Πάσχα 2020: Παραδοσιακή Μαγειρίτσα

Υλικά:
* 1 συκωταριά με τα εντεράκια της
* 1-2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
* Λίγο άνηθο
* Αλάτι πιπέρι
* Λάδι
* 2-3 αυγά
* Λεμόνια χυμό
Εκτέλεση:

# Πλένουμε τα έντερα μέσα έξω. Τα τρίβουμε με λεμόνι και αλάτι και τα ζεματάμε λίγο
# Πλένουμε και την συκωταριά καλά και την ζεματάμε και αυτήν, λίγο όμως
# Τα κόβουμε όλα αυτά σε ψιλά κομματάκια όταν χλιαρώσουν λίγο
# Στο λάδι, τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια που έχουμε ψιλοκόψει, ώσπου να γυαλίσουν (μην μαυρίσουν)!!
# Ρίχνουμε και την συκωταριά με τα εντεράκια (ίσα ίσα να γυαλίσει και αυτή) προσθέτουμε μπόλικο νερό, αλάτι, πιπέρι, άνηθο
# Αν μας αρέσει παχιά βάζουμε και λίγο Βιτάμ
# Βράζουμε σε σιγανή φωτιά και την δοκιμάζουμε στο αλάτι συχνά. Σβηνουμε και κάνουμε ένα πηχτό αβγολέμονο
Η μαγειρίτσα είναι τέλεια με μαύρο φρεσκοτριμένο πιπέρι στο πιάτο.

Διάβασε περισσότερα

Συνταγές Πάσχα: Αρνάκι στο φούρνο με γραβιέρα και δεντρολίβανο

Συνταγή: Κοκορέτσι για το πασχαλινό τραπέζι