koolnews logo
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Κυριακή, Μάι 10, 2026
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Δις ισόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας
news

Δις ισόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Kool Team
Last updated: 18 Μαρτίου, 2025 9:47 πμ
Kool Team
Published: 18 Μαρτίου, 2025
Share
SHARE

Ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κρίθηκε σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η Ρούλα Πισπιρίγκου. Δικαστές και ένορκοι, υιοθετώντας πλήρως την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, Βασιλικής Δημόπουλου, έκριναν ότι η 36χρονη μητέρα από την Πάτρα ευθύνεται για τους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας.

Η απόφαση αυτή, που έρχεται μετά από μια μαραθώνια δίκη διάρκειας σχεδόν ενός έτους, επιβεβαιώνει την κατηγορία ότι τα δύο μικρότερα παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη έχασαν τη ζωή τους από ασφυκτικό θάνατο, με υπαίτια τη μητέρα τους.

Μια υπόθεση που συγκλόνισε την Ελλάδα

Η δικαστική διαδικασία υπήρξε εξαιρετικά απαιτητική, με περισσότερες από 80 συνεδριάσεις και καταθέσεις περίπου 50 μαρτύρων, μεταξύ των οποίων ιατροδικαστές, γιατροί και νοσηλευτές. Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη δίκη ενίσχυσαν την κατηγορία ότι οι θάνατοι των δύο παιδιών δεν ήταν τυχαίοι ούτε αποτέλεσμα παθολογικών αιτίων, αλλά προϊόν εγκληματικής ενέργειας.

Η κατηγορούμενη, κατά την απολογία της, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι διέπραξε τους φόνους, επιμένοντας πως είναι αθώα. «Καλή μάνα μπορεί να μην υπήρξα, δολοφόνος των παιδιών μου όμως δεν είμαι», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά. Ωστόσο, το δικαστήριο δεν αποδέχθηκε τους ισχυρισμούς της και έκρινε ότι η ίδια προκάλεσε την ασφυξία στις δύο κόρες της.

Οι κατηγορίες και το χρονικό των θανάτων

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η Ρούλα Πισπιρίγκου:

  • Στις 13 Απριλίου 2019, έφραξε την αναπνοή της Μαλένας, ενώ εκείνη νοσηλευόταν με διάγνωση ιάσιμης λευχαιμίας στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού».
  • Στις 21 Μαρτίου 2021, προκάλεσε ασφυκτικό θάνατο στην 6 μηνών Ίριδα, ενώ το βρέφος κοιμόταν στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα.

Αρχικά, οι θάνατοι αποδόθηκαν σε παθολογικά αίτια, όμως η ιατροδικαστική επανεξέταση και τα νεότερα ευρήματα οδήγησαν τις Αρχές στην εκτίμηση ότι επρόκειτο για εγκληματικές ενέργειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πισπιρίγκου έχει ήδη καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, της πρωτότοκης κόρης της, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο τον Ιανουάριο του 2022.

Δις ισόβια είναι η ποινή που επιβλήθηκε στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας καθώς το δικαστήριο την έκρινε ένοχη, το πρωί της Τρίτης (18.3.25).

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών έκρινε ένοχη την μητέρα των δύο κοριτσιών όπως κατηγορείται, για την ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατά συρροή.

Follow Koolnews.gr στο Google News
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
18°C
Athens
clear sky
19° _ 16°
72%
1 km/h
Κυ
27 °C
Δε
24 °C
Τρ
26 °C
Τε
27 °C
Πε
25 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9KLike
3MFollow
304.9KPin
844.9MFollow

Popular Posts

You Might Also Like

news

Σοκ στη Βραζιλία: Τερματοφύλακας κατέρρευσε και πέθανε μετά από απόκρουση πέναλτι σε αγώνα futsal

3 Min Read
Sports

Κέντρικ Ναν: Οι φίλοι του Παναθηναικού πήραν θέση στα social για το επεισόδιο με τη γυναίκα του

2 Min Read
Showbiz

Δημήτρης Ουγγαρέζος: Πήγε το κέρατο… Έτρεχε Θεσσαλονίκη αλλα από το ίδιο πιάτο έρτωγε και άλλος

1 Min Read

Σύνδρομο Στοματίτιδας στη Γάτα: Τα 5 συχνότερα νοσήματα της στοματικής κοιλότητας της γάτας

11 Min Read
κρεας κοντρα φιλετο
news

Κρέας: Απόφαση σταθμός από γερμανικές εταιρίες. Τέρμα το φθηνό κρέας

5 Min Read
Lily Ermak
koolgirls

Lily Ermak: Απλώνει τη μπουγάδα χωρίς σουτιέν, σκύβει, τεντώνεται και… “σε στεγνώνει”

1 Min Read
Sports

Εβάν Φουρνιέ: «Βαρέθηκα μέχρι θανάτου στο NBA» – Η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό και η επιθυμία του να κλείσει την καριέρα του στον Πειραιά

4 Min Read
Showbiz

GNTM – Βίκυ Καγιά: Θα επέλεγε την Έλενα Χριστοπούλου και την Ηλιάνα Παπαγεωργίου για την κριτική επιτροπή του ριάλιτι μοντέλων;

2 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
tvfreaks tvfreaks

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2026 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
  • .
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?