in

Πανταχού παρούσα η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου

Αν και μητέρα βρέφους λίγων μηνών, τη Δήμαρχο Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου την συναντάμε τις καθημερινές από νωρίς το πρωί ως αργά το μεσημέρι στο Δημαρχείο και την πρώτη γραμμή… για την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας των συνδημοτών της, χαράζοντας παράλληλα τη στρατηγική ανάπτυξης του Δήμου Σκύδρας. 

Κι επειδή ο Δήμος Σκύδρας που διοικεί η κα. Ιγνατιάδου είναι κατ’εξοχήν αγροτικός, κι επειδή η ίδια η Δήμαρχος είναι Άξια, αλλά και η καλύτερη εκπρόσωπος των συνδημοτών της (που θυμίζουμε πως την επανεξέλεξαν με 60% από τον πρώτο γύρο στις τελευταίες εκλογές) κι επειδή αγαπά αυτό που κάνει, ξαναπήγε στο Δημαρχείο χθες το απόγευμα για να είναι παρούσα στην τηλεδιάσκεψη που συνδιοργάνωσαν ο δυναμικός πρόεδρος της Τοπικής ΔΗΜ.Τ.Ο. Μάκης Δημητριάδης σε συνεργασία με την ακούραστη γραμματέα Αγροτικών Φορέων της ΝΔ Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, για τον ΕΛΓΑ. 

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν μεταξύ των άλλων, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργος Στεργίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής, οι Δήμαρχοι Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, Έδεσσας Τάκης Γιάννου και Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, ο αν. γραμματέας Οργανωτικού Β.Ελλάδος ΝΔ  Κώστας Φωτίου, οι πολιτευτές Πέλλας Στάθης Φουντουκίδης και Νίκη Ποζίδου, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Σκύδρας Παναγιώτης Πασάκης, κ.α.

Διαφήμιση

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου, αφού χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους είπε τα εξής: “Το τελευταίο διάστημα γίνεται ακόμη πιο μεγάλη και πιο φανερή, ότι είναι επιτακτική ανάγκη πρόεδρε η αλλαγή / προσαρμογή του κανονισμού του ΕΛΓΑ. Γιατί ακόμη μια φορά αντιμετωπίζουμε θέματα, οι αγρότες του Δήμου Σκύδρας και γενικότερα της Πέλλας, με τις βροχοπτώσεις του προηγούμενου έτους, Ιουλίου και Αυγούστου κι εκεί προκύπτει κι ένα θέμα σχετικά για το αν εμπίπτουν στις άμεσες αποζημιώσεις ή όχι; Εγώ νομίζω πως έτσι όπως προκύπτει από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ είναι ξεκάθαρο. Επομένως, αυτές οι ασάφειες, αυτά τα προβλήματα, αυτή η διχογνωμία, θεωρώ ότι θα πρέπει να ξεκαθαριστεί με την προσαρμογή / τροποποίηση / ανανέωση του κανονισμού, ο οποίος πρωτίστως θα προσαρμοστεί στην κλιματική αλλαγή των τελευταίων μηνών. Θέματα που προέκυψαν από την Μήδεια. Ήδη καταφθάνουν οι αγρότες στο Δημαρχείο για τις δηλώσεις από τον παγετό στις ροδακινοκαλλιέργειες. Θα πρέπει φυσικά το όλο σύστημα να τρέξει γρήγορα, όσο αναφορά τις εκτιμήσεις, τις αποζημιώσεις που επαναλαμβάνω θα πρέπει να είναι δίκαιες, θα πρέπει να είναι αντικειμενικές. Ήδη η κοινωνία μας στενάζει από τα αποτελέσματα της Πανδημίας και όλα αυτά θα πρέπει να τα δούμε. Πολύ σημαντικό αυτό που διαβάζουμε τελευταία για την καταβολή του deminimis. Μεταφέρουμε την αγωνία του κόσμου, το αίτημα του κόσμου ότι δεν θα πρέπει να συμψηφιστεί με την επιστρεπτέα προκαταβολή. Αυτές τις λίγες επισημάνσεις θέλω να κάνω. Είμαι σίγουρη ότι θ’ακολουθήσει διεξοδική συζήτηση και θα έχουμε την ευκαιρία να τα ξαναπούμε. Θερμές ευχαριστίες και πάλι. Θα παρακολουθήσω με πολύ ενδιαφέρον τη συζήτηση.”

Μετα τους χαιρετισμούς, συνεχίστηκε η συζήτηση και η Δήμαρχος έθεσε ερώτημα στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, σχετικά με το κεράσι και τον περσινό παγετό. Η Δήμαρχος είπε τα εξής: “Να θυμίσω λιγάκι στον Πρόεδρο, ότι και πέρσι στη σύσκεψη, είχαμε αναφερθεί στα κεράσια, ειδικά στα πρώιμα της Πέλλας και της Ημαθίας που είχαν υποστεί παγετό, αλλά δεν έγιναν ούτε καν δηλώσεις. Πρόεδρε δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει με αυτό το θέμα; Είναι πάρα πολλοί οι αγρότες που έχουν υποστεί ζημία και δεν έχει γίνει μέχρι και σήμερα τίποτε. Αυτό θα πρέπει να το δούμε; Σας ευχαριστώ πολύ.” 

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Α.Λυκουρέντζος απάντησε αμέσως τα εξής:” Θα απαντήσω αμέσως. Ήτανε η κάθετη αντίδραση του Υποκαταστήματος (Βέροιας), ότι με τους δείκτες τους μετεωρολογικούς ότι δεν ήταν πράγματι παγετός. Είναι ένα θέμα που έχουμε κρατήσει ανοιχτό εμείς, ως διοίκηση. Στην Επικράτεια έχουμε ογδόντα δύο τέτοια θέματα, τα οποία προσπαθούμε να δούμε τι μπορεί να γίνει. Δεν δίνω κάποια υπόσχεση, λέω πως είναι ένα από τα θέματα που δεν έχουμε κλείσει. Είναι ένα από τα ογδόντα δύο θέματα που κρατάμε στο γραφείο σε φάκελο και που συζητάμε και με τον κ. Στρατάκη τον Γενικό Γραμματέα και τον κ. Γιαννακάκη και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Που όπως είπα προηγουμένως να είναι λύσεις. Όχι θα πάει ΨΕΑ, θα πάει κρατικές οικονομικές ενισχύσεις, θα πάει deminimis. Δεν θέλω να το ακούω αυτό. Όσο είμαι Πρόεδρος αυτό δεν με καλύπτει. Δεν μπορώ να παραπέμψω στο μέλλον τα θέματα. Αυτό που θέλω να σας πω τελευταίο είναι ότι ότ

αν ανοίξουν οι διαδικασιες, θα ξαναβρεθούμε από κοντά. Γιατί και το από κοντά διευκολύνει τη συζήτηση και τις απαντήσεις. Και το να εξέλθουνε λύσεις στα θέματά μας. Και θα συνεχίσουμε αυτή τη προσπάθεια έτσι, μαζί με κοινή συνεργασία, με ειλικρίνεια, με τίμιο λόγο, με καθαρότητα.”

Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση

Αλέξης Παρχαρίδης: Θέλω να ζω το αιώνιο παρόν

Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος

Νικολάου για Κουφοντίνα : Παραλήρημα της Κούρτοβικ – Δεν υπάρχει εκδικητική συμπεριφορά