in

Παραιτείται από τον «Σασμό» ο σκηνοθέτης Κώστας Κωστόπουλος – Ηθοποιός τον καταγγέλλει για βιασμό

«Η καταγγελία αυτή είναι απολύτως ψευδής και αποτελεί μία χυδαία απόπειρα συκοφάντησής μου» υποστηρίζει ο σκηνοθέτης, σε ανάρτησή του στο Facebook

Για βιασμό καταγγέλλει τον Κώστα Κωστόπουλο η 33χρονη ηθοποιός Έλενα Αθανασοπούλου, με εκείνον να μην μένει άπραγος και να το αρνείται κατηγορηματικά.

Συγκεκριμένα, πριν λίγες ώρες ο σκηνοθέτης του «Σασμού» πραγματοποίησε μία μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, χαρακτηρίζοντας την καταγγελία «ψευδή» και γνωστοποιώντας τις δύο αποφάσεις του: Πρώτον, θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Δεύτερον, παραιτείται από την επιτυχημένη δραματική σειρά του ALPHA, καθώς -όπως υποστηρίζει- δεν θέλει αυτή η σοβαρή καταγγελία εις βάρος του να φέρει σε δύσκολη θέση τόσο το κανάλι όσο και τους συνεργάτες του.

«Eδώ και καιρό, μια γυναίκα με την οποίαν είχαμε μία περιστασιακή γνωριμία πριν από δώδεκα, δεκατρία χρόνια, με απειλεί, μέσω μηνυμάτων και υπαινιγμών στα social media, ότι θα με καταγγείλει για βιασμό. Βλέποντας τις σχετικές της αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, διαπίστωσα ότι εμπλούτιζε συνεχώς την “καταγγελία” της, με προσωπικά κωμικά και δήθεν χιουμοριστικά βιντεάκια, “φωτογραφίζοντας” συνεχώς εμένα. Έδωσα τόπο στην οργή, αρνούμενος να πιστέψω ότι τέτοιου είδους ψεύδη θα μπορούσαν να αποκτήσουν επίσημη υπόσταση. Τις τελευταίες ημέρες, όμως, δημοσιεύματα και τηλεοπτικά ρεπορτάζ αναφέρουν ότι η γυναίκα αυτή έχει προχωρήσει σε υποβολή μήνυσης για έναν βιασμό προ δωδεκαετίας από “γνωστό σκηνοθέτη”, χωρίς και πάλι να κατονομάζομαι.

Λόγοι ευθύτητας και αξιοπρέπειας μού επιβάλλουν να τοποθετηθώ δημόσια: Η “καταγγελία” αυτή, αν και εφόσον όντως αφορά εμένα, είναι απολύτως ψευδής και αποτελεί μία χυδαία απόπειρα συκοφάντησής μου. Οι αρχές και το ήθος μου είναι γνωστές σε όλους όσους συνεργάσθηκα όλες αυτές τις δεκαετίες. Βέβαια, για την υπεράσπιση του ονόματος και της προσωπικότητάς μου δεν αρκούν μόνο οι μαρτυρίες των φίλων. Δεν πρόκειται να αφήσω την συκοφαντία να σέρνεται και να διαβρώνει την επαγγελματική και προσωπική μου ζωή. Δεν έχω μάθει, άλλωστε, να ζω ανάμεσα σε σκιές και φαντάσματα. Είμαι υποχρεωμένος να ζητήσω την προστασία της Δικαιοσύνης, στην οποία άμεσα προσφεύγω. Δεν σκοπεύω προφανώς να αντιπαρατεθώ δημόσια με την εν λόγω γυναίκα ούτε να απαντήσω στα ψεύδη της ή να συνδιαλλαγώ μαζί της. Οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης, στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, είναι αυτοί στους οποίους καταφεύγω, όπως θα έκανε κάθε πολίτης που θα ήθελε να προστατεύσει το όνομα του.

Στο διάστημα που ακολουθεί και μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη νιώθω την υποχρέωση να παραιτηθώ από τη σειρά την οποία σκηνοθετώ. Δεν θέλω με κανένα τρόπο αυτή η προσωπική μου περιπέτεια να φέρει σε δύσκολη θέση τους συνεργάτες μου, την παραγωγή και το κανάλι» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Κώστας Κωστόπουλος.

Ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα; Θα φανεί! Τι θα γίνει με τον «Σασμό»; Εε, δεν μπορεί να «κοπεί», αφού σημειώνει τεράστια επιτυχία, πρόκειται, ωστόσο, για μία παραίτηση-«βόμβα»!

Έλενα Αθανασοπούλου

Written by Φαίη Αλεξοπούλου

Απόφοιτη του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Αγαπώ το free camping, την ελευθερία, τις όμορφες συζητήσεις. Δεν αντέχω την αδικία και την προδοσία. Δεν λέω ποτέ "όχι" στο να βγω σε ένα κοκτέιλ μπαρ, αλλά και σε βόλτα στην πόλη.
Για επικοινωνία: [email protected]