in

Ψυχή 16: Ο αστεροειδής που μπορεί να κάνει τη Γη πλούσια

Ένας αστεροειδής ήταν αυτός που άλλαξε την ιστορία της Γης μία φορά και ένας δεύτερος αστεροειδής είναι εκείνος που μπορεί να αλλάξει την ιστορία του πλανήτη, για δεύτερη φορά. Ο πρώτος μετεωρίτης είναι φυσικά αυτός που είχε ως αποτέλεσμα να εξαφανιστούν οι δεινόσαυροι και το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του πλανήτη μας, πριν από 66 εκατομμύρια χρόνια. Ο δεύτερος, ο οποίος έχει και ονομασία μάλιστα, “Ψυχή 16”, δεν έρχεται για να καταστρέψει τη ζωή αλλά για να μας κάνει πλούσιους. Φέρνει περισσότερα χρήματα από όλο τον τζίρο των επίγειων και online casino, από το σύνολο της περιουσίας όλων των δισεκατομμυριούχων της Γης, από όλα τα κέρδη των μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων…

Η ανακάλυψη του “χρυσού” αστεροειδή

Η ανακάλυψη του αστεροειδή “Ψυχή 16” (Psyche 16) έγινε το 1852 από τον Ιταλό αστρονόμο Ανιμπάλε ντε Γκάσπαρις. Ο συγκεκριμένος αστεροειδής είμαι γεμάτος με χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα. Θα μπορούσαμε να υπολογίσουμε με τις τρέχουσες τιμές πώς είναι φορτωμένος με 600 τετράκις εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό είναι αδιανόητο για την ανθρώπινη λογική και αν μπορούσαμε να το μοιράσουμε ισόποσα σε όλους τους κατοίκους της γης, τότε έκαστος από εμάς θα έπαιρνε περισσότερα από 80 δισεκατομμύρια ευρώ. Η NASA φαίνεται να προγραμματίζει μία επίσκεψη στο συγκεκριμένο αστεροειδή προκειμένου να τον μελετήσει, όμως είναι πολύ δύσκολη και ιδιαίτερα προβληματική από πολλές απόψεις η εξόρυξη των πολύτιμων μετάλλων του συγκεκριμένου αστεροειδή.

Πολύτιμο είναι μόνο το σπάνιο

Ακόμα κι αν η εξόρυξη του συγκεκριμένου αστεροειδή γίνει κάποια στιγμή εφικτή, δημιουργούνται δύο εύλογα ζητήματα. Το πρώτο είναι το ερώτημα γιατί να μοιράσει αυτός που θα φτάσει πρώτος και ξεκινήσει την εξόρυξη (πιθανότατα η NASA) όλον αυτό τον πλούτο με κάθε έναν από εμάς… Το δεύτερο ζήτημα είναι πως όταν κάτι υπάρχει σε τόσο μεγάλη πλέον αφθονία, τότε η τιμή του υποχωρεί. Ένα μεγάλο απόθεμα χρυσού από τον αστεροειδή θα μπορούσε να έχει πολλές εφαρμογές στον τομέα της βιομηχανίας, την παραγωγή ωραίων κοσμημάτων, αλλά δεν θα αυξήσει τη ζήτηση για χρυσό στον κόσμο και για αυτό δεν πρόκειται ουσιαστικά να δημιουργήσει τόσο πλούτο στον πλανήτη. Αυτό που θα μπορούσε να συμβεί είναι να κάνει πολύ πλούσιο αυτόν που τελικά θα προχωρήσει στην εξόρυξη του αστεροειδή.

Διαφήμιση

Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας

Μπορεί τελικά να περάσουν πάρα πολλά χρόνια για να μπορέσει να γίνει εφικτή η εξόρυξη του αστεροειδή. Μπορεί ακόμα και να μη γίνει ποτέ κάτι τέτοιο. Το σημαντικό είναι πως από τη συγκεκριμένη ιστορία προκύπτουν δύο ενδιαφέροντα ηθικά διδάγματα. Πρώτον, αποτελεί άλλη μία απόδειξη πως μεγάλο μέρος του πλούτου βρίσκεται μόνο στα χαρτιά. Όταν προσπαθείς να πουλήσεις οι τιμές υποχωρούν κι αυτό είναι κάτι που συχνά ξεχνάμε όταν υπολογίζουμε κάτι πολύτιμο, όπως ακριβώς συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Δεύτερον, ο πραγματικός πλούτος δεν είναι θέμα ποσότητας και όγκου. Προέρχεται από τις δραστηριότητες των ανθρώπων και από τη δημιουργία αντικειμένων που επιθυμούν. Είναι πιο σημαντικό να πείσεις τον κόσμο πως χρειάζεται κάτι και πώς μία πέτρα, όπως ο χρυσός και οι πολύτιμοι λίθοι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δείξει αγάπη και αφοσίωση. Αλλιώς είναι απλά και μόνο μία ασήμαντη πέτρα.
Πιθανότατα Λοιπόν δεν θα γίνουμε όλοι πλούσιοι από τον συγκεκριμένο αστεροειδή. Για να τα καταφέρει κάνεις Θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τα διαθέσιμα μέσα με καινοτόμους τρόπους, ώστε να δημιουργήσει κάτι το οποίο θα αποκτήσει αξία και ζήτηση.

Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση

Γυναίκα 2020: Χρήσιμα Tips για να έχει διάρκεια το άρωμα σου

Μόδα 2020: Τι είναι το περιβόητο Pied de Poule;