Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Τρίτη, Νοέ 18, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Εμβόλιο – Κορωνοϊός: Σφαγή” για τους εμβολιασμούς εκτός σειράς – “Γι’ αυτό τα δώσαμε σε δικούς μας”
Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος
newsΕλλάδαΥγεία

Εμβόλιο – Κορωνοϊός: Σφαγή” για τους εμβολιασμούς εκτός σειράς – “Γι’ αυτό τα δώσαμε σε δικούς μας”

Ασημίνα Φρατζέσκου
Last updated: 27 Φεβρουαρίου, 2021 4:20 μμ
Ασημίνα Φρατζέσκου
Published: 27 Φεβρουαρίου, 2021
Share
SHARE

Tη δική του εκδοχή για την υπόθεση της παραβίασης της προτεραιότητας στον εμβολιασμό στη Θεσσαλονίκη έδωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης Δρόσος Τσαβλής.

Εξηγήσεις για την υπόθεση με τους εμβολιασμούς εκτός σειράς στο ίδρυμα Άγ. Παντελεήμονας της Θεσσαλονίκης, όπου εργάζεται ως υπεύθυνος υγειονομικός, έδωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δρόσος Τσαβλής, μια μέρα μετά την καρατόμησή του από το δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Ο κ. Τσαβλής υποστήριξε, όπως αναφέρει το Voria.gr, ότι ο ίδιος δεν εμβολιάστηκε καθώς σε έλεγχο βρέθηκε ότι είχε αντισώματα.

Παραδέχθηκε ότι εμβολιάστηκαν δύο συγγενικά του πρόσωπα και σημείωσε ότι οι δόσεις εμβολίων δεν μπορούσαν να γίνουν σε παιδιά ΑΜΕΑ, καθώς οι εμβολιασμοί δεν πραγματοποιούνται σε άτομα κάτω των 18 ετών. Στη δήλωσή του επίσης ο κ. Τσαβλής υπογράμμισε ότι όλα όσα έγιναν με τους εκτός σειράς εμβολιασμούς ήταν σε γνώση του ΕΟΔΥ και της Κινητής Μονάδας που βρέθηκε στο Ίδρυμα. «Δεν βλέπω πουθενά την ανηθικότητα, πουθενά την παρανομία, όταν καλούμαστε από το υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ, τους ιατρικούς συλλόγους να μη χαθεί ούτε μια δόση εμβολίου», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο κ. Τσαβλής, «δεν είναι ακριβή αυτά που ακούμε ότι παρακάμφθηκαν σειρές, ότι στερήθηκαν παιδάκια το εμβόλιο, το οποίο δεν θα έκαναν ούτως ή άλλως λόγω ηλικίας, για να εμβολιαστούν συγγενικά μας πρόσωπα». Ανέφερε ότι δεν υπήρχε εναλλακτική λίστα εμβολιασμών, γιατί δεν προβλέπεται στις Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαβλή, «το ίδρυμα “Αγιος Παντελεήμονας” είναι υποκατάστημα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και φιλοξενεί περίπου 250 περιθαλπόμενους (κατάκοικους, παραπληγικούς και χρονίως πάσχοντες). Από αυτούς ήταν στη λίστα να εμβολιαστούν οι 180. Εμβολιάστηκαν όλοι, καθώς και 69 άτομα του προσωπικού που είχαν δηλώσει επιθυμία να εμβολιαστούν. Αυτοί που δεν εμβολιάστηκαν από τους περιθαλπόμενους, είτε νοσηλευόταν είτε δεν υπήρχε συγκατάθεση των συγγενών τους».

Ο κ. Τσαβλής στη δήλωσή του ξεκαθάρισε επίσης ότι «με το Ιδρυμα “Αγιος Δημήτριος” και στο οποίο δημιουργήθηκε το ζήτημα με τους εμβολιασμούς των ΑΜΕΑ δεν έχει καμία σχέση, ούτε ιατρική ούτε επαγγελματική, ούτε διοικητική και επομένως δεν γνωρίζω απολύτως τίποτα για τα συμβάντα που δημοσιεύτηκαν».

Σύμφωνα με τον κ. Τσαβλή, «η διαδικασία εμβολιασμού στο Ιδρυμα “Αγιος Παντελεήμονας” έγινε στις 25/1/2021 όσον αφορά την 1η δόση. Τον εμβολιασμό πραγματοποίησε κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με βάση τη λίστα των προς εμβολιασμό ατόμων που έδωσε το Ίδρυμα. Εγώ παρευρέθηκα εκεί μαζί με άλλους γιατρούς του Ιδρύματος ως πνευμονολόγος για την περίπτωση που θα εμφανιζόταν κάποια παρενέργεια στους εμβολιαζόμενους. Το κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μάς ενημέρωσε για την ολοκλήρωση της διαδικασίας των εμβολιασμών αργά το μεσημέρι γύρω στις 16:00 αφού είχαν εμβολιαστεί όλοι οι εγγεγραμμένοι στη λίστα. Μας ενημέρωσαν επίσης ότι υπήρχαν 17 αδιάθετα εμβόλια από τη λίστα των εργαζομένων».

Όταν ρωτήθηκε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με τον κ. Τσαβλή, εάν εφαρμόζεται η εγκύκλιος από 18/1/21 που αφορά στην ύπαρξη συμπληρωματικής λίστας, «ενημερωθήκαμε ότι δεν υπήρχε, διότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται για τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ που πραγματοποιούν εμβολιασμούς σε Δομές και Προνοιακά Ιδρύματα».

«Σε κατάσταση λοιπόν πανικού τέθηκε το θέμα της διάθεσης αυτών των εμβολίων στο χρονικό διάστημα της 1 ώρας που απέμενε ώς τη λήξη της παραμονής του κλιμακίου του ΕΟΔΥ εκεί. Η απόφαση ήταν: ή θα χρησιμοποιηθούν τα εμβόλια ή θα πεταχτούν. Στην ιατρική πράξη αντιμετωπίζουμε συνεχώς διλήμματα και το κριτήριο είναι πάντα το όφελος του συνανθρώπου μας. Οφείλω να πω ότι οι συστάσεις του Υπουργείου Υγείας και του ΠΙΣ για τον εμβολιασμό είναι να μην πάει καμία δόση εμβολίου χαμένη. Επομένως ήταν αδιανόητο να μη γίνει προσπάθεια να διατεθούν άμεσα τα εμβόλια αυτά. Στην προσπάθεια αυτή ειδοποιήθηκαν άτομα που θα μπορούσαν εντός της επόμενης μισής ώρας να παρευρεθούν στο Ιδρυμα “Άγιος Παντελεήμονας” για να εμβολιαστούν», τόνισε.

Όπως ανέφερε ο κ.Τσαβλής, «παρά τις προσπάθειες, 5 από τα 17 εμβόλια με μεγάλη μου λύπη σας λέω ότι δυστυχώς πετάχτηκαν στα σκουπίδια και δεν καταφέραμε να τα σώσουμε. Σας θυμίζω ότι το Ίδρυμα “Άγιος Παντελεήμονας” βρίσκεται στις παρυφές της πόλης, στο Δερβένι, μακριά από κατοικημένη περιοχή».

Από την πλευρά της η έτερη εμπλεκόμενη, αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου με ανάρτησή της τονίζει πως ενημερώθηκε από συγγ

ενικό της πρόσωπο που εργάζεται στο ίδρυμα “Άγιος Παντελεήμονας” πως οι εμβολιασμοί όλων είχαν τελειώσει και πως υπήρχαν αδιάθετα εμβόλια τα οποία θα έληγαν. «Αποφάσισα να μεταβώ αμέσως, γιατί ανήκω σε ευπαθή ομάδα, αλλά χωρίς να πάρω τη θέση κανενός, ούτε να παρακάμψω κανέναν, γιατί θα ήταν ζήτημα ηθικής», αναφέρει.

«Δυστυχώς, απ’ ό,τι πληροφορήθηκα, ακόμη και μετά τον εμβολιασμό μου, υπήρξαν 5 αδιάθετα εμβόλια τα οποία και κατεστράφησαν. Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας και όχι της ηθικής. Είναι φανερό ότι οι ενέργειες του δημάρχου δεν προέκυψαν από θέματα ηθικής, αλλά από δικά του προσωπικά συμφέροντα», συμπληρώνει η κ.Ακριτίδου.

Τι είχε προηγηθεί

Την Παρασκευή ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας απάλλαξε από τα καθήκοντά τους την αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Δρόσο Τσαβλή. Με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Γιώργου Στεργίου, επίσης τέθηκε σε αναστολή και η κομματική τους ιδιότητα.

Ο Δήμαρχος τους ανακοίνωσε ότι λόγοι ηθικής τάξης δεν επιτρέπουν την παραμονή τους στη Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά τις καταγγελίες για τις παρατυπίες στους εμβολιασμούς σε δύο ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, υπόθεση για την οποία έχει ήδη παρέμβει εισαγγελέας.

Πηγή: news247.gr

Follow Koolnews.gr στο Google News
TAGGED:COVID-19εμβόλιοΕΟΔΥκορονοιοςκορονοιος στην ελλάδαΚορωνοϊός
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
19°C
Athens
overcast clouds
20° _ 17°
87%
2 km/h
Τρ
21 °C
Τε
20 °C
Πε
20 °C
Πα
20 °C
Σα
18 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Σπύρος Μαρτίκας: Εκανε αποπειρα αυτοκτονιας – Τον έσωσε η Βρισηίδα Ανδριώτου

Kool Team
2 Min Read

GNTM Εβελίνα Σκίτσκο: Η συγκλονιστική εξομολόγηση για τη μάχη με τον καρκίνο – «Νόμιζα πως το να μιλήσω ήταν αδυναμία και ντροπή»

Kool Team
4 Min Read

Σάλος με την 37χρονη αθλήτρια: Πάνω από 400.000€ βρέθηκαν στον λογαριασμό της – Πώς την “έκαψε” συνομιλία του αδελφού της

Kool Team
4 Min Read

Υπόθεση Μαρτίκα – Κύκλωμα απάτης: Νέες καταγγελίες για «φουσκωμένα ποσά» και μαύρο χρήμα

Kool Team
4 Min Read

You Might Also Like

ελενη μενεγακη στο Mega
newsShowbiz

Ελένη Μενεγάκη Mega: Δείτε το τρέιλερ. Σε ποιά ζώνη έκλεισε τελικά;

1 Min Read
Lifestyle

Γιώργος Τσαλίκης: Ο γιος του έγινε 18 ετών και κυκλοφορεί πλέον τα βράδια νύχτα μόνος. Δες το επικό τρολάρισμα

1 Min Read
Media

GNTM: Ο Στυλιανός αποκαλεί την Όλγα Νταλλα bitch. Τα Κυπριακά και η αντίδρασή της φιναλίστ του ριάλιτι

2 Min Read
Showbiz

Αλεσάντρα Αμπρόσιο: Με παρτά μαγιό ξαπλώνει στα βράχια και σε στέλνει για υπογλώσσια. Φωτογραφίες

1 Min Read
news

Αυτή είναι: Η τυχερή της ημέρας με 2,5 ευρώ κέρδισε 3.200.000 στο Τζόκερ. Στην Εύβοια το δελτίο

1 Min Read
tzoker-Κληρωση
news

Κλήρωση Τζόκερ σήμερα 15/10. Δες αν κέρδισες τα 5.600.000 ευρώ. Ελέγξτε καλά τα δελτία σας – Οι τυχεροί αριθμοί

0 Min Read
koolgirlsnews

Μαριέττα Χρουσαλά: Με 3 παιδιά στα 38 της βάζει κάτω 20άρες

1 Min Read
Showbiz

Επιτέλους τα έβγαλε – Η Κάρα Ντελεβίν ποζάρει με τα εσώρουχα της – Φωτογραφία

1 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
tvfreaks tvfreaks

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?