in

Ποιο Κονκόρντ; Το πρώτο υπερηχητικό εμπορικό αεροπλάνο ήταν Ρώσικο. Το Tupolev Tu-144. Βίντεο

Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να γνωρίσουμε το κονκορντ ως το μοναδικό υπερηχητικό αεροπλάνο που εκτελούσε εμπορικές πτήσεις, η αλήθεια είναι ότι μερικούς μήνες νωρίτερα πέταξε το ρωσικό υπερηχητικό Tupolev Tu-144

Το Tupolev Tu-144 ήταν ένα σοβιετικό εμπορικό υπερηχητικό αεροσκάφος, το οποίο έχει αποσυρθεί. Είναι το ένα από τα δύο μόνο εμπορικά υπερηχητικά αεροπλάνα, ενώ το άλλο είναι το αγγλογαλλικό Κονκόρντ.

Διαφήμιση

Ταχύτητα πτήσης: 2.300 χλμ./ώρα
Μήκος: 66 μ.
Μέγιστη ταχύτητα: 2.430 χλμ./ώρα
Εμβέλεια: 6.500 χλμ.
Σχεδιαστής: Αλεξέι Τουπόλεφ
Ημερομηνία πρώτης πτήσης: 31 Δεκεμβρίου 1968

Το Κονκόρντ

Το Κονκόρντ ήταν ένα γαλλοβρετανικό υπερηχητικό επιβατηγό αεροσκάφος που εκτελούσε πτήσεις μέχρι το 2003. Ήταν το ένα από τους δύο τύπους υπερηχητικών επιβατηγών αεροπλάνων που έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα, αλλά και το μόνο που εντάχθηκε σε δρομολογημένες πτήσεις.

Μέγιστη ταχύτητα: 2.179 χλμ./ώρα
Ταχύτητα πτήσης: 2.158 χλμ./ώρα
Ημερομηνία τελευταίας πτήσης: 26 Νοεμβρίου 2003
Παρθενική πτήση: 2 Μαρτίου 1969

Αν και ανεπιτυχές στην εμπορική του πορεία, το ρωσικό επιβατηγό υπερηχητικό αεροσκάφος Tupolev-144, που υπηρέτησε για μόλις μια τριετία, συνεχίζει μια δεύτερη «ζωή», αυτή τη φορά ως έκθεμα. Από τα ελάχιστα που κατασκευάστηκαν, μόλις 16, κάποια αυτή τη στιγμή εκτίθενται για τους φίλους της αεροπορίας σε διάφορα σημεία, κυρίως στην Ρωσία. Έτσι έχουμε:

Το αεροσκάφος με κωδικό CCCP-77114 τοποθετήθηκε πριν δύο χρόνια στο κέντρο ενός οδικού κόμβου κοντά στην είσοδο του διεθνούς αεροδρομίου Zhukovsky, νοτιοανατολικά της Μόσχας.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αντώνης-Σωτήρης Στάμος

Γυναίκες, αυτοκίνητα, αθλητικά, φαγητά και ταξίδια. Θέλετε και άλλα;
Τρέξιμο και γράψιμο.
Email επικοινωνία στο [email protected]
instagram
facebook

Διαφήμιση

Ανέκδοτο: Οι 3 ξανθιές και οι εξετάσεις στην Αστυνομία …! Τρελό γέλιο

Αλίσα Νιούμαν: Το πρωί γυμναστική, προπόνηση και Ολυμπιακοί Αγώνες, το βράδυ, Only fans και άγιος ο θεος. Μπήκαμε στο προφιλ της. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ