in

Παρίσι-Βερολίνο Σε Μόλις 1 Ώρα Με Τρένο Υψηλής Ταχύτητας; Καλωσήρθατε στο Μέλλον Της Μεταφοράς. Τρένο σαν Αεροπλάνο


Πώς θα σας φαινόταν να μπορούσατε να ταξιδέψετε από το Παρίσι στο Βερολίνο σε μια ώρα, χωρίς καν να χρειαστεί να μπείτε σε αεροπλάνο, αλλά αντίθετα σε τρένο; Σου ακούγεται αδύνατο; Κι όμως, όταν η επιστήμη και ο σχεδιασμός υπερέχουν, τίποτα δεν είναι αδύνατο.

Η ισπανική εταιρεία hyperloop Zeleros σχεδιάζει λοβούς που κλειδώνουν με αέρα, με πίεση που μπορούν να μεταφέρουν έως και 200 ​​επιβάτες με 1.000 χιλιόμετρα την ώρα, καθιστώντας δυνατό ένα ταξίδι από το Παρίσι στο Βερολίνο σε μόλις μία ώρα.

Και αν αναρωτιέστε τι είναι τα hyperloops και πώς είναι δυνατό ένα τέτοιο ταξίδι, ορίστε.

Διαφήμιση

Η ισπανική εταιρεία, σε συνεργασία με κυβερνήσεις και σε αναζήτηση επενδυτικών κεφαλαίων και ερευνητών, προτείνει την ανάπτυξη μιας φουτουριστικής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας που θα είναι το μέλλον των μεταφορών για ταξίδια μεσαίας απόστασης.

Η ιδέα βασίζεται στην ανάπτυξη ενός παγκόσμιου δικτύου τρένων υψηλής ταχύτητας, τα οποία ουσιαστικά λειτουργούν στέλνοντας ειδικά σχεδιασμένες «κάψουλες» ή «λοβούς» μέσω ενός χαλύβδινου σωλήνα που διατηρείται σε μερικό κενό ελαχιστοποιώντας την αντίσταση του αέρα, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα ώστε οι άνθρωποι να ταξιδεύουν μεγάλες αποστάσεις πολύ πιο γρήγορα από ό,τι μπορούν σήμερα.

Η έλλειψη τριβής είναι το μυστικό για την ανάπτυξη τόσο υψηλών ταχυτήτων. Αν και τα hyperloop λειτουργούν με ταχύτητες συγκρίσιμες με τις αεροπορικές μεταφορές, από την άλλη πλευρά δεν έχουν καμία από τις σοβαρές συνέπειες των αεροπορικών μεταφορών όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας και τη ρύπανση του περιβάλλοντος.

Η Zeleros αναζητά διαδρομές όπου υπάρχουν δυνατότητες υλοποίησης, ώστε να δοθεί η δυνατότητα μετακίνησης μεγάλου αριθμού επιβατών και εμπορευμάτων, να μειωθεί η χρήση συμβατικών μέσων μεταφοράς και με αυτόν τον τρόπο να μειωθεί η περιβαλλοντική ρύπανση από το hyperloop της εταιρείας. θα είναι εξ ολοκλήρου ηλεκτρική, επενδύοντας στην περιβαλλοντική συνείδηση.

Ωστόσο, τα σχέδια του Zeleros δεν περιορίζονται στη διαδρομή Παρίσι-Βερολίνο αλλά, όπως είπαμε, στη δημιουργία ενός παγκόσμιου δικτύου hyperloops μεταξύ πόλεων του κόσμου. Για αυτό, τα σχέδια περιλαμβάνουν δρομολόγια όπως Παρίσι-Βαρκελώνη, Σαν Φρανσίσκο-Λος Άντζελες κλπ

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αντώνης-Σωτήρης Στάμος

Γυναίκες, αυτοκίνητα, αθλητικά, φαγητά και ταξίδια. Θέλετε και άλλα;
Τρέξιμο και γράψιμο.
Email επικοινωνία στο [email protected]
instagram
facebook

Διαφήμιση

Αχ Ελένη! Η Έλενα Κρίστενσεν με ζαρτιέρα και ανυπαρκτα ΕΣΩPOYΧΑ – Εντεκαδάτη στα 53 της. Η φωτογραφία που έριξε το Instagram

Gntm: viral video. Ο Τάκης Ζαχαράτος κάνει τη Σοφία Χατζηπαντέλη του ριάλιτι και το Instagram κλαίει. Τρελό γέλιο