in

Ρωσία: Πωλείται διαμάντι 242 καρατίων έναντι 2 εκατ. δολαρίων – Έχει το μέγεθος με ένα μπαλάκι του πινγκ πονγκ

Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος

Σε δημοπρασία τέθηκε ένας από τους ακριβότερους και σπανιότερους πολύτιμους λίθους, ο οποίος έχει μέγεθος ίδιο με ένα μπαλάκι του πινγκ πονγκ. Πρόκειται για ένα διαμάντι 242 καρατίων.

Το συγκεκριμένο διαμάντι ανακαλύφθηκε το 2000 στο ορυχείο της Alrosa PJSC στην Ανατολική Ρωσία. Η εταιρεία εξόρυξης διαμαντιών Alrosa PJSC έχει αποφασίσει να πουλήσει αυτόν τον πολύτιμο λίθο στα πλαίσια της έναρξης της 100ης δημοπρασίας της.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με το Bloomberg, η δημοπρασία θα λάβει χώρα στο Ντουμπάι στις 22 Μαρτίου, ενώ η αρχική τιμή του διαμαντιού θα ξεκινήσει από τα 2 εκατ. δολάρια.

Η εταιρεία σκοπεύει να πουλήσει ακόμα δύο πολύτιμους λίθους 190,7 καρατίων και 136,2 καρατίων αλλά και μερικούς ακόμα μικρότερης αξίας.

Σημειώνεται πως οι τιμές των διαμαντιών – όπως και αρκετών ακόμα πολύτιμων προϊόντων – υποχώρησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ειδικότερα στο πρώτο εξάμηνο του 2020. Ωστόσο η ύφεση δεν κράτησε για πολύ και στο τέλος του έτους παρατηρήθηκε ανάκαμψη του κλάδου.

Η Gem Diamonds Ltd., μάλιστα ένας ακόμη σημαντικός παίκτης του χώρου, δήλωσε ότι τους τελευταίους μήνες, οι τιμές στις πώλησης τους, ήταν υψηλότερες από τα επίπεδα της προ – Covid εποχής.

ΠΗΓΗ:imerisia

Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση

Έλενα Παπαρίζου: Βίασαν την κολλητή μου στο σχολείο και άλλαξε η ζωή της

Μαρκουλάκης σε ΣΕΗ: Με «κρεμάσατε στα μανταλάκια» αδιαφορώντας για τις συνέπειες στη ζωή μου