαρμοστή φόρμα.

1 Min Read
Showbiz

Τζούλια Νόβα: Έκανε KΩΛOτούμπα για το KΩΛOδάχτυλο και τα μαζεύει – Ποιός της τράβηξε το αυτί;

2 Min Read
μαγκυ χαραλαμπιδου
koolgirlsnews

Μάγκυ Χαραλαμπίδου: Τα μικρά μαγιό και η πίσω κίνηση

1 Min Read
Γιαννης Αντετοκουνμπο παπουτσι μοδα
newsSports

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Αυτό ειναι το ΠΑΠΟΥΤΣΙ του για την Ελλάδα που έγινε τρελή ΜΟΔΑ

1 Min Read
news

Τι είναι το γάλλιο και γιατί η παραγωγή του στην Ελλάδα είναι τόσο σημαντική

3 Min Read
news

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ο 45χρονος που αγνοούνταν στην Πάρνηθα

0 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
tvfreaks tvfreaks

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2026 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?