in , ,

Σχέσεις: Οι Αληθινοί Άνδρες είναι πάντα Κύριοι

Στη σημερινή εποχή, όλοι οι άντρες προσπαθούν -πιο πολύ από ποτέ- να βρουν τη δική τους φωνή, την ατομικότητά τους και να χτίσουν το δικό τους χαρακτήρα. Στο τέλος, ωστόσο τα παρατάνε. Μην τυχόν και χαρακτηριστούν ως διαφορετικοί. Από την άλλη, υπάρχουν ορισμένοι οι οποίοι έχουν επιλέξει να διαφοροποιηθούν από τη μάζα. Προτιμούν να ζουν στο δικό τους κόσμο, αδιαφορώντας για τις ταμπέλες.
Είναι οι άντρες οι οποίοι φέρουν τον τίτλο του τζέντλεμαν. Και μολονότι συχνά γελοιοποιούνται γιατί πολλοί κρίνουν πως είναι παλιομοδίτες, εκείνοι έχουν ένα μοναδικό και ανυπέρβλητο τρόπο να ξεχωρίζουν. Εκείνα τα οποία τους καθιστούν διαφορετικούς από τους άλλους, είναι εύκολα να τα καταλάβεις. Αρκεί, να τους δώσεις λίγη προσοχή.
Πρωτίστως και πάνω απ’ όλα, έχουν μάθει να σέβονται τον εαυτό τους. Το αποτέλεσμα αυτού είναι να δείχνουν και σεβασμό προς όλους τους άλλους. Δε θα υποτιμήσουν ποτέ κανέναν, όποιο κι αν είναι το επίπεδο νοημοσύνης του. Ένας άνθρωπος της ποιότητας δε φοβάται την ισότητα.
Ενδιαφέρονται για την εμφάνισή τους. Και δεν εννοώ να είναι πάντοτε ντυμένοι στην τρίχα, όμως το πώς αυτή θα είναι συμβατή στην κάθε περίσταση. Καταλαβαίνουν τι πρέπει να βάζουν σε κάθε τους εμφάνιση δίχως να υπάρχει η υπερβολή.
Δε φέρονται ποτέ εγωιστικά. Θα χαρούν πραγματικά με τις επιτυχίες των φίλων τους και θα στεναχωρηθούν στη λύπη τους. Θα βοηθήσουν κάποιον ο οποίος έχει πραγματική ανάγκη και θα φερθούν με ευγενικό τρόπο σε έναν άνδρα, σε μια γυναίκα, σε ένα παιδί και σε ένα ζωάκι.
Δεν τους αρέσουν τα πολλά λόγια. Ούτε η αυτοπροβολή. Γι’ αυτό και ελάχιστα θα τους ακούσεις να μιλούν για τα κατορθώματά τους. Η αλαζονεία τους προκαλεί αλλεργία. Παραδέχονται πάντοτε τα λάθη τους. Εξάλλου, θεωρούν πως μέσα από εκείνα μαθαίνουν κάτι χρήσιμο, που θα τους βελτιώσει και θα τους εξελίξει στο πέρασμα του χρόνου.
Σε ό,τι αφορά στη σχέση τους με τη γυναίκα, εδώ τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα. Οι gentlemen είναι μονογαμικοί. Απ’ τη στιγμή που θα ερωτευτούν, δε θα έχουν μάτια για καμία άλλη. Είναι απολυτοί σ’ αυτό. Δε θα επέτρεπαν ποτέ να σκορπιστεί η ψυχή τους σε ξεπέτες.
Δε θα τη προσβάλουν σε καμία περίπτωση. Δε θα διανοηθούν να τη χτυπήσουν ποτέ και θα την υπερασπιστούν εκεί που πρέπει. Καταλαβαίνουν τις ευαισθησίες, τα «θέλω» και τις ανάγκες της. Ανέχονται τις ανασφάλειές της, βοηθώντας την. Την αποδέχονται ακριβώς για αυτό που είναι.
Η γυναίκα για αυτούς είναι κάτι ιερό και πάντοτε θα την έχουν στο μυαλό τους ως μια πριγκίπισσα. Θα της φερθούν όπως φέρονται και στη μητέρα τους. Τίποτα λιγότερο.
Δε θα την πιέσουν να λάβει αποφάσεις αν δεν είναι έτοιμη. Έχουν και άλλα ενδιαφέροντα και δεν κολλάνε σαν βδέλλες πάνω της. Της επιτρέπουν να έχει το χώρο και τις ελευθερίες της.
Έχουν το θάρρος να δείχνουν τις ευαίσθητες πλευρές του χαρακτήρα τους. Εκφράζουν -δίχως φόβο- τα συναισθήματά τους. Γνωρίζουν πως η αποκάλυψή του εσωτερικού τους κόσμου, προς το πρόσωπο που είναι ερωτευμένοι, δείχνει το επίπεδο της συναισθηματικής τους νοημοσύνης.
Κρατάνε κάθε υπόσχεση που έχουν δώσει. Οι πράξεις ενός ανθρώπου είναι ένας καλός κριτής της ακεραιότητάς του. Γι’ αυτό κάνουν πάντότε ό,τι λένε. Είναι δίπλα της σε κάθε κατάσταση. Εύκολη ή δύσκολη.
Δε θα τη ζηλέψουν. Θα της έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη. Δε θα της κάνουν τη ζωή δύσκολη. Άλλωστε δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία τους να κλαψουρίζουν. Γνωρίζουν πότε πρέπει να μείνουν και πότε να φύγουν. Δε θα το βάλουν στα πόδια με την πρώτη δυσκολία. Μάχονται μέχρι τέλους να κρατήσουν ζωντανό αυτό που με τόση επιμονή έχτισαν μαζί της. Δε βλέπουν επιφανειακά τίποτα που να αφορά τη σχέση τους.
Δεν ξεχνάνε να της κάνουν κομπλιμέντα για το χαρακτήρα και για την ομορφιά της. Θυμούνται κάθε επέτειο και δεν ξεχνούν τι της αρέσει και τι όχι. Ξέρουν ότι αρκεί ένα και μόνο τριαντάφυλλο, που θα της το δώσουν την κατάλληλη στιγμή, να μοιάζει μ’ ένα πανάκριβο κόσμημα.
Και φυσικά, ξέρουν απ’ έξω κι ανακατωτά το savoir vivre. Όχι για να την εντυπωσιάσουν με τις γνώσεις τους ή για να τη ρίξουν πιο εύκολα στο κρεβάτι. Δε θα πέσουν ποτέ τόσο χαμηλά. Το κάνουν γιατί κι αυτό είναι στη φιλοσοφία που έχει επιλέξουν να ακολουθήσουν. Η ουσία είναι προτιμότερη απ’ την εντύπωση.
Ένας gentleman είναι ένας πραγματικός και αληθινός άντρας. Ένας ιππότης και ένας ήρωας. Ένας ήσυχος και ισχυρός πρωταθλητής της αλήθειας, της ομορφιάς, της ελευθέριας και της αγάπης. Γι’ αυτό φρόντισε να είσαι το πρωτότυπο και όχι απλά το αντίγραφο.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Διαφήμιση

Ρυθμίστε το φωτισμό με… τη δύναμη της σκέψης

Όταν ένας άνδρας αγαπάει μια γυναίκα…