in

Γιατί και που όσοι δεν ξέρουν πότε γεννήθηκαν γιορτάζουν τα γενέθλια τους την Πρωτοχρονιά;

Κάθε χρόνο εκατομμύρια άνθρωποι στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν, στο Σουδάν και στη Σομαλία γιορτάζουν τα γενέθλια τους την Πρωτοχρονιά καθώς δεν έχουν καταγραφεί πολλές γεννήσεις λόγω των μακροχρόνιων πολέμων.

Οι αρχές του Αφγανιστάν αποφάσισαν να καθιερώσουν την Πρωτοχρονιά ως μέρα γενεθλίων για όλους εκείνους που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια των πολέμων που έγιναν την δεκαετία του ’80 και του ’90 καθώς δεν υπήρχε τότε σύστημα που να καταγράφει τις γεννήσεις.

Διαφήμιση

Στο Αφγανιστάν είναι σπάνιο να έχει κάποιος ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης και έτσι οι συγγενείς των παιδιών που γεννιόντουσαν κατά τη διάρκεια του πολέμου, τα δήλωναν κατά προσέγγιση ενώ παράλληλα οι αρχές δεν είχαν το κατάλληλο σύστημα καταγραφής των γεννήσεων.

Όταν οι Αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ μπήκαν στη χώρα δημιουργήθηκαν θέσεις εργασίας και χιλιάδες άνθρωποι έκαναν αιτήσεις. Αλλά ήταν απαραίτητο να αναγράφεται η ημερομηνία γέννησης τους και έτσι καθιερώθηκε για όσους δεν γνώριζαν η 1η Ιανουαρίου.

Η ίδια ημερομηνία χρησιμοποιείται και από όσους θέλουν να εγγραφούν σε κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Εκτός από το Αφγανιστάν υπάρχουν και άλλες χώρες που έχουν υιοθετήσει το συγκεκριμένο σύστημα λόγω του ότι βρίσκονταν σε μακροχρόνια εμπόλεμη κατάσταση. Την 1η Ιανουαρίου έχει καθιερωθεί να έχουν γενέθλια όσοι δεν ξέρουν την ημερομηνία γέννησης, στο Σουδάν, στη Σομαλία και στο Πακιστάν.

Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση

Nail art: πρωτοχρονιάτικα νύχια σε κόκκινο, ασημί, μαύρο και χρυσό

Viral Φωτογραφία: Η Ριάνα χτενίζει τα μαλλιά στην Κάρα Ντελεβίν και βγαίνουν για ποτάρες