in

Πέταξέ το: Επιστήμονας λέει ότι το σουτιέν κάνει κακό στην υγεία. Δες τα οφέλη και θα το πετάξεις χθες

Τα σουτιέν θεωρούνται ένα από τα πιο σημαντικά αντικείμενα στην γκαρνταρόμπα κάθε γυναίκας. Τα ψώνια για αυτά πολλές φορές αποτελούν πρόβλημα για τις γυναίκες. Πλέον, σύμφωνα με έναν Γάλλο επιστήμονα, τα ψώνια δεν είναι το μόνο πρόβλημα που θα πρέπει να συλλογίζονται οι γυναίκες, όταν σκέφτονται να αγοράσουν ένα σουτιέν.

Ο Ζαν-Ντενίς Ρουιλόν ισχυρίζεται ότι τα σουτιέν “είναι αχρείαστα”, ενώ υποστηρίζει ότι μπορεί, εν τέλει, να προκαλούν περισσότερο κακό, απ’ ότι το αντίθετο, στον γυναικείο πληθυσμό.

Η αμφιλεγόμενη έρευνα του Γάλλου επιστήμονα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα σουτιέν μπορούν να “αποτρέψουν τους ιστούς του σώματος από το να μεγαλώσουν”, και πως το στήθος είναι πολύ πιο πιθανό να μην πέσει, εφόσον η γυναίκα δεν φοράει σουτιέν.

Διαφήμιση

Ο κ. Ρουιλόν, του πανεπιστημίου Franche-Comte, μελετούσε επί 15 χρόνια συνολικά 130 γυναίκες, με διάφορα μεγέθη στήθους. Ζήτησε από όλες τις γυναίκες να μην φορούν σουτιέν επί μακρές χρονικές περιόδους, κατά τις οποίες μετρούσε τα στήθη τους, χρησιμοποιώντας διαβήτες και χάρακες.

Ο επιστήμονας ρωτούσε συχνά τις γυναίκες εφόσον βίωναν πόνους στην πλάτη, ή ένιωθαν περιορισμένες, όταν χρειαζόταν να πραγματοποιούν καθημερινές εργασίες, δίχως να φορούν σουτιέν.

Ο ίδιος δήλωσε: “Τα πρώτα αποτελέσματα αποδεικνύουν την υπόθεση ότι το σουτιέν είναι περιττό. Ιατρικά, φυσιογνωμικά, ανατομικά, το στήθος δεν επωφελείται από τη στέρηση της βαρύτητας”, ενώ προσέθεσε ότι: “η απουσία των σουτιέν μπορεί να αποδειχθεί περισσότερο ωφέλιμη για τη διατήρηση του σχήματος του στήθους από την παρουσία τους”.

Όπως εξήγησε: “Η απόφαση να μην φορέσει μία γυναίκα σουτιέν σημαίνει πως νιώθουν πιο άνετα και πιο αισθησιακά. Αντίθετα με την κοινή άποψη, τα στήθη δεν πέφτουν, αλλά σφίγγουν και ανασηκώνονται, και η ποιότητα του δέρματος βελτιώνεται”.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αθανασία Τσέλλου

Η Αθανασία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Την άφησε στα 18 για σπουδές αλλά κάθε καλοκαίρι θα τη βρεις στο νησί. Έχει σπουδές σε marketing και αγαπά τη φωτογραφία.
Email επικοινωνία στο [email protected]

Διαφήμιση

Το Λενάκι στηρίζει Μίλαν και έγινε η αγαπημένη influencer των οπαδών των Rossoneri. Ποιά Κιάρα Φερράνι

Φωτογραφία: Το selfie που παραλίγο να μείνει στην ιστορία